Εντύπωση προκάλεσε σήμερα η ανακοίνωση της ΝΔ με βάση την οποία στέλνει το βίντεο του Ν.Κοτζιά στον εισαγγελέα προς διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην ΥΠΕΞ.

Όχι γιατί ζητάει το αυτονόητο. Σε μια κανονική χώρα, με κανονική κοινωνία και κανονικό πολιτικό σύστημα, οποιαδήποτε πολιτική «σκιά» πρέπει να διερευνηθεί.

Όμως εδώ έχουμε μια ΝΔ η οποία έχει ζητήσει τον έλεγχο σε οποιοδήποτε παραπολιτικό ζήτημα και όχι σε αυτό που πραγματικά «καίει» την χώρα. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ στο Ιόνιο που επειδή την αποκάλυψε ο πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς, το έμαθε η Άγκυρα με αποτέλεσμα να αντιδράσει.

Μετά την αντίδραση, η κυβέρνηση υποχώρησε άμεσα και δεν προχώρησε στην έκδοση προεδρικού διατάγματος με βάση το οποίο θα ανακήρυσσε την επέκταση αυτή.

Αυτό ήταν εθνικό ζήτημα. Όχι μόνο για λόγους εθνικής κυριαρχίας (δηλαδή στο σπίτι μου κάνω κουμάντο εγώ) αλλά και γιατί από αυτή την κίνηση εξαρτώνται οι έρευνες και οι γεωτρήσεις σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.

Με βάση τις ενδείξεις μάλιστα, νοτίως της Κρήτης κρύβεται η λύση στα προβλήματα της χώρας.

Συνεπώς η επέκταση αυτή θα έφερνε ελπίδα στην Ελλάδα για ένα φωτεινό μέλλον.

Όλα αυτά ακυρώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες με την αποκάλυψη του εθνικού αυτού σχεδίου από το Ν.Κοτζιά. Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της λοιπόν στέλνει το επίμαχο βίντεο στον εισαγγελέα για οποιονδήποτε λόγο εκτός από αυτόν των 12 ν.μ.

Σε περίπτωση που στη ΝΔ δεν το έχουν καταλάβει το εθνικό ζήτημα προηγείται οποιουδήποτε παραπολιτικού ή μικροπολιτικού ζητήματος και η αφωνία αυτή φέρνει προβληματισμό.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα κι αν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση θα είχε πράξει και αυτή ακριβώς όπως έπραξε και η σημερινή.

Μόλις οι Τούρκοι θα έβγαζαν «κραυγές» πολέμου θα έκαναν πίσω. Έτσι λοιπόν αναγκαστικά τίθεται το ερώτημα, κυβέρνηση δεν υπάρχει για να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα αλλά τελικώς μήπως δεν υπάρχει ούτε η ΝΔ;

Μήπως θα είναι και με αυτήν μια από τα ίδια;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος είναι Bsc in Physics and Mathematics από το Brighton University και Msc in Digital Signal Processing από το Lancaster University, υπηρέτησε στις Δυνάμεις Πεζοναυτών ως έφεδρος αξιωματικός και είναι συντάκτης στο Pronews.gr