Οι Αλβανοί σοβινιστές, τα όργανα του ημίτρελου χασισοκαλλιεργητή και ναρκέμπορου των Τιράνων, δεν στοχοποιούν τυχαία τον Ελληνισμό της Χειμάρρας. Το κάνουν διότι είναι για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ό,τι είναι η Μάνη για την Πελοπόννησο, τα Σφακιά για την Κρήτη, το Σούλι για την ελεύθερη Ηπειρο.

Διότι η Ηπειρος κανονικά χωρίζεται σε ελεύθερη και κατεχόμενη. Εάν λοιπόν ο Ράμα και το κατσαπλιάδικο κράτος του σπάσουν τη Χειμάρρα, την πατρίδα του Αρχηγού Σπυρομήλιου, το πρώτο κάστρο του Ελληνικού Εθνισμού στη Βόρειο Ήπειρο, όλα θα είναι ευκολότερα για τον ολικό αφανισμό του υπόδουλου αυτού κομματιού του Εθνους.

Το κάνουν με πολλούς τρόπους. Καταρχάς, η Χειμάρρα έμεινε εκτός των αναγνωρισμένων μειονοτικών περιοχών. Το αλβανικό καθεστώς λοιπόν δεν αναγνωρίζει τους Χειμαρραίους ως μέλη της Εθνικής Μειονότητας.

Το άλλο που έκαναν ήταν μέσω του «κόψε ράψε» στη «διοικητική μεταρρύθμιση» να δημιουργήσουν μια εκλογική περιφέρεια, κοτσάροντας Αλβανούς κυρίως μουσουλμάνους στη Χειμάρρα, ώστε να μην μπορεί να βγει δήμαρχος εκτός του ελέγχου του καθεστώτος αυτής της βαλκανικής αλλά πιο ψωραλέας Κολομβίας – διότι στην Κολομβία παίζει κοκαΐνη, στην Αλβανία κυρίως χασίς και ηρωίνη.

Το άλλο μέσο διωγμού και σύνθλιψης του φρονήματος είναι η επίθεση στις περιουσίες των Ελλήνων με την αρπαγή τους και την μπουλντόζα. Η περιοχή είναι δίπλα στη θάλασσα και με τουριστικό μέλλον, οπότε υπάρχει και ισχυρό οικονομικό κίνητρο.

Αυτός ο απηνής διωγμός των Ελλήνων στις πανάρχαιες αλλά κατεχόμενες εστίες τους, κομμάτι του οποίου ήταν και οι δολοφονίες του Αριστοτέλη Γκούμα και του Κωνσταντίνου Κατσίφα, γίνεται με τη συνέργεια, την προτροπή και την υλική βοήθεια της Τουρκίας, την οποία ο Ράμα επισκέπτεται σχεδόν κάθε μήνα.

Η αλβανική αστυνομία και το «επίλεκτο» κομμάτι της, η διαβόητη RENEA, ήτοι οι φονιάδες του Κωνσταντίνου, είναι ντυμένη και εξοπλισμένη από τον Ερντογάν, ο οποίος παίζει στα γόνατά του τον Ράμα κάθε λίγες εβδομάδες, ενώ έχει ναυτική βάση στην Αλβανία με μόνη αποστολή της τη δράση εναντίον της Πατρίδας μας.

Επίσης, υπάρχουν μεντρεσέδες, πανεπιστήμιο και άλλα ιδρύματα, με χρήμα τουρκικό ή από τους φίλους του Ερντογάν στον Κόλπο με τα τραπεζομάντιλα στο κεφάλι, που προσπαθούν να μπολιάσουν τους γενικά χαλαρούς στην τήρηση των κανόνων του Ισλάμ Αλβανούς με φανατισμό και στράτευση στην πιο σκληρή και φανατική εκδοχή.

Η απαλλαγή της γείτονος από τη μαφιόζικη κυβέρνησή της, που τις συνέπειες της διαφθοράς και του ολοκληρωτισμού της υφίστανται και πολλοί από τους αλβανικής καταγωγής πολίτες της, θα είναι ταυτόχρονη υπηρεσία και στα ελληνικά αλλά και στα μακροπρόθεσμα αλβανικά συμφέροντα, αφού και οι Αλβανοί απλοί πολίτες θα ήθελαν η χώρα τους να γίνει κανονικό κράτος, χωρίς κακοποιούς στην εξουσία και στα όργανα της Πολιτείας.

Για εμάς όμως, για το Ελληνικό Κράτος, ο δρόμος για την υπεράσπιση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου είναι ένας και μόνον: Διεκδίκηση της Αυτονομίας με βάση το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και τελικά Ενωση και Μόνον Ενωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ