Αυτά που έχουν συμβεί στο Ποτάμι τις τελευταίες ημέρες και έχουν καταγγείλλει οι πρώην βουλευτές του Γ.Ψαριανός και Γ.Αμυράς προκαλούν απορίες όχι μόνο για την μη διερεύνησή τους αλλά και για το πως εν τέλει κυβερνάται αυτή η χώρα, στην οποία επιβάλλονται συμφωνίες για εκχώρηση ολόκληρων περιοχών της με έξωθεν και έσωθεν παρεμβάσεις.

Ως γνωστόν το Ποτάμι μαζί με τους αποσχισθέντες βουλευτές των ΑΝΕΛ έπαιξε τον βασικότερο ρόλο στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία και εκχωρείται η Μακεδονία στα Σκόπια μαζί με τα ιστορικά και κληρονομικά της δικαιώματα.

«Το Ποτάμι το διέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης», είπε ο κ. Αμυράς μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Μάλιστα προκάλεσε τον πρόεδρο του Ποταμιού να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις ηχογραφήσεις και να βγει να πει για ποιο λόγο ψήφισε τις Πρέσπες!

«Να τα βγάλει όλα ο Θεοδωράκης και να πει τι απάντησε. Να βγάλει τα πρακτικά και τις ηχογραφήσεις της κλειστής σύσκεψης που έγινε για το Σκοπιανό», είπε και πρόσθεσε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πρέπει να πει δημόσια «για ποιο λόγο ψηφίζει την συμφωνία των Πρεσπών» και να απαντήσει «Εαν έχει αναλάβει δεσμεύσεις και έναντι ποιων».

Όμως πριν από αυτό την προηγούμενη ημέρα, ο έτερος ανεξαρτητοποιηθέντας βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός είπε πως για να πραγματοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών «προηγήθηκαν δεκάδες μυστήριες συναντήσεις πολλών ανθρώπων», υπήρξαν «μαύρες σακούλες» (εννοεί χρηματισμό;), εμπλοκή πρεσβειών και ότι ο Σ.Θεοδωράκης τα γνώριζε όλα αυτά!

«Εγώ είπα ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών προηγήθηκαν δεκάδες μυστήριες συναντήσεις πολλών ανθρώπων. Ρωτήστε τον Κοτζιά και τον Καμμένο για τις μαύρες σακούλες, τις βίζες και τον Σόρος. Γιατί ο πρωθυπουργός κάνει τον Κινέζο; Εγώ δεν μπλέκω κανέναν Σταύρο σε σακούλες εμένα με μπλέκουν με μονταρισμένα ηχητικά».

«Μπορώ να μεταφέρω επί λέξει πράγματα που μου έχει πει ο Θεοδωράκης ενώπιον άλλων, εγώ δεν θα γίνω κυρά Κατίνα ή κυρ Σταύρος, δεν θα γίνω μπουγαδοπνίχτρα στη ρούγα όπως ο φίλος μου ο Σταύρος»

«Ας μην τα ανακατεύουμε άλλο τα πράγματα γιατί βρωμάνε. Υπάρχουν συναντήσεις περίεργες, συμφωνίες περίεργες, υπάρχει ανάμειξη πρεσβειών σε συγκεκριμένες συναντήσεις ας μην τα σκαλίζουμε»

Χθες πάλι ο γνωστός δημοσιογράφος Γ.Τράγκας προχώρησε σε μια ακόμη καταγγελία:

Συνολικά, ο Τ.Σόρος έδωσε 250 εκατ. ευρώ για την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια!

«Ο κ. Σόρος πλήρωσε εκατομμύρια για τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν πλήρωσε 50 εκατ. αλλά πλήρωσε 250 εκατ. , όπως εκτιμούν πηγές των μυστικών υπηρεσιών.»

Εν πάση περιπτώσει, οι 2 βουλευτές ως θεσμικοί παράγοντες και ως παρόντες στις «μυστικές» συνεδριάσεις του Ποταμιού είναι πιο καίριοι καθώς άκουσαν ακριβώς αυτά που ειπώθηκαν και δεν τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός.

Το ερώτημα βέβαια είναι: Πώς ισχύει μια τέτοια συμφωνία η οποία ισοδυναμεί με εθνική ήττα, κατοπιν καταγγελλιών για χρηματισμό, εμπλοκή ξένων πρεσβειών και άρα υπηρεσιών (φαντάζομαι όλοι ξέρουμε ποιες πρεσβείες ειναι αυτές) και ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ (με ποιους;) πολλών ανθρώπων (το «πολλών» προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία).

Να μην θίξουμε το γεγονός ότι μια συμφωνία διακρατική εθνικής σημασίας πέρασε τελικά από την Βουλή με 151 ψήφους και όχι με 180, δηλαδή με τα 3/5 των βουλευτών.

Θα θυμίσουμε ότι στα Σκόπια και γενικώς σε όλα τα κράτη με αστικού τύπου δημοκρατίες, οι συμφωνίες αυτές περνάνε με πλειοψηφία 3/5.

Και στα Σκόπια έτσι κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, άσχετα με ποιες μεθοδεύσεις έγινε αυτό και με το πόσο παρενέβη ο ξένος παράγοντας και εκεί

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν μόνο εθνική ήττα για την Ελλάδα, ήταν και μια ήττα για την αστική δημοκρατία. Επιβλήθηκε με το έτσι θέλω και εσωτερικά από την κυβέρνηση που αδιαφόρησε για την θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και με εξωτερική παρέμβαση από ξένα κέντρα εξουσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τι ακριβώς σχεδιάζουν τα κέντρα αυτά θα το μάθουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια… όταν θα είναι ήδη αργά στο μεταξύ μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών η Μακεδονία εκχωρείται και ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!