Τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο τον συνάντησα πριν χρόνια στο MDA Hellas, σωματείο ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις. Σπούδαζε ιατρική. Η μητέρα κι ο πατέρας του είχαν αφιερώσει την ζωή τους και την ψυχή τους σε αυτό το παιδί.

Συναντηθήκαμε γιατί τυχαίνει ένα από τα τρία παιδιά μου να πάσχει από μυϊκή δυστροφία. Έχω λοιπόν ιδίαν πείρα. Ακόμα έχω και την εμπειρία συναδέλφου που πάσχει από αντίστοιχη ασθένεια και διδάσκει στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα περιστατικά αυτά με έχουν ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα. Γιατί η αρρώστια χτυπά τους πάντες και τους πλούσιους και τους φτωχούς και τους εξουσιομανείς και τους αντιεξουσιαστές και τους νέους και τους γέρους.

Χθες είδα λοιπόν την είδηση για την «αήθη επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο» κούνησα το κεφάλι με θλίψη και διάβασα όλα τα σχετικά με την αθλιότητα του αναιδέστερου και αθλιοδέστερου πολιτικά υπουργού Υγείας όλων των εποχών.

Μετά διάβασα και τις σχετικές διαμαρτυρίες του Νίκου Φίλη (τον ξέρω από 16 ετών) που είπε πως η φράση Πολάκη «δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ» και ζήτησε «να επανορθώσει την αστοχία του»!!!

Εντυπωσιακό: Ο Νίκος Φίλης – που κάποτε έτρεχε για τα χιλιάδες πολύχρωμα κινήματα όλων των μειοψηφιών – μιλά πλέον ως καθεστωτικός, ζητώντας απλή επανόρθωση της «αστοχίας» του κ. Πολάκη κατά της μόνης μειοψηφίας που έχει την μεγαλύτερη ανάγκη όλων!

Δεν τολμά ουσιαστικά να καταδικάσει απερίφραστα την ολοκληρωτική και φασιστική πολιτική άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης που από κοινού στηρίζουν. Και να μην λέει λέξη την επομένη για την αήθη επίθεση που συνέχισε ο υπουργός του λέγοντας ακόμα χειρότερα. Αυτή την φορά μάλιστα με πλήρη κάλυψη και του Αλέξη Τσίπρα!!!

Αυτό λοιπόν είναι το «ήθος του ΣΥΡΙΖΑ» και της καθεστωτικής νοοτροπίας του! Και αυτό το «ήθος» ο Νίκος Φίλης – των κάποτε πολύχρωμων κινημάτων και μειοψηφιών – δεν τολμά να το καταδικάσει στο πρόσωπο του Πολάκη μιλώντας για «αστοχία»!!! Και φυσικά δεν τολμά να πει λέξη για τις μικροπολιτικές και άθλιες κουτοπονηριές με τις οποίες κάλυψε ο Τσίπρας τον Πολάκη!

Ακόμα και ένας υπέρμαχος των μειοψηφιών δεν μπορεί πια να αντισταθεί στα μικροκομματικά οφέλη που επιδιώκει η καθεστωτική Αριστερά της σήμερον! Όλα πλέουν υποχωρούν εμπρός στο μικροκομματικό συμφέρον της μέρας, που επιβάλει να αγνοούν οι «ηθικοί» κυβερνήτες μας μια μειοψηφία που έχει περισσότερο την ανάγκη όλων των ανθρώπων. Ιδού ο πολιτικός πολιτισμός τους.

Ή, όπως θα έγραφε σήμερα αν ζούσε ο Βάρναλης: «Αχ που ‘σαι νιότη που ‘λεγες πως θα γινόντουσαν άλλοι…»!

Το πιο εντυπωσιακό: Ο Αλέξης Τσίπρας (του Τσε Γκεβάρα και της Ντολόρες Ιμπαρούρι το γένος Λένιν), από το Αθαμάνιο της Άρτας βγήκε την επομένη και ξιφούλκησε από το κάστρο του Μαξίμου για την ύβρη Πολάκη εναντίον του… Μητσοτάκη!

– Γιατί «σήκωσε» το θέμα! Και δεν το «έπνιξε» όπως αυτός!

Μπράβο στον πρωθυπουργό της «πρώτης φοράς καθεστωτικής Αριστεράς» που φορτώνει όλη την αθλιότητα και το νταβαντζιλίκι κατά των ΑΜΕΑ στο «αψίκορο» του Πολάκη! Και μετά το ξεφορτώνει στις πλάτες όλων των μελών της κυβέρνησης του! Μετατρέποντας έτσι την ύβρη σε βλαστήμια!!! Ας σηκώσουν λοιπόν όλοι μαζί – και ο Νίκος Φίλης – την ύβρη και την βλαστήμια τους ανεβαίνοντας αύριο Μ. Πέμπτη τον Γολγοθά της αθλιότητας τους!

Υγ. Νο1: Κάπου εδώ ένα «πολιτικώς ορθό» κλείσιμο επιβάλλει να πει κανείς στον Πολάκη και στον Τσίπρα να μην τύχει σε αυτούς και στην οικογένεια τους μια κατάσταση σαν του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Όμως πώς να φανείς τόσο γενναιόδωρος απέναντι σε τέτοια απίστευτη θρασυδειλία, σε τέτοια καθεστωτική αμετροέπεια, σε τέτοια ανθρώπινη αναισθησία;

Τους εύχομαι λοιπόν να βρεθούν κάποια μέρα κι αυτοί – μαζί ή δίπλα – σε αυτούς που περιφρονούν βαθύτατα και βρίζουν πολιτικά σήμερα. Μέχρι τότε ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους από το «σύνδρομο πολιτικο-εγκεφαλικής διαστροφής» από το οποίο πάσχουν…

Υγ. Νο2: Είναι τόσο πολιτικά ηλίθιος ο Πολάκης και τόσο κουτοπόνηρα οκνός ο Τσίπρας που κατάφεραν το ακατόρθωτο. Μια απλώς «πολιτικά ορθή» και «συμβατικά αντισυμβατική» υποψηφιότητα – όπως αυτή του Στέλιου Κυμπουρόπουλου – που ίσως πέρναγε χωρίς εξάρσεις, να την μετατρέψουν σε «σημείο αναφοράς» των ευρωεκλογών, αλλά και της πολιτικής τους ανηθικότητας!

Ποιος Μητσοτάκης θα τα κατάφερνε καλύτερα από αυτούς; Ποιος Μητσοτάκης θα πετύχαινε τέτοιο εντυπωσιακό σκορ χωρίς αγώνα; Ποιος Μητσοτάκης θα έσερνε τον πρωθυπουργό της αμετροέπειας, της αγραμματοσύνης και του πολιτικού διχασμού σε μια «ψήφο εμπιστοσύνης» μιας παραπαίουσας πλέον κυβέρνησης; Αν μάλιστα εκλεγεί ο νεαρός Στέλιος στο ευρωκοινοβούλιο θα έχουν πετύχει μόνοι τους τον πανευρωπαϊκό στόχο του πλήρους αυτο-εξευτελισμού τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Διαμαντής Μπασαντής είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και αναλυτής τάσεων της κοινής γνώμης για το πολιτικό τμήμα του pronews.gr, καθώς και διαχειριστής του ιστότοπου «Εν Άνδρω».​