Αγαπητέ Αλέξη, εμείς οι φίλοι σου αντιλαμβανόμαστε ότι το στρες μπορεί να κάμψει -δυστυχώς- και τους επαναστάτες. Επειδή τα διαβάσματά μας είναι μαρξιστικά, ξέρουμε ότι ακόμη και ο Τσε δεν άντεξε την πίεση της κουβάνικης επανάστασης και είπε δυο τρεις λάθος κουβέντες για τον Φιδέλ, αλλά μετά τον φέρανε στα ίσα του. Αυτό επιθυμούμε και για σένα, αγαπητέ σύντροφε. Να έρθεις στα ίσα σου.

Σε παρακολουθήσαμε πρόσφατα στη Ζαχαρέα, όπου λίγο μας μπέρδεψες ως προς το φιλολαϊκό πρόγραμμά μας που έρχεται σε σύγκρουση με τα αντιλαϊκά σχέδια του Δρακουμέλ Μητσοτάκη.

Ξεκίνησες λέγοντας: «Κορυφαίο ζήτημα των ημερών και νομίζω για το επόμενο διάστημα είναι η αποκάλυψη ότι ο Μητσοτάκης δεν θα κάνει ελαφρύνσεις το 2019, αλλά το 2020». Κατέληξες με την πρόταση: «Εμείς έχουμε εξαγγείλει πολύ συγκεκριμένους τρόπους, πολύ συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις για το 2020». Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά, έτσι;

Αφηρημένο, λίγο χαμένο, κάπως αλλού, σε είδαμε και στη συνέντευξη που έδωσες στις Βρυξέλλες. Κοιτώντας το άπειρο, διαβεβαίωσες στο λαό ότι: «Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει δυνατότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία».

Πριν από λίγες ώρες είχες συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ γιατί βρισκόμασταν στην καρδιά θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ενώ αργότερα δήλωνες στο Open ότι πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Πες μας ποια ακριβώς είναι η γραμμή, γιατί έχουμε έλλειψη σοβαρής πληροφόρησης, η οποία γίνεται εντονότερη διότι μας κρύβετε και τον σύντροφο Πολάκη.

Επίσης το χάσαμε λιγάκι με το θέμα των πλεονασμάτων. Όπως πολύ σωστά είχες πει, «καταφέραμε να μη μειωθούν οι συντάξεις χάρη στα πλεονάσματα που εξασφαλίσαμε». Μετά κατηγόρησες τον Μητσοτάκη ότι επιδιώκει να έχει πλεονάσματα. Μήπως έτσι τον βοηθάς, γιατί τον παρουσιάζεις να δίνει κι εκείνος μάχη για τη σταθεροποίηση των συντάξεων;

Εκεί όμως, Αλέξη μου, που μπουρδουκλωθήκαμε εντελώς, είναι στο θέμα του debate. Είχαμε συμφωνήσει για την 1 Ιουλίου, αλλά το ακυρώσαμε γιατί εσύ, ως κορυφαίος Ευρωπαίος ηγέτης, θα βρισκόσουν στα ξένα. «Θα βγω στο debate με Skype» είχες πει ειρωνικά, χαμογελώντας με τον γνωστό μελαγχολικό τρόπο των τελευταίων ημερών.

Άλλαξε λοιπόν ημερομηνία γιατί εσύ το ζήτησες και προσάρμοσαν τον προγραμματισμό τους στα νέα δεδομένα τα υπόλοιπα κόμματα. Το ΚΚΕ μετέφερε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη, το ΚΙΝΑΛ βρήκε νέες ημερομηνίες για τις περιοδείες της Γεννηματά, μόνο η Νέα Δημοκρατία είπε ότι δέχεται οποιαδήποτε ημερομηνία προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά άλλαξες γνώμη και πρότεινες να γίνει τελικά το debate την πρώτη Ιουλίου, την οποία είχες απορρίψει και αυτό το καταλαβαίνουμε, άνθρωπος είσαι, βρε αδερφέ. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί κατηγορείς το ΚΚΕ ότι κάνει σαν τον Πρόεδρο του Εδεσσαϊκού, την Γεννηματά ότι υπακούει σε ό,τι της πει ο Δρακουμέλ Μητσοτάκης και τον Δρακουμέλ Μητσοτάκη ότι κρύβεται.

Αλέξη, καταλαβαίνουμε ότι έχεις κι εσύ τις έννοιες σου. Εδώ από δυάρι μετακομίζεις και έχεις 100 εκκρεμότητες να τακτοποιήσεις και χίλιους λογαριασμούς να κλείσεις, φαντάσου τι γίνεται όταν φεύγεις από το Μαξίμου. Όμως οι φίλοι φαίνονται όταν υπάρχει δυσκολία διορισμών. Και επειδή σε νοιαζόμαστε, ίσως πιο πολύ κι από την σ. Άντζυ Σαμίου, σε ρωτάμε: Αλέξη, όλα καλά;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Βαγγέλης Περρής είναι δημοσιογράφος