Προκαλεί θυμηδία η αντιπολιτευτική γραμμή που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το εκλογικό στραπάτσο του Ιουλίου. Αντιπολίτευση με κραυγές κατά της κυβέρνησης χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Σαν να μην κυβερνούσε ο Τσίπρας τη χώρα επί 4,5 χρόνια.

Οι «άχαστοι» μέχρι τις πρόσφατες κάλπες έγιναν αλάνθαστοι μετά τις 7 Ιουλίου. «Σιγά μη χάσω από τον Μητσοτάκη, είναι πολύ λίγος για μένα», έλεγε κάθε τόσο ο Τσίπρας, μέχρι που είδε τον Κυριάκο να τον υποχρεώνει σε πολλαπλές ήττες και στην πρόωρη έξοδο από το Μαξίμου. Μετά τις κάλπες το τροπάρι του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε, κανένα λάθος δεν έγινε, για όλα φταίει η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας.

Κοινό στοιχείο της πολιτικής συμπεριφοράς της Κουμουνδούρου πριν και μετά τις 7 Ιουλίου είναι η αλαζονεία.

Η μετεκλογική γραμμή περί «αλάνθαστων» δόθηκε από τον μέντορα του Τσίπρα, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος στην τελευταία συνέντευξή του στον Σκάι, εκτός από την καταπληκτική ατάκα «μα, ήταν ανάγκη να χάσετε;» που φέρεται να του είπε ένας περαστικός, έκοψε κάθε κουβέντα για αυτοκριτική. «Κατά τη γνώμη μου, η συζήτηση για τα αίτια της ήττας στις εθνικές εκλογές δεν πρέπει να ανοίξει», είπε χαρακτηριστικά ο Φλαμπουράρης, προσπαθώντας να κλείσει εσωκομματικά μέτωπα.

Η τακτική αυτή φέρνει, όπως είναι φυσικό, κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Κλασικό παράδειγμα το μεταναστευτικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν έχει λύσει το πρόβλημα τους τρεις μήνες που κυβερνά όταν το ζήτημα γιγαντώθηκε στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Τσίπρα. Η έλλειψη αυτοκριτικής οδηγεί στην ατεκμηρίωτη αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησε το κολαστήριο της Μόριας κατηγορεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αύξηση του αριθμού των μεταναστών που έχουν βρεθεί στο συγκεκριμένο κέντρο φύλαξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού των μεταναστών τώρα ξιφουλκεί κατά της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν ήταν προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

«Μα, γιατί δεν κερδίσατε, αφού δεν κάνατε κανένα λάθος;», θα μπορούσε να είναι η δεύτερη ερώτηση του περαστικού προς τον Φλαμπουράρη. Η Κουμουνδούρου δαιμονοποιεί τα μέσα ενημέρωσης για να καλύψει την ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές όχι γιατί είχε τα κανάλια απέναντι (μάλλον το αντίθετο συνέβαινε με τα περισσότερα από αυτά), αλλά γιατί απέτυχε στην οικονομία, υπερφορολόγησε τους πάντες και τα πάντα, επιδείνωσε την κατάσταση σε παιδεία και υγεία και διέλυσε τη δημόσια διοίκηση με τραγική κατάληξη τα όσα συνέβησαν στο Μάτι.

Αλλά όταν κανείς στην Κουμουνδούρου δεν θέλει να εξετάσει τα αίτια της ήττας και όλοι δηλώνουν ικανοποιημένοι για το έργο τους, το μόνο που καταφέρνουν είναι να προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη εκλογική συντριβή.

Καταγγελίες κατόπιν διαπλοκής

Ο Νίκος Παππάς με σημείωμά του στο twitter τα έβαλε με μιντιακό όμιλο αναφέροντας ότι ο ίδιος είχε την τιμητική του καθώς τον έψεγαν «αντικειμενικά», σε 12 δημοσιεύματα, όπως λέει με αρκετή δόση ειρωνείας.

Ο κ. Παππάς βέβαια όταν βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είχε κανένα πρόβλημα να συναντιέται στο γραφείο του με τον επικεφαλής του ομίλου, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει επωνύμως ότι ο κ. Παππάς του είχε ζητήσει να πληρώσει την πρώτη δόση της τηλεοπτικής άδειας του Καλογρίτσα, κατ’ επιθυμίαν μάλιστα του «μεγάλου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αργησε κάτι χρόνια τις καταγγελίες ο κ. Παππάς, ο οποίος πρώτα προσπάθησε να οργανώσει το διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και όταν το «παιχνίδι στράβωσε» θυμήθηκε τους ολιγάρχες και άρχισε τις καταγγελίες σε βάρος τους. Δεν είναι πια πιστευτός από κανέναν…