Τελικά αυτοί οι Τούρκοι πρέπει να είναι πολύ χαϊβάνια, αλλιώς δεν εξηγείται πως κάνουν τόσα χρόνια εξοπλισμούς για να μπαίνουν στις ΑΟΖ των άλλων να κάνουν γεωτρήσεις για να μην βρουν τίποτα.

Τόσα λεφτά, τόσο κόπος για μια… τρύπα στο νερό.

Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η νυν ελληνική κυβέρνηση με δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Δένδια ότι «η Τουρκία τζάμπα σκάβει γιατί δεν θα βρει τίποτα» δίνοντας έτσι το «στίγμα» στην Άγκυρα να προχωράει σε γεωτρήσεις σε «νερά» που δεν της ανήκουν με την ησυχία της.

Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου ή αύριο της Ελλάδας, αλλά το αν θα βρει η Τουρκία κοίτασμα ή όχι σε άλλης χώρας την ΑΟΖ.

Για να καταλάβει κάποιος την αναλογία σε προσωπικό επίπεδο, είναι σαν κάποιος να μπαίνει στο σπίτι μας για να ληστέψει και εμείς να λέμε «έλα σιγά, δε θα βρει τίποτα να πάρει έτσι κι αλλιώς». Το ότι θα μπει στο σπίτι είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα…

Φυσικά όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του «να μην προκληθούν οι Τούρκοι» πάση θυσία. Εδώ έχουμε ένα άλλο οξύμωρο. Ένα κακοποιό κράτος όπως η Τουρκία, έχει το ελεύθερο να ασκεί «bullying» στους γείτονες και αυτοί δεν τολμούν να αρθρώσουν κουβέντα υπό το φόβο μήπως τους ρίξει καμία μπουνιά…

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκφράζεται στην κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα για το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ είπε «αυτά τα οποία κάνει η Τουρκία είναι αστεία πράγματα» διότι «εκεί που σκάβει ή που δοκιμάζει να σκάψει», αν έχει την τεχνική δυνατότητα, «είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα».

Φυσικά πρκαλείται και ένα άλλο ερώτημα. Το «Γιαβούζ» ως γνωστόν απειλεί να «τρυπήσει» στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ το οποίο έχει δοθεί προς εκμετάλλευση στην TOTAL και στην ENI.

Τι γνωρίζει ο Έλληνας ΥΠΕΞ, όταν αναφέρει πως δεν θα βρει τίποτα το «Γιαβούζ» στο συγκεκριμένο σημείο; Οι δύο εταιρείες τότε γιατί χαλάνε εκατομμύρια ευρώ; Δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν;

Προφανώς και οι Τούρκοι και οι εταιρείες είναι μεγάλα κορόιδα και δεν το ξέρουν ενώ εμείς οι έξυπνοι που τα ξέρουμε όλα αυτά για αυτό δεν χαλάσαμε 25 δισ. δολάρια για εξοπλισμούς τα τελευταία 15 χρόνια.

Τόσα μας λείπουν για να μπορούμε να κάνουμε… τρύπες στο νερό με την ησυχία μας αλλά είπαμε εμείς ξέραμε. Έχουν γνώση οι φύλακες…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα αυτά θα ήταν τόσο αστεία αν δεν ήταν τόσο τραγικά.