Έγραφα την περασμένη Κυριακή, πως σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, η διαδικασία σύστασης προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου!

Και ολοκληρώθηκε τα μαύρα τα ξημερώματα (2:00)! Κατά την δεύτερη καταμέτρηση (συνέβη κι αυτό), ο πρώην Υπουργός παραπέμπεται για όλα τα αδικήματα με 173 ψήφους βουλευτών, 83 αρνητικές ψήφους, στο σύνολο 261 ψηφισάντων βουλευτών! Στην κάλπη βρέθηκαν επίσης, 4 άκυρα ψηφοδέλτια και ένα λευκό! Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι αποχώρησαν και δεν μετείχαν της ψηφοφορίας, το ΚΚΕ, το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” και το κόμμα “ΜέΡΑ 25”!

Όμως η βαρύγδουπη ανακάλυψη, που προέκυψε από την “δημοσιογραφική – πολιτική έρευνα”, είναι, πως πιθανώς – αφού η ψηφοφορία ήταν μυστική – έξη βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ να διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Έτσι, άναψαν μεγάλες φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είχε πολύ ανήσυχο ύπνο! Αφού εξυφαίνεται, μόλις 3 μήνες μετά τις εκλογές, να ξεκινάει ένα βουλευτικό αντάρτικο με απρόβλεπτες συνέπειες! Γιατί οι βουλευτές, γίνονται στις περιφέρειές τους σάκος του μποξ από τα παράπονα (πολλές φορές με οργή) των ψηφοφόρων της ΝΔ. Από τη στιγμή που διαπιστώνουν, πως ο Πρωθυπουργός δεν τηρεί βασικές προεκλογικές θέσεις – δεσμεύσεις του κόμματός του!

Άρχισαν όργανα που οδηγούν σε πολύ πρόωρες εκλογές…

Ωστόσο, το ακαριαίο χτύπημα το δέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης από το ΚΙΝΑΛ, το κόμμα με το οποίο συνεταιρίζεται σε πολλά θέματα, αφού η ανακοίνωση που εξέδωσε για την συγκεκριμένη μυστική ψηφοφορία ήταν κόλαφος για τον Πρωθυπουργό και το κόμμα της ΝΔ, από τη στιγμή που μας “αποκάλυψε” ότι οι 6 “αντάρτες” ανήκουν στην Καραμανλική πτέρυγα!

Και εγώ θα κάνω περαιτέρω αποκωδικοποίηση! “Αντάρτικο” λοιπόν από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, για να πιέσει για την ανάληψη εκ μέρους του της ΠτΔ, αλλά και επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει τον “εκλεκτό” του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε προανακριτική επιτροπή!

Αλλά, που να βγει και το νεοδημοκρατικό όνομα του λευκού! Εκεί τον Πρωθυπουργό θα τον πιάσει τεταρταίος πυρετός! Επί τούτου οψόμεθα…

Έτσι, με αυτά και με τα άλλα, ήδη άρχισαν να ηχούν πολύ βαριά όργανα στη ΝΔ!

Τα οποία ξεκίνησαν από τα βόρεια προάστια της Αττικής!

Όπου η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης – Μελισσίων Φαίη Νικητοπούλου αντέδρασε εγγράφως για την αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (;;;) περί της “κατάληψης” πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλίας Φλέμινγκ και διάθεσή της σε 100 Αφγανούς ηλικίας 16-20 ετών (;;;)!

Ακολούθως υπήρξε ισχυρή έγγραφη αντίδραση της Νέο-δημοκράτισσας Δημάρχου Πεντέλης – Μελισσίων Δήμητρας Κεχαγιά, προς τους Βουλευτές Βορείου Τομέα της Β΄ Αθηνών της ΝΔ, προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και προς τους περιφερειακούς συμβούλους του, αρνούμενη να δεχτεί την επιχειρούμενη εγκατάσταση “μεταναστών” στην πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου Αμαλίας Φλέμινγκ!

Αυτή η αντίδραση των “βορείων” της Αθήνας, ολοκληρώθηκε δυο μέρες μετά με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, εκτιμώ, πως ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ, αφού τα δυο αυτά προάστια του διευρυμένου δήμου είναι παραδοσιακά κάστρα της δεξιάς!

Έτσι, όπως σας έλεγα, δυο ζητήματα, δυο μεγαλοπρεπείς πολιτικές κωλοτούμπες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα οδηγήσουν σε πολύ πρόωρες εκλογές τη ΝΔ!

Η πρώτη είναι η απόλυτα ξευτελιστική κωλοτούμπα πολιτικών προεκλογικών θέσεων στο ζήτημα της εμετικής Συμφωνίας των Πρεσπών και η δεύτερη είναι το “μεταναστευτικό” και για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως απόλυτος εκφραστής της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης, επιδιώκει να “μπολιάσει” (δική του έκφραση) όλους τους ξένους παράνομους εισβολείς με τους Έλληνες!

“Θανατηφόρα” χτυπήματα από πρώην υποστηριχτές Μητσοτάκη…

Αλλά εκτός των παραπάνω, υπάρχουν και άλλα θέματα που υποβόσκουν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ένα από αυτά ακούει στο όνομα Ντόρα Μπακογιάννη! Η οποία, όλως τυχαίως, δεν πήρε το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΞ, αλλά και κανένα άλλο! Η οποία έχει άριστες σχέσεις, με τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά [με Δήμαρχο (δις) τον δικό του άνθρωπο Γιάννη Μόραλη], ιδιοκτήτη των παραδοσιακών εφημερίδων “Το Βήμα” και “Τα Νέα”, του τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας ONE TV και προσεχώς του ενός εκ των δυο συνδρομητικών καναλιών, τη NOVA, κ. Ευάγγελο Μαρινάκη!

Κακές γλώσσες λοιπόν μας λέγουν πως οι σχέσεις Κυριάκου – Ντόρας δεν βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο!

Ταυτόχρονα από τον ραδιοφωνικό δίαυλο “Παραπολιτικά” και της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Παραπολιτικά” του κ. Κουρτάκη (άριστες οι σχέσεις Μαρινάκη – Κουρτάκη) τα χτυπήματα που δέχεται ο Πρωθυπουργός είναι “θανατηφόρα” χτυπήματα!

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε δημοσίευμα της διαδικτυακής αριστερής πλατφόρμας Periodista.gr, που μας έκανε μεγάλη εντύπωση! Παραθέτω ένα απόσπασμα και θα καταλάβετε πιστεύω πάρα πολλά:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα λέγονται πολλά, όπως για παράδειγμα ότι ο εκδότης της εφημερίδας “Παραπολιτικά” και στενός φίλος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννης Κουρτάκης, έχει κάνει το… πολιτικό συνοικέσιο ανάμεσα στην πρώην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και στον νυν Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη.

Αν ισχύουν ή όχι οι φήμες, αυτό είναι κάτι που θα επιβεβαιωθεί από την ίδια τη ζωή και για να γίνουμε ακριβείς από την ίδια την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Περιφερειάρχης, δηλαδή από το εάν θα συγκρουστεί ο νέος Περιφερειάρχης με συμφέροντα και κατεστημένα δεκαετιών ή όχι ή από το αν θα νιώσει… κολακευμένος από την προσέγγιση συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες τότε θα είναι πολύ εύκολο για τον κάθε ένα να καταλάβει για ποιον λόγο ο εκδότης… κόπτεται για το πολιτικό αυτό συνοικέσιο ή για ποιον λόγο αγωνιούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα…»!

Και καταλήγει το δημοσίευμα:

«Εάν ο Πατούλης βάλει τάξη στον ΕΣΔΝΑ και στα σκουπίδια, τότε σίγουρα δεν υπάρχει μυστικός δίαυλος συνεργασίας μεταξύ Πατούλη – Δούρου.

Εάν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν, με τον ίδιο γνωστό εργολάβο, τότε δυστυχώς, τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο πως ο Πειραιάς έχει την εξουσία.»!

Αναβιώνουν οι “εφιάλτες” του παρελθόντος για τον Πρωθυπουργό…

Όμως, διαβάστε και αυτά τα παρακάτω πολύ σημαντικά θέματα και τα οποία θα ξυπνήσουν στον ψηφοφόρο της ΝΔ “εφιάλτες” του παρελθόντος!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προχθές, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Deutsche Telekom Tim Höttges, τον επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη Srini Gopalan και τον πρόεδρο και Δ/Σ του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ!

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, βρέθηκε το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου ΟΤΕ και εξετάστηκε η δυνητική συνεισφορά της Deutsche Telekom στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό!
Εμείς όμως που γνωρίζουμε, πως η Deutsche Telekom (γερμανική) είναι σήμερα ιδιοκτήτης του ΟΤΕ, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν τελικά ο Πρωθυπουργός στην εν λόγω συνάντηση, έθεσε το θέμα, που πρώτοι εμείς έχουμε αναδείξει! Δηλαδή, της δικαστικής εκκρεμότητας που υπάρχει μεταξύ του Ο.Τ.Ε. και των εταιρειών Siemens και Intracom, που μεταφράζεται σε 55-56 εκατομμύρια € όφελος για το ελληνικό Δημόσιο! Είναι η περίφημη ιστορία, που νομικά δεν θεωρείται παραγεγραμμένη και έχει να κάνει με τα πρώτα ψηφιακά που υπέγραψε η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όταν έπεσε η κυβέρνησή του το “βρώμικο ΄93”!

Δείτε, τι ακριβώς έγραφα στο άρθρο μου “Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΑΡΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ” στις 16 Ιουλίου 2019:
«…Στα συρτάρια του ΟΤΕ – όπως ενημερωνόμαστε – βρίσκονται δυο αγωγές που ασκήθηκαν από την εποχή που ο Πέτρος Λάμπρου ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ το 1996 (Διοικητής της Αγροτικής τράπεζας, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και ταμίας του ΠΑΣΟΚ), οι οποίες αφορούν τα πρώτα ψηφιακά του 1993 κατά της Siemens και της Intracom, αξίας σήμερα 55-56 εκατομμυρίων ευρώ!
Η αρχική αξίωση του ΟΤΕ ήταν περί τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ για την κάθε εταιρεία! Η αγωγή κατά της Siemens μας πληροφόρησαν ότι έφθασε μέχρι τον Άρειο Πάγο και κρίθηκε αόριστη (;;;)! Η αγωγή όμως κατά της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη δεν βρίσκεται καν στην πρώτη φάση!

Ωστόσο, στα τέλη του 2017 ο ΟΤΕ επανεκτίμησε τις δυο αυτές αγωγές στα 28 εκατομμύρια ευρώ για την κάθε εταιρεία, κι ενώ είχε αναγγελθεί ότι θα τις ενεργοποιήσει (της Siemens με επαρκή νέα στοιχεία) άμεσα, μέχρι σήμερα δεν έγινε κάτι! Μήπως επειδή τα βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη, εκλέγοντάς τον ευρωβουλευτή και η διοίκηση του ΟΤΕ έκανε πίσω;

Η σημερινή κυβέρνηση θα πιέσει την διοίκηση του ΟΤΕ, ώστε να προχωρήσουν οι δυο αυτές αγωγές που κρύβουν 55-56 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία έχει τόσο ανάγκη η ελληνική οικονομία, ή θα ποιήσει κι εκείνη την πεπατημένη του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων;»!

Η Siemens και η Mayo θα στοιχειώνουν τη ΝΔ…

Ωστόσο, έχουμε και τη δίκη της Siemens που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας και η οποία οδεύει προς το τέλος της!

Αφού τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η φάση των αγορεύσεων όλων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων!

Αλλά, η παρελθούσα Πέμπτη είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού στην τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του Θόδωρου Τσουκάτου (κατηγορούμενος, πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο επονομαζόμενος “στρατηγός” του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη) Διονύσιου Γκούσκου, ειπώθηκε, πως το αδίκημα παραγράφεται, η σκέψη δεν παραγράφεται!

Όπως δε ενημερωθήκαμε, έγινε κάποια αναφορά και στην εταιρεία Mayo! Την λιβεριανή εταιρεία φάντασμα με την οποία καθάρισε ο Κώστας Λαλιώτης τον πατέρα του Πρωθυπουργού, στις εκλογές του 1993. Οι λογαριασμοί της Mayo, δεν άνοιξαν ποτέ, καθώς ο φάκελος μπήκε στο αρχείο – με πρόταση του τότε Εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου! Μια υπόθεση, που όπως φαίνεται θα στοιχειώνει πάντα τη ΝΔ και την οικογένεια Μητσοτάκη!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ολοκλήρωση των αγορεύσεων και η απόφαση του δικαστηρίου, που όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 ο Πρόεδρος της Έδρας, η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 19 Νοεμβρίου 2019!