Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis ενισχύουν την άποψη ότι κάτι σάπιο υπήρχε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Με άλλα λόγια, ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, όπως το αποκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία πολιτική, δικαστική σκευωρία που στήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα με στόχο να συκοφαντηθούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Η άρνηση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» να προσέλθουν ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για να καταθέσουν και η πολιτική (και νομική, με την αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) κάλυψη που τους παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν αυτό που όλος ο κόσμος μπορεί να δει: Οτι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμποδίσει ουσιαστικά τις εργασίες της Επιτροπής.

Βεβαίως, οι πολίτες, που βλέπουν τα φώτα της επικαιρότητας να έχουν πέσει πάνω στην υπόθεση αυτή, δεν είναι ούτε εισαγγελείς ούτε πολιτικοί. Και σίγουρα δεν είναι «προστατευόμενοι μάρτυρες», οι οποίοι δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί εάν απλώς μετέφεραν στους εισαγγελείς Διαφθοράς τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση τους για την υπόθεση ή εάν εμπλέκονταν και οι ίδιοι με την ιδιότητα του κατηγορουμένου και κατέθεσαν περί χρηματισμού συγκεκριμένων πολιτικών με αντάλλαγμα τη δική τους απαλλαγή.

Γιατί, όπως γίνεται αντιληπτό, το ένα είναι πολύ διαφορετικό από το άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εργαλειοποιήσει ένα διεθνές σκάνδαλο, που σχετιζόταν με την υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων από γιατρούς, βάζοντας στο «κάδρο» δέκα πολιτικούς, για τους περισσότερους από τους οποίους οι φάκελοι έχουν τεθεί στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επειδή όμως και η κοινή γνώμη θα πρέπει να μάθει την αλήθεια, η Επιτροπή της Βουλής οφείλει να διερευνήσει πλήρως όλες τις πτυχές της δυσώδους αυτής υπόθεσης, φθάνοντας μέχρι τέλους. Για να έλθουν όλα στο φως, όπως αρμόζει σε μια Δημοκρατία, χωρίς τα εμπόδια, που προσπαθούν να ορθώσουν ορισμένοι βλέποντας να υπάρχουν αποκαλύψεις που τους επιβαρύνουν πολιτικά.