Όλοι οι Έλληνες περιμένουν ένα πράγμα: Να βγουν από τα «χρυσά κλουβιά» τους δηλαδή τα ίδια τους τα σπίτια.

Να μπορέσουν να περπατήσουν έξω, να εργαστούν, να πάνε γυμναστήριο, να συναθροιστούν, να κοινωνικοποιηθούν και να δουν αγαπημένα τους πρόσωπα που όλο αυτό το διάστημα τα βλέπουν μέσω… βιντεοκλήσεων.

Όμως όταν εν τέλει μας δοθεί το «αποφυλακιστήριο» δεν θα βγούμε έξω για να ζήσουμε όπως πριν την εισβολή του κορωνοϊού στις ζωές μας.

Θα είμαστε πάντα έξω με «αναστολή». Αυτό σημαίνει πως θα μας δοθούν μια σειρά από κανόνες οι οποίοι αν δεν τηρηθούν μπορεί και πάλι αν το εκτιμήσει έτσι η κυβέρνηση, να κλειστούμε στα σπίτια μας.

Λίγο πολύ θα υπάρξει μια τάση προς την… αντικοινωνικότητα. Έχει περάσει στον κόσμο η ιδέα πως δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα κοινωνικός. Να απέχει δύο μέτρα από τους άλλους.

Η ιστορία αυτή προκάλεσε μεγάλες πληγές. Είτε θεωρήσουμε πως ο ιος είναι ιός, είτε πως είναι «φτιαγμένος» με σκοπό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Οι άνθρωποι θα φοβούνται να συναναστραφούν, να αγκαλιαστούν, να διασκεδάσουν…

Σήμερα οι ΗΠΑ (ουσιαστικά οι ΗΠΑ απλά έβαλαν «μπροστινούς» ιδιώτες) ήρθαν να καταθέσουν αγωγή κατά της κινεζικής κυβέρνησης, στρατού, αλλά και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν.

Την αγωγή, ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την κατέθεσε ο Αμερικανός δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν, μαζί με εταιρεία από το Τέξας.

Όπως αναφέρει το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο από το ετήσιο ΑΕΠ της Κίνας- υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές.

Και οι Κινέζοι κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι αυτοί διέσπειραν τον κορωνοϊό στην Κίνα, ενώ οι Ρώσοι θεωρούν πως τουλάχιστον η Ιταλία έχει κτυπηθεί από ένα «βιολογικό όπλο».

Τι έχουμε εδώ; Τρεις υπερδυνάμεις να αναγνωρίζουν πως πρόκειται για ένα βιολογικό όπλο. Δεν έχει σημασία ποιος το χρησιμοποίησε, σημασία έχει ότι προκάλεσε τέτοια ζημιά που όλοι αναζητούν ένα εξιλαστήριο θύμα.

Άλλαξε τα πάντα στην οικονομία, στον τρόπο ζωής μας και στα ταξίδια. Και ποιος μας εγγυάται ότι του χρόνου δεν θα βγει κάτι άλλο πολύ χειρότερο από ένας είδος φονικής γρίπης; Μια πανώλη; Μια ευλογιά; Κατάλληλα μεταλλαγμένες;

Οι κυβερνήσεις απέκτησαν «know how» πως να κάνουν τις κοινωνίες να υπακούν, οι κοινωνίες συνήθισαν πολύ εύκολα να υπακούνε και κάποιοι άλλοι έμαθαν πόσο εύκολο είναι να κάνουν τις κοινωνίες να τρέμουν ώστε να υπακούν τα πάντα, ακόμα και να δεχτούν να τους βάζουν «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» στο χέρι, να τους παρακολουθούν το κινητό και ποιος ξέρει, ίσως την επόμενη φορά να επιτρέψουν να τους βάλουν και κάμερα στο υπνοδωμάτιο.

Και τότε πάλι μέσα θα μας κλείσουν. Συνεπώς είμαστε έξω με αναστολή, ο κορωνοϊός ήταν η αρχή, θα έρθουν κι άλλες κρίσεις παντός είδους και παντός καιρού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!