Ανακουφισμένη δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ (πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι;) με την προ ημερών απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (μέσω τηλεδιάσκεψης) για την έναρξη (εν ευθέτω χρόνο, αφού δεν δόθηκε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία) ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ένωσης με την Αλβανία και τα Σκόπια!

Θα ενθυμείστε, ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τις δυο χώρες των Βαλκανίων ήταν να ξεκινήσουν από πέρσι, αλλά στις 15 Οκτωβρίου 2019 η Γαλλία και η Ολλανδία είχαν διατυπώσει άρνηση (βέτο) αρχής αυτών των συνομιλιών, παραπέμποντας το ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Τότε, ειδικότερα η Γαλλία δεν είχε καμφθεί, παρά τις αφόρητες πιέσεις της Γερμανίας, η οποία υποστήριζε ότι η μη άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τις δυο Βαλκανικές χώρες, εγκυμονούσε αποσταθεροποίηση (;;;) των Βαλκανίων!

Τώρα τι ακριβώς άλλαξε και αποφάσισαν τα μέλη – κράτη της ΕΕ την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας και Σκοπίων, μόνο αυτοί γνωρίζουν! Γιατί για εμάς, σε αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, δεν υπήρξε καμιά αλλαγή πολιτικής πλεύσης του φασιστικού καθεστώτος της Αλβανίας προς τη νομιμότητα και τη δημοκρατία! Ούτε βέβαια σε αυτούς τους μήνες υπήρξε κάποια αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, εκτός φυσικά της επιθετικής διάθεσης της αδελφής χώρας της Αλβανίας, την Τουρκία, ώστε να παραβιάσει τα σύνορά μας στην Ελληνοτουρκική μεθόριο!

Άλλαξαν μυαλά οι δολοφόνοι του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα;

Πιστεύω πως είναι χρήσιμο να θυμηθούμε, τι ακριβώς έλεγα σε παλαιότερο άρθρο μου Άρθρο μου από 21 Νοεμβρίου 2018 για το φασιστικό καθεστώς του Έντι Ράμα στην Αλβανία, όταν και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον ομογενή μας ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα:

«…η στυγερή δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής την 28η Οκτωβρίου, την ημέρα των ηρώων του ΄40 που συνέτριψαν το φασισμό του Άξονα, διαπράχτηκε από έναν άλλο σύγχρονο φασίστα, τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα!

Μια σημαδιακή ημέρα για την Ελλάδα, όπως ακριβώς ήταν ο τορπιλισμός του καταδρομικού του ελληνικού Στόλου “Έλλη” στην Τήνο, από την φασιστική Ιταλία, την ημέρα της Παναγιάς μας, τον 15Αύγουστο του ΄40, που μετείχε των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας!

Ενδεχομένως κάποιοι να ισχυριστούν και να πουν, πως πρόκειται για συμπτώσεις!

Θα τους απαντήσουμε πως όχι! Η επιλογή μιας πολεμικής επιχείρησης από μια χώρα εναντίον άλλης χώρας, την ημέρα που εορτάζει η μια εκ των δυο χωρών κάτι σημαντικό, σημαίνει στόχευση καταρράκωσης του ηθικού και μέτρηση αντίδρασης της πληγείσας χώρας, προκειμένου να μεθοδευτούν τα επόμενα βήματα της “επιτιθέμενης” χώρας!

Γι΄ αυτό θέτουμε ευθέως το ερώτημα! Ήταν τυχαία η δολοφονία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα από τον στρατοκράτη – φασίστα Έντι Ράμα; Υπήρξαν προμηνύματα και προειδοποιητικά σημάδια αυτής της δολοφονίας;

Θα σας υπενθυμίσουμε, ότι τον Ιούνιο του 2018 οι αρχηγοί των ένοπλων ομάδων του UCK και UCC, είχαν δηλώσει, ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2019 θα ήταν ικανές να διεξάγουν γενικό ανταρτοπόλεμο κατά της Ελλάδος σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια και ειδικότερα στις περιοχές στις οποίες κατοικούν πολυπληθείς και συμπαγείς Ομάδες τους!

Έτσι, δεν πέρασε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από αυτήν την διακήρυξη – απειλή κατά της Ελλάδος και είχαμε την αναίτια και στυγερή δολοφονία του Εθνομάρτυρα, πλέον, Κωνσταντίνου Κατσίφα, κατόπιν προσωπικής εντολής του ψυχασθενούς ηγέτη της Αλβανίας, Έντι Ράμα! Μήπως λοιπόν προετοιμάζουν “χτύπημα” κατά της Ελλάδος…»!

Τα σύνορα της Ελληνοαλβανικής μεθορίου είναι αφύλαχτα και χωρίς φράχτη…

Αυτή η εκτίμησή μου, ισχυροποιείται από τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας, μετά την απόφαση των αδελφών Ρ. Τ. Ερντογάν και Έντι Ράμα, για δημιουργία τριών δομών παράνομων μεταναστών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο! Όπου θα “φιλοξενηθούν” περί τους 30 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στο νοτιότερο τμήμα της Βορείου Ηπείρου! Αυτή η δημιουργία τριών επί της ουσίας πόλεων, μουσουλμανικών θυλάκων στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, πρέπει να προβληματίζει τους πάντες και ειδικότερα την ελληνική κυβέρνηση!

Γιατί αυτή η απόφαση, πάρθηκε αμέσως μετά την παταγώδη αποτυχία του Τούρκου Σουλτάνου στην παραβίαση των συνόρων μας στον Έβρο! Ο οποίος, ένεκα της ιστορικής απόφασης της κυβέρνησης, του απαράμιλλου πατριωτισμού στο καθήκον των Ενόπλων και Αστυνομικών δυνάμεων της Πατρίδας μας, αλλά και του επιδειχθέντος φρονήματος και της αντίστασης του λαού μας στον Έβρο (κι όχι μόνο), έμεινε απαραβίαστος και απροσπέλαστος!

Ωστόσο, ο σαλεμένος Τούρκος Σουλτάνος δεν είναι δυνατόν να ξεγελάσει κάποιον, πως θα μείνει ήσυχος! Από τη στιγμή λοιπόν, που βλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει περαιτέρω την θωράκιση του Έβρου, μήπως αναζητήσει από αλλού την παραβίαση των χερσαίων συνόρων μας;

Γιατί αυτή η στρατηγική κίνηση των Ερντογάν – Ράμα, της μεταφοράς μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, εκεί και μόνο μπορεί να αποσκοπεί! Αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά και ακριβείς πληροφορίες μας, αυτοί οι μουσουλμανικοί καταυλισμοί παράνομων μεταναστών θα γίνουν στο Αργυρόκαστρο, την Κορυτσά και τους Αγίους Σαράντα!

Έτσι το σχέδιο των Ερντογάν – Ράμα είναι ξεκάθαρο! Ότι έγινε στον Έβρο, ενδεχομένως να επιχειρηθεί από τα σύνορά μας με την Αλβανία στην Ήπειρο! Όπου δεν υπάρχει φράχτης και τα σύνορα είναι αφύλαχτη διάβαση ελεύθερης βοσκής!

Αυτό το ύπουλο, το σατανικό σχέδιο των Ερντογάν – Ράμα το ξεκάρφωσε, ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι (24 Ιουλίου 2012 ως τις 24 Ιουλίου 2017), ο οποίος είπε:

«Η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης στρέφεται και πάλι κατά της Ελλάδας και της ΕΕ επί το πλείστον. Τούτο διότι ενώ η Αλβανία θα έπρεπε να είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα ώστε να εμπεδωθεί ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι εκεί που δίνεται η μάχη συγκράτησης των προσφύγων – μεταναστών, ο Ράμα σπάει το μέτωπο μετατοπίζοντας τη γραμμή στα μετόπισθεν»!

Αλήθεια, τι λέει επί αυτού του θέματος ο ΥΠΕΞ μας κ. Νίκος Δένδιας;

Τι λέει ο Πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης;

Γιατί αποδέχτηκαν την άνευ όρων και προαπαιτούμενων, έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Δεν θεωρούν αυτήν την συμφωνία της Τουρκίας με την Αλβανία, ως μια επιθετική κίνηση κατά της Ελλάδος;

Πώς είναι δυνατόν να γίνει χώρα της ΕΕ η Αλβανία, όταν κινείται συνεχώς επιθετικά και εχθρικά κατά της Ελλάδος;

Όταν η Αλβανία δεν “τοποθετεί” στα βόρεια σύνορα της χώρας της τους παράνομους μετανάστες εκ Τουρκίας, όπως και θα έπρεπε, αν πράγματι αυτοί θα ήθελαν να “περάσουν” ακολούθως στην Ευρώπη, αλλά τους “τοποθετεί” στα Ελληνοαλβανικά αφύλακτα σύνορα!

Αυτές τις διαβολικές τακτικές θα τις προσπεράσει η Ελλάδα και θα αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την κακή γείτονα Αλβανία;

Υποστηρικτής της Βορείου Ηπείρου, μόνο ο Μητροπολίτης Ανδρέας…

Μόνος υπερασπιστής της Βορείου Ηπείρου και των εκεί ομογενών μας, ο ακούραστος και αδάμαστος Μητροπολίτης Πωγωνιανής Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Ανδρέας, ο οποίος επί χρόνια φυλάει τις εκεί “Θερμοπύλες”!

Έτσι, στις 7 Απριλίου 2020 έβγαλε το παρακάτω Δελτίο Τύπου, για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες:

«Μέσα στον θόρυβο και στον “κουρνιαχτό”, πού έχει προκαλέσει και στην Ελλάδα η πανδημία του κορονοϊού, το εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου δείχνει να μην είναι στα άμεσα ενδιαφέροντα της Κυβερνήσεως και, γενικά, του πολιτικού μας κόσμου.

Το πράγμα, εν μέρει, είναι φυσικό, αφού ὁ κορωνοϊός συνεχίζει την “επίθεσή” του, με αρκετά, μάλιστα, θύματα. Όμως κάποια πολύ πρόσφατα γεγονότα στην γειτονική Αλβανία, με αναγκάζουν να επιστήσω την προσοχή των υπευθύνων. Έτσι:

α) Στην ηρωική και συνάμα μαρτυρική Χειμάρρα, άνδρες της αλβανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (RENEA) εισέβαλαν με βαρύ οπλισμό σε σπίτια Χειμαρριωτῶν, όπου διενήργησαν ελέγχους και προσήγαγαν για ανακρίσεις κάποιους από τους κατοίκους και στην συνέχεια τούς μετέφεραν στο Τμήμα για ανάκριση. Όλη αυτή ἡ κίνηση – πρέπει να σημειωθεί – έγινε χωρίς εισαγγελική απόφαση και δίχως παρουσία εισαγγελέως.

Ο λόγος αυτής της πρωτοφανούς κινητοποιήσεως είναι η τοποθέτηση ενός μεγάλου Σταυρού ύψους εννέα (9) μέτρων στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην Χειμάρρα. Η Μονή είναι γνωστή ως “Παναγία Αειθαλιώτισσα”. Και ὁ Σταυρός είναι ένα τάμα των Χειμαρρέων που εκκρεμούσε από καιρό.

Τόσο η Ένωση Χειμαρριωτῶν, όσο και ἡ Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. “ΟΜΟΝΟΙΑ” με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν, ότι η κινητοποίηση της Αστυνομίας αποβλέπει στην τρομοκράτηση των Βορειοηπειρωτών εν όψει του Πάσχα, αλλά και να κάμψει την αντίδραση των κατοίκων της Χειμάρρας απέναντι στις κλιμακούμενες ενέργειες υφαρπαγής της γης τους από την αλβανική Κυβέρνηση. Τα Τίρανα, δυστυχώς, προκαλούν τώρα κατά την θρησκευτική εορτή του Πάσχα, ενώ πριν από ενάμιση χρόνο οι RENEA (οι ειδικές αστυνομικές μονάδες) είχαν δολοφονήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 – αν αυτό λέει κάτι στον πολιτικό μας κόσμο…

β) Επίμονες πληροφορίες λένε ότι η αλβανική Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν για μετεγκατάσταση τριάντα χιλιάδων (30.000) προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Αλβανία κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Και ότι η εγκατάσταση ήλων αυτών σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου αποβλέπει στην αλλοίωση του εκεί Ελληνικού πληθυσμού, αλλά και σαν ένα μέσο πιέσεως στα μετόπισθεν της Ελλάδος.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, προκειμένου να ενισχυθεί η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε., διατυμπανίζει πώς η χώρα του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ως προς τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και την ορμονική συμβίωση των θρησκειών.

Ας προσέξουν πολύ οι ημέτεροι. Γιατί μπορεί ο κορωνοϊός οργά ή γρήγορα να περάσει. Όμως ο εξ Αλβανίας “κορωνοϊός” του ανθελληνικού μίσους δεν θα περάσει. Διαρκεί ήδη 117 χρόνια (από το 1913), κατά τα οποία οι Βορειοηπειρώτες υπέστησαν τα πάνδεινα. Κι’ αν, τυχόν, η Αλβανία εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι “η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης”. Επαναλαμβάνω εναγωνίως: Ας προσέξουν πολύ οι ημέτεροι. Οι καιροί ου μενετοί»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής