Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είναι υποχρεωμένος να φέρει προς συζήτηση στην Ολομέλεια των σώματος, την Πρόταση για Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που κατέθεσε το κόμμα της Ελληνικής Λύσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο τέλος του άρθρου παρατίθεται το link της ιστοσελίδας της Βουλής όπου είναι αναρτημένη η συγκεκριμένη πρόταση. Λίγα ΜΜΕ έκαναν εμφανώς λόγο για την κατάθεση της πρότασης αυτής, ενώ τα υπόλοιπα σιώπησαν.

Συγκεκριμένα, στις 24-4-2020 το κόμμα της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε στη Βουλή την από 23-4-2020 Πρόταση Σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των λόγων, των συνθηκών και των διαδικασιών κάτω από τις οποίες υπογράφηκε και στη συνέχεια κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν τόσο στο Σύνταγμα, κατά την τελευταία αναθεώρηση, όσο και με τις τελευταίες αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 68 παρ. 2 του Συντάγματος και τα άρθρα 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής).

Μετά την ανακοίνωση στην Ολομέλεια της Βουλής από τον προεδρεύοντα κ. Μπούρα, της κατάθεσης της ανωτέρω πρότασης και ενώ υπήρξε αμηχανία σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής χωρίς καμία αντίδραση, μπήκε μπροστά και πήρε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Λιβανός, ο οποίος αφού δήλωσε (προφανώς κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη) ότι η ΝΔ δεν αποδέχεται την πρόταση αυτή, δηλαδή να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, καλύπτοντας έτσι πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ για τις Πρέσπες, στο τέλος χαρακτήρισε την επερχόμενη συζήτηση «κουτσομπολιά».

Είναι όμως «κουτσομπολιά» η συζήτηση του θέματος αυτού έτσι όπως εισάγεται η πρόταση; Καθόλου βέβαια και γι’ αυτό έσπευσε η ΝΔ να κάψει την πρόταση πριν αυτή λάβει έκταση στα ΜΜΕ και αρχίσει να συζητιέται μέσα στο λαό.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω άρθρα, αυτή η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (εάν αποφασισθεί από την Ολομέλεια να συσταθεί), θα έχει όλες τις εξουσίες της Ανακριτικής Αρχής και τις εξουσίες του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών.

Επομένως η επιτροπή αυτή δεν δεσμεύεται από τίποτα και μπορεί να εξετάσει τα πάντα (ανθρώπους και έγγραφα). Να ζητήσει για παράδειγμα να κατατεθούν στην επιτροπή όλα τα μυστικά έγγραφα, αντέγγραφα και επιστολές που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ όλων των πλευρών, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συζητιόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά. Να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, άπαντες όσοι ενεπλάκησαν. Δηλαδή, ο κ. Καμμένος, ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Τσίπρας, ξένοι παράγοντες κ.λ.π. Να ερευνηθεί αν έγιναν εξαγορές συνειδήσεων αντιπροσώπων του κράτους είτε με χρήματα, είτε με πολιτικά αξιώματα, εδώ και στα Σκόπια. Να ερευνηθεί αν υπήρξε εξαπάτηση και από ποια πλευρά.

Επίσης να ερευνηθεί εάν υπήρξε εκβιασμός του κράτους με δυσμενείς κυρώσεις ή επιπτώσεις εάν η τότε κυβέρνηση δεν ενέδιδε στην επαίσχυντη συμφωνία κ.λ.π. Τελικός στόχος της επιτροπής είναι να εξακριβωθεί εάν έγιναν και ποια ακριβώς εγκλήματα στην πορεία προς την υπογραφή και στη συνέχεια την κύρωση της επαίσχυντης αυτής συμφωνίας που αφαίρεσε κυριαρχικά δικαιώματα από τη χώρα μας και τα έδωσε σε γειτονικό κράτος, αλλά και ταπείνωσε τον ελληνικό λαό, του οποίου δεν έγινε σεβαστή η βούλησή του, κατά παραβίαση της συνταγματικής αρχής της λαϊκής κυριαρχίας.

Θα αναρωτηθεί προφανώς ο αναγνώστης. Εντάξει μπορεί να έγιναν εγκλήματα, όμως έχει άραγε νόημα τώρα να αποδειχθούν αυτά; Φυσικά και έχει απόλυτο νόημα, καθόσον αν έχουν διαπραχθεί συγκεκριμένα αδικήματα, τόσο για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και για την κύρωσή της στη συνέχεια από την Ελληνική Βουλή (αλλά και αντίστοιχα από την πλευρά των Σκοπιανών), η συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτομάτως ΑΚΥΡΗ και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την από 23 Μαΐου 1969 Σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών (η οποία κυρώθηκε από εμάς με το ΝΔ 402/1974), εάν αποδειχθεί ότι συντρέχει έστω και ένας από τους πολλούς προβλεπόμενους εκεί λόγους (άρθρα 46 έως 53), η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Τέτοιοι λόγοι (μεταξύ των άλλων) είναι: Α) Εξαπάτηση, Β) Δωροδοκία αντιπροσώπων του Κράτους, Γ) Απειλή άσκησης βίας κατά του Κράτους κ.λ.π. Επομένως, η κατατεθείσα πρόταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, στο τέλος του άρθρου παραθέτω το link από την ιστοσελίδα της Βουλής, όπου μπορείτε να διαβάσετε όλη την πρόταση και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Καλούνται όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις εδώ και στο εξωτερικό να τη διαβάσουν και να την στηρίξουν με όποιον πρόσφορο τρόπο νομίζουν.

Καλούνται να προσκομίσουν όποιο υλικό έχουν στη διάθεσή τους για να κατατεθεί αυτό στη Βουλή κατά την ημέρα της συζήτησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως λέει ο ποιητής, «ήρθε η ώρα να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», φτάνει να μην συνεχίζουμε να κοιμόμαστε.