Η τουρκική εισβολή σε θύλακα ελληνικού εδάφους στον Έβρο και οι παλινωδίες που ακολούθησαν δημιουργούν αιφνιδιαστική κρίση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με το σοβαρό ενδεχόμενο της γκριζοποίησης ή απώλειας εθνικών εδαφών.

Από την ώρα που οι Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο (δεν έχουμε ακόμα επίσημη ενημέρωση για το πότε συνέβη και πόση έκταση έχουν καταλάβει) η αντίδραση της κυβέρνησης είναι κατά σειρά 1) απόκρυψη συμβάντος 2) εξωφρενικές δηλώσεις υποβάθμισης , 3) πανικοβλημένο διάβημα 4) ανακοίνωση διάψευσης του… διαβήματος.

Η τουρκική αυτή κίνηση έρχεται μετά από το κυβερνητικό επικοινωνιακό κρεσέντο υπερβολής (το οποίο τώρα γυρνάει μπούμερανγκ) στο οποίο βαφτιστήκαν «έπος» και «Θερμοπύλες» η αυτονόητη υπεράσπιση των εθνικών συνόρων στον Έβρο απέναντι σε παράνομους μετανάστες «οπλισμένους» με… πέτρες, ξύλα και μολότοφ.

Είναι να αναρωτιέται κανείς όταν τα έλεγαν και έγραφαν αυτά, δεν σκέφτηκαν τι θα έκαναν στο ενδεχόμενο που η Τουρκία έκανε μία πραγματική επιθετική κίνηση όπως τώρα; Δεν τους είχε περάσει από το μυαλό;

Βέβαια αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο φαινόμενο.

Προσπαθώντας εναγωνίως να πετύχει εύκολες «νίκες» η κυβέρνηση έχει δώσει χαρακτήρα «ιδεολογικής μάχης» σε μία σειρά από, άσχετα ζητήματα πολλά από τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του… τοπικού αστυνομικού τμήματος όπως πχ. ο πετροπόλεμος στα Εξάρχεια και ο Ρουβίκωνας.

Δηλαδή το αντίπαλο δέος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Ρουβίκωνας και οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων;

Βέβαια, δεν δίστασε να δώσει χαρακτήρα «πολέμου» μέχρι και στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού κάνοντας λόγω για «αόρατους εχθρούς» και «ήρωες που.. κάθονται σπίτια τους».

Ήταν δε τέτοια η δίψα για άλλη μία «νίκη» που χιλιάδες πολίτες που βγήκαν τη βόλτα τους σε πλατείες βαφτίστηκαν «αριστεροί» και μέλη του «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», καλώντας και τελευταία στιγμή… ανακαλώντας τα ΜΑΤ να τους χτυπήσουν!

Παρόλα αυτά στις ουσιαστικές μάχες για τα εθνικά θέματα η κυβέρνηση έχει ηττηθεί παντού και αυτό οι πολίτες το καταλαβαίνουν ό,τι και αν τους πουν ή… δεν τους πουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Συγκεκριμένα:

• Η Τουρκία και προελαύνει εναντίον των φυσικών μας συμμάχων στη Λιβύη (Χαφτάρ) και η κυβέρνηση «κοιτάει» και καλεί σε… ειρήνευση (δηλαδή σε παγίωση της τουρκολιβυκής ΑΟΖ).

• Η Τουρκία ανακηρύσσει ΑΟΖ μαζί με τους ισλαμιστές της Τρίπολης στη Λιβύη, που «τρώει» μέχρι και την… Κρήτη και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τολμάει να προβεί σε κάποια δυναμική κίνηση (γεώτρηση, στρατιωτική βοήθεια σε Χαφτάρ κτλ) αλλά ούτε καν να αποσύρει την αναγνώριση από τους τουρκόφιλους ισλαμιστές.

• Τουρκικά F-16 πετούν σχεδόν καθημερινά πάνω από μεγάλα κατοικημένα νησιά και τον Έβρο, κάνοντας τους Έλληνες πολίτες να νιώθουν σαν κάτοικοι του… τουρκικού Κουρδιστάν και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού υποστηρίζει πως «γίνονταν πάντα».

• Οι Τούρκοι κάνουν ανενόχλητοι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και από το ΥΠΕΞ μας λένε πως «δεν πειράζει γιατί βρίσκουν… λάσπη».

• Μπαίνει τουρκικό ωκεανογραφικό στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και η αρχική επίσημη κυβερνητική θέση είναι ότι το «έφερε ο αέρας», ενώ για την υπόλοιπη ημέρα ότι «απομακρύνεται».

• Παρόλα τα συνεχή «αδειάσματα» των ΗΠΑ με την Τουρκία (πιο πρόσφατο οι δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ για Λιβύη), τους δόθηκε γη & ύδωρ χωρίς κανένα αντίκρισμα ή εγγύηση ασφαλείας.

• Η κυβέρνηση μεταφέρει και μονιμοποιεί τους παράνομους μετανάστες στην ενδοχώρα, ενώ μάλιστα κυνηγάει με λύσσα τα κυκλώματα που τους… βγάζουν από τη χώρα(!) κάνοντας τα χατίρια του Βερολίνου.

• Εφαρμόζει κατά γράμμα τη συμφωνία των Πρεσπών παρόλο που τα Σκόπια την παραβιάζουν διαρκώς (όπως έχουν παραδεχθεί κυβερνητικοί βουλευτές) και ψηφίζει υπέρ της εισόδου της Αλβανίας στην ΕΕ την ώρα που διώκει την ελληνική μειονότητα.

• Στη συζήτηση των ευρωομολόγων βγήκε ηγετικό στέλεχός της και υπερασπίζονταν το γερμανικό σύνταγμα έναντι των συμφερόντων της Ελλάδας.

• Αποστέλλονται δυνάμεις ασφαλείας στα νησιά να δείρουν(!) τους κατοίκους οι οποίοι δεν δέχονται να κτιστούν μόνιμα κέντρα παράνομων μεταναστών στη γη τους.

• Συλλαμβάνει και διώκει Ορθοδόξους πιστούς και ιερείς λόγω… κορωνοϊού, αλλά «παρακαλάει» παράνομους μετανάστες και Ρομά να μην προπηλακίζουν και τραμπουκίζουν στελέχη του υπουργείου Υγείας.

• Ως κερασάκι στην τούρτα, Τούρκοι στρατιώτες εισβάλλουν και καταλαμβάνουν ελληνική έκταση στον Έβρο, και η αντίδραση είναι «εντάξει, λίγα μέτρα είναι».

Αλήθεια τι διαφορά έχει πλέον η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ στα σημαντικά θέματα;

Μπορεί να υποστηρίξει κανείς πως η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον καμία σχέση με τη Δεξιά;

Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως οι Έλληνες ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία με τόσο μεγάλο ποσοστό γιατί ήθελαν, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, μία πατριωτική κυβέρνηση η οποία θα αντιστέκονταν στην επιβούλευση της εθνικής κυριαρχίας και στην διαφαινόμενη εθνική συρρίκνωση.

Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί, αφού η κυβέρνηση δεν έχει αντισταθεί ούτε στο ελάχιστο σε καμία ουσιαστική απειλή αλλά αντίθετα υποχωρεί διαρκώς και ταχέως σε όλα τα μέτωπα.

Ακόμα και οι ελάχιστες «αυθεντικές» φωνές που έχουν απομείνει λογοκρίνονται και επαναφέρονται «στην τάξη» από τα ηγετικά στελέχη του Μαξίμου τα οποία είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ!

Δεν είναι τυχαίος ο ενθουσιασμός που υπάρχει στον πατριωτικό χώρο και αυτό ίσως είναι οιωνός σοβαρών μελλοντικών προβλημάτων για την «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη».

ΥΓ. Η Τουρκία έστειλε δέκα στρατοχορωφύλακες σε έναν θύλακα στον Έβρο και έχει επικρατήσει πανικός με Μαξίμου, υπουργούς και βουλευτές να είναι άφαντοι, δηλαδή αν η Άγκυρα στείλει καμία φρεγάτα ή κάνα τανκ τι θα γίνει;

Άρης Δημητρακόπουλος είναι αρχισυντάκτης του Pronews.gr

Facebook: Aris Dimitrakopoulos

Twitter: @ArisDimitrako

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!