Πολλοί θεώρησαν την αποχώρηση από την Χρυσή Αυγή του Ηλία Κασιδιάρη ως βόμβα εν αιθρία! Του ανθρώπου που παρέμενε στο εθνικιστικό κόμμα ως “τελευταίος των Μοϊκανών” παρά την φυγή πολλών σημαντικών στελεχών, αλλά και βουλευτών του κινήματος! Ενός κινήματος που εκτινάχτηκε αρχικά στην ελληνική κοινωνία και σιγά – σιγά, αλλά σταθερά “έσβηνε” από τον πολιτικό χάρτη!

Αφού κι ενώ κατέγραφε πενιχρότατα εκλογικά ποσοστά, στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες εισερχόμενη η Χρυσή Αυγή στο ελληνικό κοινοβούλιο με ποσοστό 6,97% (στις προηγούμενες είχε λάβει 0,29%) καταλαμβάνοντας 21 έδρες στη Βουλή!

Αλλά και στις επαναληπτικές του Ιουνίου 2012 κατάφερε να διατηρήσει σχεδόν τα ίδια ποσοστά, αφού οι απώλειες ήταν ελάχιστες (6,92% και 18 βουλευτικές έδρες)!

Όπως και στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, δηλαδή κοντά τρία χρόνια μετά, διατήρησε τα εκλογικά της ποσοστά η Χρυσή Αυγή, εισπράττοντας ποσοστό 6,28%, εκλέγοντας 17 βουλευτές!

Όπως και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, η Χρυσή Αυγή κατέλαβε εκλογικό ποσοστό 6,99%, εκλέγοντας 18 βουλευτές! Ξεπερνώντας κατά 0,02% του ποσοστού της πρώτης εισόδου της στη Βουλή τον Μάιο του 2012!

Έτσι η ανάγνωση της επιτελικής ομάδας της Χρυσής Αυγής αυτών των εκλογικών ποσοστών του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν διπλή! Από τη μια μεριά ήταν εκείνοι που θεωρούσαν ότι το εθνικιστικό κίνημα παγιώθηκε στην ελληνική κοινωνία και απολάμβαναν τα οφέλη τους από τον αυτοκρατορικό τους θρόνο, και οι άλλοι που θεωρούσαν ότι το εθνικιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής δεν μπορούσε ποτέ να ήταν η άλλη πολιτική λύση – πρόταση απέναντι στο πολιτικό Σύστημα Εξουσίας, αφού δεν μπορούσε να εκτινάξει τα εκλογικά της ποσοστά, σε εποχές που όλα τα έσκιαζε η φοβέρα (Μνημόνια) και τα πλάκωνε η σκλαβιά (δραστική περικοπή μισθών, συντάξεων, ανεργία και φυγή επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό, φτώχεια, ανέχεια κλπ)! Έτσι μοιραία άρχισε να ξηλώνεται το “πουλόβερ” της Χρυσής Αυγής, αργά αλλά σταθερά!

Όταν προέβλεπα το πολιτικό διαζύγιο Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη…

Έτσι, προσωπικά έβλεπα από τους πρώτους ότι, “ή ο γιαλός ήταν στραβός, ή κάποιοι στραβά αρμένιζαν”!

Εκείνη την εποχή ήταν πολλά τα άρθρα μου, στα οποία παρουσίαζα την ωμή αλήθεια και που κάποιοι έκλειναν τα μάτια για να μην την δουν, επειδή προφανώς δεν άντεχαν αυτήν την αλήθεια!

Για να μην κουράζω πάρα πολύ, θα αναφέρω ένα μικρό απόσπασμα από το άρθρο μου στις 6 Μαρτίου 2017 με τίτλο: ΒΑΘΥ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Η αποχώρηση από τη Χρυσή Αυγή και η δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, του Βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, είναι για πολλούς βόμβα μεγατόνων. Όχι όμως για τους γνωρίζοντες!

Ωστόσο, όπως και να έχει το πράγμα, αυτή η αποχώρηση είναι πολύ μεγάλης πολιτικής αξίας. Διότι, πραγματοποιείται σε ένα κόμμα που στους πολίτες είχε παγιωθεί η εντύπωση πως επρόκειτο για ένα κόμμα και μια κοινοβουλευτική ομάδα, του χαρακτήρα μπετόν αρμέ!

Παρ΄ ότι όμως πολλοί επαΐοντες δείχνουν να ξαφνιάζονται από αυτήν την αποχώρηση, ο υπογράφων το παρόν κείμενο επανειλημμένως ανάδειξε από την Ελεύθερη Ώρα, μεγάλα προβλήματα στο Εθνικιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Που μπορεί να πίκρανε αρκετούς φίλους, αλλά δυστυχώς παρουσίασε κατ΄ ελάχιστο την κατάσταση που επικρατούσε στη Χρυσή Αυγή. Με αυτήν την αποχώρηση θα ενσκήψουν όχι μόνο προβλήματα πολιτικά αλλά και ιδεολογικά! Και θα εξηγήσω παρακάτω!

Πρώτα απ΄ όλα να θυμηθούμε, όταν πρώτος έγραψα στο άρθρο μου της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου 2016 “Ο Μιχαλολιάκος …χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη”, φέρνοντας στο φως τις υπόγειες συζητήσεις του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου με τον Γιώργο Καρατζαφέρη! Αυτές οι υπόγειες διαδρομές του Νίκου Μιχαλολιάκου για συνεργασία με τον πρώην ηγέτη του Πατριωτικού χώρου, επέφερε καίριο πλήγμα στη συνοχή του σκάφους της Χρυσής Αυγής, δυσαρεστώντας Βουλευτές και στελέχη του Εθνικιστικού Κινήματος. Αυτή η ταραχή που δημιουργήθηκε, αλλά και η αλήθεια που έβγαινε από το επώνυμο δημοσίευμά μου, έκαναν τη Χρυσή Αυγή να μη βγάλει ούτε μια λυτή ανακοίνωση. Γιατί, σε αυτές τις περιπτώσεις, η σιωπή είναι χρυσός!»!

Βέβαια δεν επέλεξα τυχαία αυτό το απόσπασμα από άρθρο μου για τη Χρυσή Αυγή, όπως δεν επέλεξα τυχαία και το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο μου στις 24 Απριλίου 2018 με τίτλο ΔΙΑΤΡΗΤΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”

«Μόλις χθες στο πρωτοσέλιδο άρθρο μου στην Κυριακάτικη Ελεύθερη Ώρα, έγραφα τα παρακάτω, χωρίς να γνώριζα την είδηση ανεξαρτητοποίησης του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριου Συναδινού, αφού το κείμενό μου γράφτηκε την Παρασκευή: “Από φοβερή εσωστρέφεια, χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή. Η οποία, από τη στιγμή που έγινε Κοινοβουλευτικό Κόμμα δεν έκανε καμιά ανανέωση του δυναμικού της πρώτης γραμμής της, μη εντάσσοντας στους κόλπους της υγιή και άφθαρτα πατριωτικά στοιχεία! Δεν ενέταξε στους κόλπους της προσωπικότητες της Κοινωνίας μας, που θα της έδιναν τη δύναμη της εκτίναξης των εκλογικών της ποσοστών, όπως ακριβώς έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που κόμματα με την ίδια ιδεολογική πλατφόρμα με τη Χρυσή Αυγή, είτε έγιναν κυβέρνηση, είτε είναι στην αντιπολίτευση με ισχυρά ποσοστά! Επίσης, η ακραία πολλές φορές ρητορική της, παρ΄ ότι εξόχως πατριωτική, δεν επιτρέπει την εκτίναξή της και την κρατάει στα ίδια ποσοστά που κατέλαβε στις τελευταίες εκλογές”!

Ωστόσο, πολλάκις κατά το παρελθόν, με παρρησία είχα αναφερθεί σε άρθρα μου – κόντρα στους καιρούς – στα εσωτερικά προβλήματα της Χρυσής Αυγής, χωρίς ποτέ να σκεπάσω αυτά τα προβλήματα “κάτω από το χαλί”, όπως επιχείρησαν πολλοί δημιουργώντας ψευδαισθήσεις στους ψηφοφόρους του εθνικιστικού Κινήματος, πως τάχατες, η Χρυσή Αυγή ήταν ένα κόμμα συμπαγές! Έτσι, θα ήθελα να φρεσκάρω τη μνήμη σας, αναφέροντας πως σε άρθρο μου στις 13 Ιανουαρίου 2017, έγραφα: «“Χωρίζουν” Μιχαλολιάκος – Κασιδιάρης; Γιατί, από ότι μαθαίνουμε, ο πρώτος που χάρηκε για το ότι χάλασε ο παραλίγο “αρραβώνας” Χρυσής Αυγής – Καρατζαφέρη, είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης! Ο οποίος είναι υπέρ του πολιτικού ανοίγματος της Χρυσής Αυγής σε στελέχη του πατριωτικού χώρου, όχι όμως με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.»!

Σε κομμάτια η Χρυσή Αυγή…

Στη συνέχεια η Χρυσή Αυγή άρχισε να φυλλοροεί, με την αποχώρηση βουλευτών και πρωτοκλασάτων στελεχών, οι οποίοι στελέχωναν και συντηρούσαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να βάλλουν λουκέτο και να κατεβάσουν “φωτεινές επιγραφές”!

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου 2019 η Χρυσή Αυγή να μην μπορέσει να ξεπεράσει το εκλογικό όριο του 3% και να μείνει εκτός της Βουλής!

Έτσι στη συνέχεια δημιουργήθηκαν και άλλα πολιτικά ρήγματα στη Χρυσή Αυγή, με κορυφαίο μέχρι εκείνη τη στιγμή, τη δημιουργία νέου κόμματος από τα σωθικά της! Όταν στις 9 Νοεμβρίου 2019, ο εξ απορρήτων συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου, πρώην βουλευτής και σημερινός ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός πραγματοποίησε ιδρυτική συνδιάσκεψη νέου κόμματος που ίδρυσε, με την ονομασία “Εθνική Λαϊκή Συνείδηση” (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.)!

Σε αυτήν παραβρέθηκαν πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Σωτηρία Βλάχου), αλλά και πολλά πρώην στελέχη της που είχαν ήδη αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή!

Άξιο λόγου και αναφοράς, το γεγονός της συμμετοχής στο κόμμα του Γιάννη Λαγού, του Τάσου Συμιγδαλά, στενού συνεργάτη του Κώστα Πλεύρη του κόμματος Ενωτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιδεολογίας Συμπατριωτών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.)!

Η αποχώρηση Κασιδιάρη και η οργισμένη αντίδραση Μιχαλολιάκου…

Στις 21 Μαΐου, είχαμε την αποχώρηση από την Χρυσή Αυγή του υπαρχηγού αυτής, Ηλία Κασιδιάρη! Ήταν κάτι που είχαμε δει εμείς πριν από χρόνια (όπως παραπάνω αναφέρω)!

Μια αποχώρηση που συνοδεύτηκε από καταγγελίες κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου, θεωρώντας ο Ηλίας Κασιδιάρης πως η πρόταση που κατέθεσε για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση της Χρυσής Αυγής δεν έγινε αποδεκτή από τον αρχηγό του εθνικιστικού κόμματος! Αναφέροντας ότι έγιναν εκτενείς συζητήσεις, αλλά δυστυχώς υπήρξε απόλυτη διαφωνία, από τη στιγμή που εκείνος δεν ήθελε κανέναν αποκλεισμό! Αυτή η θέση του Ηλία Κασιδιάρη ήταν πολιτικά αδιαπραγμάτευτη!

Έτσι ανήγγειλε μια πολιτική κίνηση που σε δέκα ημέρες θα πάρει την μορφή κόμματος, αφού συλλέξει όλα τα μηνύματα μέσω της ιστοσελίδας ELLHNES.net. που δημιούργησε στο διαδίκτυο!

Προσωπικά φρονώ, πως αυτή η κίνηση Κασιδιάρη μέσω του διαδικτύου, είναι μια έξυπνη πολιτική κίνηση και τα πρώτα αποτελέσματα πιστεύω ότι κρίνονται θετικά για εκείνον!

Βέβαια, η απάντηση Μιχαλολιάκου δεν άργησε να έρθει και ήταν πολύ αιχμηρή για τον Ηλία Κασιδιάρη! Καταγράφω ένα απόσπασμα και αξιολογήστε το κατά το δοκούν:

«Η Χρυσή Αυγή έχει αντέξει πολλά και τίποτε δεν στάθηκε ικανό για να την “τελειώσει”. Τίποτε δεν είναι δυνατό για να σταματήσει τον αγώνα μας, έναν αγώνα που θα συνεχιστεί χωρίς εκπτώσεις Ιδεών και συμβιβασμούς και χωρίς προπαντός συναλλαγές με τους πεμπτοφαλαγγίτες ψευτοπατριώτες που μας πολέμησαν και μας πολεμούν. Όλοι αυτοί που σήμερα είτε έχουν αποχωρήσει, είτε κατακρίνουν την τακτική μας, θα διαπιστώσουν από τις μελλοντικές εξελίξεις ότι θα δικαιωθούμε…»!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι πλέον ο Νίκος Μιχαλολιάκος, προφανώς και θα αναζητήσει νέες συμμαχίες, από τη στιγμή που δεν μπορεί να πορευτεί μέχρι τις επόμενες εκλογές μόνος του, όταν η πάλαι ποτέ συμπαγής Χρυσή Αυγή έχει κατακερματιστεί!

Νέα προσπάθεια χέρι – χέρι Καρατζαφέρη – Μιχαλολιάκου…

Από το σημείο αυτό ξεκινάει το δικό μας ρεπορτάζ, που όπως πάντα θεωρούμε ότι είναι έγκυρο! Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αποδυθεί σε τιτάνιο αγώνα, μήπως και καταφέρει να διατηρήσει την Χρυσή Αυγή σε τροχιά εκλογικής συμμετοχής στις επόμενες εκλογές με προοπτική εισόδου στην επόμενη Βουλή! Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε ήδη συζητήσεις συνεργασίας με τον Γιώργο Καρατζαφέρη! Από τη στιγμή που και εκείνος καλοβλέπει μια τέτοια συνεργασία, από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται κι από τα αποτελέσματα του πρόσφατου παρελθόντος, ότι δεν μπορεί να ελπίζει μόνος του με τον ΛΑ.Ο.Σ. σε είσοδο στην επόμενη Βουλή!

Όμως είναι σίγουρο, πως για να υπάρξει μια τέτοια συμμαχία, θα πρέπει να περάσει από σαράντα κύματα, αφού και ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχουν υπεραυξημένο το εγώ τους!

Δεν πιστεύω ότι το ένα κόμμα μπορεί να απορροφήσει το άλλο σε μια κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές! Πιστεύω περισσότερο – αν τα βρουν, μη έχοντας κι άλλη λύση – πως θα κατέλθουν ως συνεργαζόμενα κόμματα με ιδιαίτερα διακριτές αρμοδιότητες!

Πλεονεκτήματά τους στην πιθανή συνένωση, ο τηλεοπτικός σταθμός του Γιώργου Καρατζαφέρη και ο “κουμπαράς” του Νίκου Μιχαλολιάκου από τις παρακρατηθείσες από τη Βουλή των κρατικών επιχορηγήσεων της Χρυσής Αυγής, που πιστεύουμε πως σύντομα θα αποδεσμευθούν!

Μειονεκτήματά τους, η αποστροφή του ελληνικού λαού προς αυτούς, αφού απλόχερα κατά το παρελθόν τους έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα της Πατρίδος κι εκείνοι απεμπόλησαν τις ευκαιρίες!

Έτσι είναι μέγα ζητούμενο, πως θα πείσουν τον ελληνικό λαό να αποδεχτεί μια πιθανή κοινή τους κάθοδο σε εκλογές!

Συνεργασία και με το “Εθνικό Μέτωπο”;

Το “Εθνικό Μέτωπο” του Μάνου Κώνστα ιδρύθηκε μετά τις εκλογές του 2012. Αποτελεί παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, αφού στις τάξεις του είχαν προσχωρήσει πολλά δυσαρεστημένα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά και του ΛΑ.Ο.Σ.

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 το “Εθνικό Μέτωπο” του Μάνου Κώνστα συνεργάστηκε με τον “Πατριωτικό Σύνδεσμο” του δικηγόρου Γιάννη Μαλταμπέ (ο οποίος επ ουδενί δέχεται να συμμετέχει σε αυτόν τον κυοφορούμενο συνασπισμό) και τα “Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα” του παλαιού στελέχους του ΛΑ.Ο.Σ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη!

Οι πληροφορίες μας λένε, ότι υπήρξε συνάντηση (ίσως όχι μια) του Νίκου Μιχαλολιάκου με τον Μάνο Κώνστα! Μας λένε, πως έγινε/αν σε καλό και ευχάριστο κλίμα, αλλά ακόμη δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα συνεργαστούν Χρυσή Αυγή και Εθνικό Μέτωπο, αλλά οι οιωνοί λένε ότι θα υπάρξει συνεργασία υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες και για τα δυο κόμματα, αφού η μεν Χρυσή Αυγή έχει αποδυναμωθεί μετά την αποχώρηση Κασιδιάρη και την πιθανή ίδρυση νέου κόμματος στον εθνικιστικό χώρο κι από την άλλη το Εθνικό Μέτωπο από όλες τις πολιτικές συνεργασίες που έκανε μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα που αποκόμισε ήταν ιδιαίτερα πενιχρά! Γι΄ αυτό μας λένε, πως η αξίωση από μια μεταξύ τους συνεργασία είναι ο Μάνος Κώνστας να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Πειραιά στις προσεχείς εκλογές!

Θα υπάρξει συνεργασία και με τον Κώστα Πλεύρη;

Πέραν των παραπάνω συνεργασιών, μας είπαν χωρίς να μπορούμε να το διασταυρώσουμε, ότι στην πιθανή αυτή συνεργασία θα μετέχει και ο Κώστας Πλεύρης, ο επονομαζόμενος “Πατριάρχης του εθνικισμού”! Αν αληθεύει αυτή η πληροφορία, θα παύσει η συνεργασία του κόμματος Ενωτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιδεολογίας Συμπατριωτών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) με το κόμμα “Εθνική Λαϊκή Συνείδηση” (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.) του Γιάννη Λαγού;

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε, γιατί οι εξελίξεις στον εθνικιστικό χώρο τρέχουν με 1000!

Δημιουργία νέου κεντροδεξιού κόμματος;

Ωστόσο, δεν είναι μόνο στον εθνικιστικό χώρο που γίνεται “το έλα και να δεις”! Μεγάλη αναταραχή παρατηρείται και στον χώρο της κεντροδεξιάς!

Πολλά δημοσιεύματα μιλούν για πολιτική κίνηση στον χώρο της Κεντροδεξιάς, η οποία όχι μόνον δεν έχει διαψευστεί, αλλά προκάλεσε ήδη μεγάλο πονοκέφαλο στην Νέα Δημοκρατία! Αφού οι γνωρίζοντες πιστεύουν ότι ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα θα έχει τύχη, αφού θα καλύψει πολιτικό χώρο που καθημερινώς αφήνει η ΝΔ και δεν μπορεί να καλύψει καμιά εθνικιστική συνεργασία κομμάτων!

Δεν είναι τυχαία η σιωπή πολλών πρώην βουλευτών του Καραμανλικού στρατοπέδου που είτε σιωπούν είτε ξιφουλκούν κατά της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ! Αφού διαπιστώνουν μεγάλο παραγκωνισμό τους προς χάρη στελεχών και πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ! Δεν είναι τυχαία τα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, άσχετα αν υπήρξε διάψευση, όπως του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ! Όπως του Νίκου Καραχάλιου, γραμματέα στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ επί κεντροδεξιάς ηγεσίας, αλλά κι άλλων πρώην υπουργών και βουλευτών!

Θα πρέπει επίσης να επισημάνω, το κάλεσμα σε πανελλήνια τηλεδιάσκεψη που έκανε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος στους πυρήνες και τα στελέχη του κόμματός του, καθώς και στους υποψήφιους βουλευτές που είχε υποδείξει και οι οποίοι συμπεριελήφθησαν στα ψηφοδέλτια των τελευταίων εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας θυμίσω για το τι ακριβώς έλεγα στο άρθρο μου στις 11 Μαΐου 2020 με τίτλο ΠΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;

«Πέραν όμως των δυο παραπάνω αναφερθέντων ισχυρών λόγων, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται την άμεση προσφυγή στις κάλπες πριν εξαερωθούν τα σημερινά πολιτικά του πλεονεκτήματα, είναι και το γεγονός πως είναι ευκαιρία να απαλλαγεί κι εκείνος από τα δικά του πολιτικά βαρίδια!

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφύγει και τη δημιουργία νέου δεξιού κόμματος, του οποίου θα ηγηθεί σημερινός Βουλευτής του – έτσι λένε οι πληροφορίες μας – και ο οποίος, όπως και κάποιοι άλλοι που τον υποστηρίζουν δεν δέχονται την μετάλλαξη της ΝΔ από κεντροδεξιό κόμμα, σε κόμμα νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ.»!

Επί του πιεστηρίου…

Λίγο πριν κλείσω το άρθρο μου, μου μετέφεραν την πληροφορία ότι στο παιχνίδι της κεντροδεξιάς θα μετέχει και ο πρώην Υπουργός ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου Στέλιος Παπαθεμελής (πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης)!

Είδομεν!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής