Ενώ οι προκλήσεις πυκνώνουν από την πλευρά της Τουρκίας, οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί αυξάνονται, η περικύκλωση της χώρας με βάσεις στην Αλβανία, τη Λιβύη και συνεργασίες με τα Σκόπια γίνεται ανησυχητική, το αναγκαίο εσωτερικό εθνικό μέτωπο που θα μας δώσει την αναγκαία συγκρότηση για να ανταποκριθούμε υπάρχει;

Μια σειρά από περιστατικά μαρτυρούν πως όχι. Ένα ολόκληρο πλέγμα από “διανοούμενους” που υπερασπίζονται τους εμπρηστές της Μόριας, διεθνολόγους, τεχνοκράτες αλλά και κορυφαίους πολιτικούς που κάνουν λόγο για ρεαλισμό και διάθεση διαλόγου με την αρωγή των μέσων ενημέρωσης και φορείς θεσμικούς και μη όπως ινστιτούτα, πανεπιστημιακά ιδρύματα, διεθνή κέντρα. Ένα σύστημα πολυπλόκαμο που περιλαμβάνει καλοπληρωμένες Μ Κ Ο με δυνατότητες πρόσβασης και ελέγχου στο κράτος, νομική υποστήριξη εκτεταμένη, όλα υπό την αιγίδα του ανθρωπισμού στο όνομα του οποίου συντελούνται κάθε λογής αθλιότητες και εγκλήματα.

Με αυτούς τους μηχανισμούς στοχεύουν τους πιο σοβαρούς πυλώνες του αμυντικού μας ιστού, το ηθικό και τους ακρίτες. Το πρόσφατο περιστατικό όπου διώχτηκε ο κτηνοτρόφος του Έβρου είναι δηλωτικό. Οι ακρίτες μας στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίου σε όλη τη μεθόριο γραμμή είναι μόνιμοι στόχοι της υπονομευτικής δράσης των Μ Κ Ο. Η διάλυση των τοπικών κοινωνιών, η μακρά ανασφάλεια και κυρίως το αίσθημα εγκατάλειψης είναι βαριά πλήγματα για την πατρίδα.

Απέναντι στην εθνική εγρήγορση που επικρατεί στη ψυχή του λαού ορθώνονται μηχανισμοί που έχουν υποκίνηση από ξένα κέντρα και απεριόριστη χρηματοδότηση και επικοινωνιακή προβολή. Ένας εσωτερικός εχθρός με πολλά πρόσωπα και εκπροσώπηση στο ίδιο το κράτος υπηρετεί το σκοπό της υποχωρητικής λογικής απέναντι στην Τουρκία, την αντικατάσταση πληθυσμού, την αποδυνάμωση του αμυντικού ιστού, την υιοθέτηση της φοβικής αντίληψης.

Όλα τα πρόσωπα αυτά από την θέση τους ως καθηγητές, αναλυτές, υπάλληλοι Μ Κ Ο, νομικοί, δημοσιογράφοι ανήκουν στην ίδια παράταξη που θέλει την Ελλάδα να αλλάζει ταυτότητα. Υπηρετούν τον ίδιο σκοπό ανεξάρτητα από την φαινομενική διαφωνία τους φιλελεύθεροι ή σοσιαλιστές, πράσινοι ή αντιεξουσιαστές.

Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια οι antifa, στα σύνορα οι Μ Κ Ο, στους τηλεοπτικούς δέκτες οι αναλυτές, όλοι υπηρετούν τα ίδια ιδεώδη τελικά

Η βαθιά σήψη που κρύβει η δίωξη των ακριτών εκτείνεται πολύ πέραν ενός περιστατικού και δείχνει ότι η κυρίαρχη ιδεολογία που εμπνέει το κράτος και τους λειτουργούς του, έχει μεταβάλλει την ιεράρχηση και σύστημα αξιών. Πρέπει κανείς να αντιληφθεί όλο αυτό το πλέγμα στην ολότητά του και σκεφτεί το σύνολο των ενεργειών που έχουν φέρει συνθήκες αδιεξόδου κατάλληλου να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης είτε σε μια κρίσιμη για το έθνος ώρα είτε με το σταδιακό σάπισμα που όταν θα γίνει αντιληπτό θα είναι αργά. Ας αναλογιστούμε την Λέσβο, πως ξεκίνησε η κατάσταση και που βρίσκεται σήμερα.

Το έθνος χρειάζεται το κράτος με την προϋπόθεση να υπηρετεί τους σκοπούς του, να προστατεύει την κυριαρχία του, να απομονώνει τους εχθρούς του. Σήμερα συμβαίνει το αντίθετο. Οφείλουμε να ανακτήσουμε τον εθνικό έλεγχο του κράτους πριν να έχουμε ανεπανόρθωτες βλάβες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Εμμανουήλ Ν. Κώνστας είναι Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου