Στην Ευρωπαϊκή ιστορία, την καυτή ανάσα των Μογγολικών ορδών ένιωσαν οι πύλες της Βιέννης μόνο δύο φορές στην κυριολεξία. Οι υπόλοιποι κεντροβορειοευρωπαϊοι δεν κατάλαβαν ποτέ και ούτε θα καταλάβουν, ίσως πλην κάποιων Βερολινέζων και ανατολικότεροι αυτών την περίοδο που κάποιοι Μογγόλοι φορούσαν τη σοβιετική στολή και είδαν φώτα σε πλακόστρωτους δρόμους και σιντριβάνια σε πλατείες δίπλα σε μεγαλοπρεπή θέατρα πέρα από στέπες και άγονες τουρανικές κοιλάδες.

Η μόνη σταθερή επαφή που είχαν με την ανατολή ήταν η εμπορική επαφή η οικονομική σχέση. Οι Έλληνες τους ξέρουμε καλά τους Σελτζούκους Τουρκομογγόλους. Από το παιδομάζωμα, τους βιασμούς, τις κλοπές τα χαράτσια τους Κοτσαμπάσηδες ρουφιάνους τους και τις γενοκτονίες, Κάθε πενήντα χρόνια ο Ελληνισμός στέναζε και έχυνε ποτάμια αίματος πληρώνοντας το τίμημα της φύλαξης της ανατολικής πύλης του δυτικού κόσμου. Δεν άρεσε στους Ευρωπαίους και στους φιλήκοους των ξένων, η Ελλάδα των τριών ηπείρων και των πέντε θαλασσών.

Δεν ξέρουν οι Ευρωπαίοι τι σημαίνει ανατολίτικο χατζάρι, εμείς το ακούσαμε στις ιστορίες των παππούδων μας όταν οι Ευρωπαίοι απολάμβαναν την βιομηχανική τους επανάσταση. Το χατζάρι το μάθαμε από την κούνια μας, γιατί με τέτοιες ιστορίες αίματος και στεναγμού μας μεγάλωσε το βυζί της γιαγιά μας από τον Πόντο την Ανατολική Ρωμυλία την Καππαδοκία στην Σμύρνη και την Πόλη.

Στο Παρίσι μόλις λίγες μέρες πριν είδαν ένα τέτοιο χατζάρι …ένα…και τρόμαξαν σα να ξυπνούσαν με εφιάλτη από το καλό τους ζεστό όνειρο γιατί η Ευρώπη όνειρο βλέπει όταν νομίζει ότι οι Χατζαριανοί θα ενσωματωθούν…

Δεν περιμένω από καμία Ευρώπη να μας σώσει, είναι ανίκανη να σωθεί η ίδια πλέον, πότε δεν το έκαναν κι αν και όποτε αυτό έγινε, έγινε με ταπεινωτικούς όρους και με προσβλητικά αποτελέσματα.

Καιρός να τιμήσουμε μόνο τις συμμαχίες και τις φιλίες που μας τιμούν πραγματικά και να κάνουμε λίγη ησυχία όσο ακονίζουμε τα δικά μας μαχαίρια, όπως το 1921 -13 έτσι και τώρα μόνοι μας είμαστε… δεν πειράζει καλύτερα μόνοι λίγοι και ενωμένοι παρά να ζούμε στον αστερισμό της ωραίας κοιμωμένης…κάντε ησυχία η Ευρώπη κοιμάται.

Όσο για τον αιώνιο Μογγόλο τον σφαγέα Σουλτάνο του 21ου αιώνα λογαριάζει λάθος. Δεν διάβασε καλά την Ελληνική ιστορία και δεν ξέρει ο ντεμεκ ποντιος ποταμιανός τι σημαίνει ομόθρησκον όμοαιμον ομότροπον και ομόγλωσσον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Ανδρέας Ι. Ζαπουνίδης είναι Σύμβουλος Ασφάλειας και Community Liaison Consultant εταιρειών Ενέργειας και Αμυντικής Βιομηχανίας. Πρόεδρος του τμήματος ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριάς “Κωνσταντίνος Παλαιολόγος”