Στα επίσημα αποτελέσματα των τελευταίων αμερικανικών εκλογών, που η πλευρά του Τραμπ αμφισβητεί και καταγγέλλει μεγάλη νοθεία, 75 εκατομμύρια Αμερικανοί εν μέσω της λαίλαπας του κορωνοϊού ψήφησαν Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ψηφοφόροι αυτοί δεν ψήφησαν το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα στο κλασικό δικομματικό εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ, αλλά αυτό το καινούργιο που είχε φέρει ο Τραμπ, δηλαδή ένα καινούργιο στυλ διακυβέρνησης που χτυπούσε το αμερικανικό Βαθύ Κράτος στα πιο ευαίσθητα του σημεία.

Αυτό το ήξεραν οι αντίπαλοι του και για αυτό από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής του, πριν από τέσσερα χρόνια, μετά την οδυνηρή τους απογοήτευση να μην εκλεγεί η εκλεκτή τους Χίλαρι Κλίντον, άρχισε μια λυσσασμένη προσπάθεια αποδόμησης του.

Για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία τα μεγάλα ΜΜΕ έκοβαν με φασιστικό τρόπο δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ενώ οι επιθέσεις εναντίον του διαδέχονταν η μια την άλλη προσπαθώντας να προβάλλουν μια εικόνα ενός πρόεδρου παράφρονα, που τα έχει χαμένα, που ασκεί παράλογη πολιτική κατά του ΝΑΤΟ, κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τους σκανδάλιζε η προσέγγιση του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Πούτιν, που είναι το κόκκινο πανί για το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, (είναι η πρόφαση της δικαίωσης του).

Η μεγάλη όμως επιτυχία του προέδρου στον οικονομικό τομέα, καθώς ανάκοψε τον κατήφορο της αμερικανικής οικονομίας και η πολιτική προστασίας των δικαιωμάτων των κατώτερων αμερικανικών μαζών εναντία στα σχέδια πολτοποίησης τους με την εισαγωγή ξένων στοιχείων, κάτι ανάλογο που συμβαίνει ανεμπόδιστα και στην χώρα μας, αύξαναν παράλληλα την δημοτικότητα του, γεγονός που εξόργιζε ακόμα περισσότερο το Βαθύ Κράτος..

Και ενώ πλησιάζαμε στις εκλογές του 2020, ο Τραμπ φαίνονταν φαβορί για την επανεκλογή του. Από την άλλη, οι Δημοκρατικοί αντίπαλοι του, που μόνο δημοκρατικοί δεν είναι, εξέλεξαν για αντίπαλο του, τον 78 χρονών, Τζον Μπάϊντεν, που δεν είναι ικανός να κυβερνήσει, αλλά είχαν από πίσω το μεγάλο τους πολιτικό όργανο, την προσκείμενη στον Τζωρτζ Σόρος, Καμάλα Χάρις.

Έπρεπε όμως να γίνει κάτι πολύ σημαντικό για να ανατραπεί η αναμενόμενη θριαμβευτική πορεία του Τραμπ προς την επανεκλογή του στη προεδρία, που θα σήμανε μια μεγάλη κατάρρευση του Βαθέως Κράτους με όλες τις παγκόσμιες συνέπειες για αυτή την εξέλιξη.

Και τότε ήρθε η κατασκευασμένη εδώ και χρόνια επιδημία του κορωνοϊού, (κινεζική ;;;), στην προσπάθεια να ανατραπούν όλα τα γνωστά δεδομένα. Παράλληλα και πιο πριν διαφορές προβοκάτσιες, όπως οι εν ψυχρώ δολοφονίες εγχρώμων από αδίστακτους αστυνομικούς, προσπαθούσαν να στερέψουν τον κόσμο εναντίον του. Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος άντεχε και έδειχνε σημάδια αποφασιστικότητας να δώσει άγρια μάχη για την παραμονή του στην εξουσία.

Αφού είδαν και απόειδαν οι εκπρόσωποι του Βαθύ Κράτους, μαζί με τα ΜΜΕ που τα ελέγχουν απόλυτα, δεν δίστασαν να οργώσουν εκλογές που θα τους έδιναν την νίκη άσχετα με τα μέσα που θα διέθεταν.

Το ότι έγινε νοθεία στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές υπάρχουν πολλές αποδείξεις που όμως το δικαστικό κατεστημένο τις αγνόησε επιδεικτικά. Έτσι αυτό το κατεστημένο, πολιτικό, μιντιακό, δικαστικό και οικονομικό, ανήγγειλε βαρύγδουπα την μεγάλη του νίκη κατά του προέδρου.

Η τελείται πράξη του δράματος ήταν η προβοκατόρικη εισβολή δήθεν των οπαδών του στο Καπιτώλιο, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις και η φρουρά έκαναν επίτηδες τα στραβά μάτια γιατί ήξεραν ότι ήταν προσχεδιασμένη και έτσι θα ξεσήκωναν την παγκόσμια κοινή γνώμη κατά του Τραμπ.

Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Ο αμερικανικός λαός που δεν ψήφησε σύμφωνα με τα δικά τους στάνταρ, είναι και πολωμένος και οργισμένος, Γνώρισε από κοντά για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα τι σημαίνει Βαθύ Κράτος και ελεγχόμενα λογοκρινόμενα ΜΜΕ και αυτό δεν μπορεί να το ξεχάσει.

Αν νομίζουν ότι τα πράγματα θα γίνουν όπως πριν από τον Ντόναλντ Τραμπ, μάλλον γελιούνται οικτρά.

Η μεγάλη «περιπέτεια» μόλις άρχισε.

* Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

www.nikosxeiladakis.gr