Έγραφα μεταξύ άλλων στο άρθρο μου της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2021 στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “Το Αιγαίο και τα 12 ν.μ. διχάζουν Μητσοτάκη – Δένδια”:

«Η Γερμανία φρόντισε λίγες ημέρες πριν εγκαταλείψει την προεδρία στην ΕΕ την οποία είχε στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, να στείλει τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας στην Τουρκία!

Για να δεχτεί προφανώς τις ευχαριστίες του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επειδή η Γερμανία κατάφερε να μπλοκάρει τρεις (3) φορές την επιβολή κυρώσεων της ΕΕ κατά της Άγκυρας στο εξάμηνο που ασκούσε την προεδρία της ΕΕ το Βερολίνο. Υποσχόμενος ο κ. Μάας – σύμφωνα με πηγές μας – ότι και στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, η Γερμανία θα μπλοκάρει πάλι την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας!

Όμως ο Γερμανός ΥΠΕΞ ήταν προκλητικότατος στην συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, αφού δεν απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδος! Όταν δηλαδή μια τρίτη χώρα προκλητικά επιτίθεται σε μια χώρα της ΕΕ και η Γερμανία ανέχεται τον ΥΠΕΞ της τρίτης χώρας να προσβάλλει προκλητικά την Ελλάδα μέλος-κράτος της ΕΕ!

Σε σημείο τέτοιο, που εξόργισε ακόμη και την “Πρωθυπουργεύουσα” γερμανόφιλη Βουλευτή Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με δηλώσεις της άσκησε δριμύτατη επίθεση στον Γερμανό ΥΠΕΞ από το βήμα της Βουλής, προτρέποντας τον Έλληνα ΥΠΕΞ ώστε να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις:

«Θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας. Δεν την κατάλαβε στη μετάφραση ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Αν το κατάλαβε έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός ΕΕ. Δεν νοείται χώρα εκτός ΕΕ, να απειλεί χώρα εντός και ο ΥΠΕΞ της να μην απαντά. Θέλω να ελπίζω, ότι επειδή τα τούρκικα είναι δύσκολη γλώσσα, η μετάφραση είχε κενά. Αν δεν είναι έτσι όμως η Ελλάδα δικαιούται να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της»!

Τα παραπάνω λοιπόν έγραφα την Παρασκευή, δηλώνοντας μάλιστα ευχάριστα έκπληκτος για την στάση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη!

Ωστόσο δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο και είχαμε εξέλιξη στο φλέγον αυτό ζήτημα! Όπως ενημέρωσε τον ελληνικό λαό η κ. Μπακογιάννη μέσω του Real FM:

«Χθες, επικοινώνησε ο Γερμανός πρέσβης μαζί μου έπειτα από αυτή την τοποθέτησή μου. Μου έστειλε ο Γερμανός ΥΠΕΞ το κείμενο στο οποίο ο Τσαβούσογλου δεν λέει αυτή την απειλή. Αυτό ήταν μια λανθασμένη πληροφορία, την οποία δημοσίευσαν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ, δεν ξέρω από πού ξεκίνησε. Πάντως ήταν μια πληροφορία που δεν είχε βάση.

Εγώ χάρηκα διπλά, γιατί δεν χάθηκε στη μετάφραση ο Γερμανός ΥΠΕΞ, αλλά πράγματι δεν είχε κανέναν λόγο να αντιδράσει. Και επειδή ο Τσαβούσογλου δεν εκστόμισε αυτή την απειλή. Είναι βασικό πράγμα να ξέρει ο ελληνικός λαός πώς αντιδρά ο κάθε άνθρωπος και δεν ήθελα να αδικήσω έναν άνθρωπο που δεν είχε κανέναν λόγο να αντιδράσει εκείνη την ώρα.

Ήταν τελικώς μια λανθασμένη πληροφορία μπορεί να οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Αν πραγματικά είχε λεχθεί αυτό και είχε μείνει άφωνος ο Γερμανός υπουργός, θα ήταν μεγάλο θέμα. Ευτυχώς δεν ήταν έτσι»!

Εσάς σας έπεισε η κ. Μπακογιάννη! Γιατί εμένα όχι. Τώρα πότε προλάβανε, πότε τα πάνε, ένας Θεός το ξέρει, όπως αναφέρεται και στην ταινία της Φίνος Φιλμ “Τα κίτρινα γάντια” με τον αξέχαστο Νίκο Σταυρίδη!

Γιατί φαίνεται θορυβήθηκαν οι Γερμανοί και μπορεί να πήραν στο τηλέφωνο την κ. Μπακογιάννη για να εξαφανίσουν τον σάλο που προκλήθηκε! Δεν φταίει ο καημένος ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Χάικο Μάας! Ήταν κύριος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου!

Τότε ποιος φταίει! Φταίνε κατά τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα και την Ντόρα Μπακογιάννη, οι κακοί μεταφραστές – επειδή τα τουρκικά είναι δύσκολη γλώσσα στη μετάφραση, καθότι βάρβαρη γλώσσα – και βέβαια “ήταν μια λανθασμένη πληροφορία την οποία δημοσίευσαν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ”!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, πώς να μην χαρεί διπλά η κ. Μπακογιάννη; Αφού έχει και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο!