Η κυβέρνηση με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο προσπαθεί να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολίου αλλά και τους υποχρεώνει εκβιαστικά με την απειλή του υγειονομικού πιστοποιητικού γι’ αυτούς που δεν θα εμβολιασθούν. Μάλιστα ο πρωθυπουργός επαίρεται ότι αυτός πρώτος κίνησε τα νήματα στην Ευρώπη για την έγκριση και αποδοχή της εφαρμογής του.

Δεν γνωρίζουμε αν πράγματι ο Πρωθυπουργός είναι τόσο αφελής ώστε να αγνοεί τις αρνητικές συνέπειες που κάθε μέρα εμφανίζονται για όσους εμβολιάζονται και να πιστεύει τις διαβεβαιώσεις των φαρμακευτικών εταιριών για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ή κι αυτός αποτελεί μέρος τους παιχνιδιού της νέας τάξης για την εξαπάτηση και τον περιορισμό της ελευθερίας των λαών. Αυτή δηλαδή που οι φαρμακευτικές εταιρίες επιδιώκουν με προφανή στόχο τα υπερκέρδη πείθοντας ή παραπείθοντας τις κυβερνήσεις για την χρησιμότητα του εμβολίου από τον φόβο της εξάπλωσης του ιού.

Η θέσπιση και εφαρμογή του παράνομου πιστοποιητικού.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο το πιστοποιητικό που η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσπίσει με νομοθετική διάταξη είναι προφανώς παράνομο, επειδή περιορίζει στην ελευθερία των πολιτών να αποφασίσουν ελεύθερα για το εμβόλιο που ως ιατρική πράξη δεν επιβάλλεται χωρίς την θέλησή τους και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με συνταγματικές διατάξεις που απαγορεύουν τον διαχωρισμό των πολιτών σε ομάδες με προνόμια και μη. Γι αυτό όταν το πιστοποιητικό αυτό θα επιβληθεί νομοθετικά και θα ισχύσει θα πρέπει να προσφύγουμε σε κάθε αρμόδιο Δικαστήριο για την ακύρωση και την απαγόρευση της εφαρμογής του.

Το ανασφαλές και αναποτελεσματικό εμβόλιο

Όσο περνάει ο χρόνος όλο και περισσότερο αποκαλύπτονται οι σοβαρές συνέπειες και παρενέργειες των εμβολίων στην υγεία των εμβολιαζόμενων με την εισδοχή του αντίστοιχου ζώντος mRNA ιού που προσβάλλει το υγειές άτομο με άγνωστες μέχρι σήμερα τις μελλοντικές συνέπειες και παρενέργειες από άτομο σε άτομο. Η περίπτωση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλου, ή των 40 ηλικιωμένων και προσωπικού του γηροκομείου στο Μαρούσι που μετά τον εμβολιασμό τους νόσησαν, αλλά και πολλών άλλων, εάν στο μέλλον συνεχισθεί θα αποτελέσει σοβαρή αιτία έρευνας για το πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι ο εμβόλιο κάθε εταιρίας.

Αυτά τα στοιχεία ήδη οδήγησαν δύο χώρες την Ισπανία και την Τσεχία να προβούν σε αναστολή των εμβολιασμών και δύο άλλες χώρες η Γερμανία και η Ιταλία προβληματίζονται με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του εμβολιασμού. Και μπαίνει το εύλογο ερώτημα. Η κυβέρνηση δεν προβληματίζεται που στο Ισραήλ με το 46% του πληθυσμού που εμβολιάσθηκε αυξάνονται τα κρούσματα αντί να μειώνονται όπως οι εταιρίες υπόσχονταν. Η ότι η Γερμανία ήδη ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca δεν πρέπει να χορηγείται σε ηλικίες πάνω των 65 ετών.

Ποια είναι λοιπόν η επείγουσα ανάγκη να εκβιασθούν οι πολίτες με την απειλή της παρεμπόδισης της κυκλοφορίας τους με αεροπλάνο ή άλλα μέσα μεταφοράς να αποδεχθούν τον εμβολιασμό τους για να αποκτήσουν το παράνομο διαβατήριο υγείας που ψευδεπίγραφα το διατυμπανίζει η κυβέρνηση όταν ακόμη μέχρι και σήμερα η ανασφάλεια και αναποτελεσματικότητα κάθε εμβολίου ακόμη ελέγχεται;

Οι μυστικές συμβάσεις της Ε.Ε. για απαλλαγή των φαρμακευτικών εταιριών από την ευθύνη τους για τυχόν παρενέργειες.

Ο πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μόλις σήμερα αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την σύμβαση που υπέγραψε με την Astra Zeneca αποδέχθηκε τον όρο για απαλλαγή της από τυχόν ευθύνες για οποιεσδήποτε παρενέργειες ή σοβαρές παθήσεις υποστούν αυτοί που θα εμβολιασθούν. Το γεγονός αυτό προέκυψε από το περιεχόμενο της σύμβασης που δόθηκε στην δημοσιότητα και δεσμεύει και την Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από το άρθρο 14.1 της συμφωνίας προαγοράς τα κράτη της ΕΕ δεν θα μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση από την εταιρία αυτή για τις συνέπειες εκ του εμβολίου όταν αυτές εμφανισθούν και θα είναι οποιασδήποτε μορφής τραύμα, σωματικό ή ψυχικό, ή αναπηρία, ή ακόμα και θάνατος, επειδή την ευθύνη αυτή και τις αποζημιώσεις προς οποιονδήποτε αποδέχθηκε να αναλάβει η ΕΕ και τα κράτη μέλη.

Επίσης από το άρθρο 15.1 της ίδια σύμβασης προκύπτει ότι η Επιτροπή παραιτείται από κάθε αξίωσή της κατά της ίδιας εταιρίας που θα προκύψει από την έλλειψη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας από την χρήση του εμβολίου.

Ο ίδιος τ. Ευρωβουλευτής καταγγέλλει ότι οι ρήτρες περί αποποίησης της ευθύνης της Astra Zeneca είναι άκυρες επειδή δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε την οδηγία 85/374/ΕΟΚ του Συμβουλίου, ούτε την νομολογία του ΔΕΕ όπου στην υπόθεση C-621/15 N.W καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις της νομικής ευθύνης των εταιριών- παραγωγών εμβολίων για όσους υποστούν βλάβη στην υγεία τους η ζημία στην περιουσία τους εκ των παρενεργειών τους. (πηγή Pronews.gr). Τα ίδια υποστήριξε ως προς την αμφίβολη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου και ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας, όπως και ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας στο τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κων/νος Πουλάς. (συνέντευξη 01.02.2021 στην ΕΤ3).

Η αβεβαιότητα για το εμβόλιο με πρόσχημα τις μεταλλάξεις

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις παρενέργειες που παγκοσμίως εμφανίσθηκαν αλλά κυρίως από την νόσο του ιού όσων εμβολιάσθηκαν, οι φαρμακευτικές εταιρίες προβάλλουν τελευταία τις μεταλλάξεις ως αιτία των νοσούντων μετά τον εμβολιασμό τους και κυρίως στοχεύουν στην ανάγκη συνέχισης των εμβολιασμών στο διηνεκές. Αν και είναι γνωστό στις φαρμακευτικές εταιρίες ότι οι ιοί κάθε μορφής μεταλλάσσονται συνεχώς και συνεπώς αυτό δεν δικαιολογεί τον συνεχή εμβολιασμό όσων εμβολιάσθηκαν. Το πρόσχημα των μεταλλάξεων είναι ο δούρειος ίππος της απαλλαγής των εταιριών από κάθε ευθύνη τους ώστε να αποδοθεί αυτή στην μετάλλαξη του ιού.

Έτσι η πανδημία του ιού θα συνεχίζεται επ αρκετόν, αλλά αφού πρώτα συμβάλλει στην πανδημία του κέρδους και των συμφερόντων των πανίσχυρων φαρμακευτικών εταιριών, που πέτυχαν μέχρι τώρα να επιβάλουν στα κράτη της υφηλίου υπό τον φόβο της πανδημίας του ιδού τα συμφέροντά τους εκμεταλευόμενες την άγνοια των κυβερνώντων ή την για άλλους στόχους ύποπτη αξιοποίηση των lock down για την αλλαγή του τρόπου ζωής μας και του οικονομικού μοντέλου.

Αν αυτό συμβαίνει και με την Ελληνική κυβέρνηση να γνωρίζει ότι πλανάται αν θεωρεί ότι θα μείνει αδρανής και χωρίς αντίδραση ο λαός αποδεχόμενος κάθε περιοριστικό μέτρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Σωτήρης Γκεκόπουλος είναι αρθρογράφος- πολιτικός αναλυτής, συν/χος νομικός