Το σημερινό άρθρο δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα, αλλά θεωρώ ότι εκφράζει μεγάλο μέρος των πολιτών, όπως άλλωστε αυτό φαίνεται και από τις παρεμβάσεις τους στο διαδίκτυο. Και ο χαρακτηρισμός του άρθρου θα αναλυθεί παρακάτω με αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την πορεία της κυβέρνησης το τελευταίο έτος. Ειδικότερα

Η εφεύρεση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ο πρωθυπουργός πρώτος από τους Ευρωπαίους ηγέτες – και επαίρεται γι αυτό αντί να σιωπά – εφεύρε κατ εντολήν το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όποιον εμβολιάζεται, αποδεικνύοντας την περιφρόνησή του προς κάθε συνταγματική επιταγή του εγχώριου αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Όλοι κατάλαβαν ότι ενήργησε όχι αυτόβουλα, αλλά κατόπιν εντολών μέχρι που ήρθε προχθές η απόφαση με αρ. 2361/2021 του Συμβουλίου της Ευρώπης των 47 κρατών-μελών του, όπου ευθέως και χωρίς περιστροφές αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή και νόμιμη με το θεσπιζόμενο πιστοποιητικό η διάκριση των πολιτών σε δύο κατηγορίες. Και η Κυβέρνηση που είχε ήδη ετοιμάσει το σχέδιο του πιστοποιητικού, δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει με τον αρμόδιο Υπουργό της (Υγείας) και προφανώς αναμένει τις νέες εντολές από Γερμανία κ.λ.π. Λέτε να μη γνώριζε η κυβέρνηση ότι το πιστοποιητικό αυτό είναι μη νόμιμο και νομικά παράνομο, όπως σε προηγούμενα άρθρα μας αποδείξαμε;. Όχι βεβαίως, αφού ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής είχε δηλώσει ότι για το θέμα θα πρέπει να ερωτηθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την συνταγματικότητά του. Τι επιδίωκε λοιπόν η κυβέρνηση; Τον εκφοβισμό και τον εξαναγκασμό των πολιτών να εμβολιασθούν με τα απειλούμενα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας όσων δεν εμβολιασθούν.

Οι διερευνητικές συνομιλίες που οδηγούν στην Χάγη

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών με τον πειρατή Ερντογάν, παρά τις αντιδράσεις πολλών στελεχών της και κυρίως του Αντ. Σαμαρά. Γνωρίζει βεβαίως ότι η Τουρκία και ο σουλτάνος δεν πρόκειται να κάνουν πίσω σε τίποτα από αυτά που το τελευταίο έτος έχουν διακηρύξει σε όλους τους επιθετικούς τόνους για τις παράνομες διεκδικήσεις τους. Γιατί επομένως προσήλθαμε σε διερευνητικές, όπου δεν κρατούνται ούτε πρακτικά και δεν θα γνωρίζουμε τι δεσμεύσεις αναλαμβάνουμε ως κράτος; Επίσης, γιατί προηγουμένως δεν απαιτήσαμε να δηλώσει ρητά η Τουρκία ότι οι όποιες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο στην Θράκη και στην Ανατολική Μεσόγειο που προσβάλλουν τα κυριαρχικά δικαιώματά μας κατά το διεθνές δίκαιο, αναστέλλονται προσωρινά και δεν πρόκειται να υλοποιηθούν με στρατιωτικά μέσα ακόμα και αν οι συνομιλίες αποτύχουν;

Αλλά αφού οι συνομιλίες άρχισαν με την ευγενική εντολή της Μέρκελ προς την ξενόδουλη κυβέρνησή μας, δεν θα μπορούσαμε βεβαίως να αρνηθούμε. Η συνέχεια είναι γνωστή, μετά την αποτυχία των διερευνητικών θα οδηγηθούμε στην Χάγη όπου θα απολέσουμε μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και θα πούμε στον αφελή και ανόητο (όπως μας θεωρούν) λαό, ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, αφού έτσι το Διεθνές Δικαστήριο αποφάσισε. Η απόκρυψη της αλήθειας και η κοροϊδία μας στο έπακρον.

Η μεγάλη κοροϊδία των lockdown με τις μάσκες και τους περιορισμούς

Ο ενεκδιήγητος Υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης που ακόμα παραμένει στην θέση του παρά τις σωρηδόν γκάφες του, που μετά από τον θόρυβο που προκαλείται τις παίρνει πίσω, αποφάσισε αντίθετα με τις όποιες εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων, που τις επικαλείται μόνο όταν τον συμφέρουν, να εξαφανίσει από τον κοινωνικό ιστό τα επαγγέλματα που στηρίζονται και αποτελούν την εστίαση. Και είχε το θράσος να ζητεί και τα κλειδιά τους για να τα ανοίξει ό ίδιος. Ο στόχος είναι προφανής. Πρέπει να κλείσουν τα καταστήματα αυτά και να δημιουργηθούν άλλα μεγάλων πολυεθνικών τράστ, επειδή έτσι θα άλλαζε το παραγωγικό μοντέλο που ο πρωθυπουργός πρώτος μετά την επέλευση της πανδημίας ανακοίνωσε σε ανύποπτο χρόνο. Αυτό μαζί με τον ν. 4675/2020 για την έμμεση υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ήταν το σχέδιο που είχε εξυφανθεί από την αρχή για τον περιορισμό μας. Μόνο που η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Και ο πάταγος από τις αντιδράσεις της τάξης αυτής θα είναι ανυπολόγιστος και για την κυβέρνηση αλλά και για την οικονομία. Παίρνονται αποφάσεις εν θερμώ χωρίς ίχνος λογικής και οι μεγαλοσχήμονες οικονομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού, όπως και ο ίδιος, σύντομα θα εισπράξουν τις συνέπειες της αλόγιστης πολιτικής τους. Και αυτό το λένε διαπρεπείς και καταξιωμένοι επιστήμονες του εξωτερικού όπως είναι ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης του Stanford University των ΗΠΑ, όπου αναφέρει χθες μεταξύ άλλων ότι «Τα lockdown πέτυχαν να σκοτώσουν αρκετούς και επιδεινώθηκε το πρόβλημα στα νοσοκομεία όταν η θνητότητα από τον ιό είναι μόλις 0,1%». Όλοι μας φοράμε μάσκα από τον φόβο του προστίμου, αλλά αυτό δεν ισχύει στις ιδιωτικές συναντήσεις του πρωθυπουργού (βλέπε Ικαρία χθες) με κουστοδία 30 ατόμων και άλλων αξιωματούχων. Ο αυταρχισμός και η υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού σε πλήρη αρμονία.

To έγκλημα της μόνιμης εγκατάστασης των λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα

Η κυβέρνηση με ένα Υπουργό (Μηταράκη) που αυτογελειοποιείται με τις αποφάσεις που κατά καιρούς παίρνει και τις λεκτικές αντιφάσεις του, κοροϊδεύει τον λαό ότι δήθεν περιόρισε την είσοδο των λαθρομεταναστών στην χώρα. Αντίθετα η πολιτική της ξενόδουλης κυβέρνησης είναι να εισπράττει χρήματα από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση (όπως και ο Ερντογάν) για να συντηρεί όλους τους λαθρομετανάστες, αφού τους εγκαθιστά σταδιακά και διάσπαρτα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Τα περί επιστροφής τους στην χώρα προέλευσης μόνο ως αστείο λέγεται αφού δεν τηρείται ούτε κα τα ελάχιστο ποσοστό η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

Ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι έχει στόχο την επέκταση και ολοκλήρωση του τείχους στον Εβρο, αποφασίζει αντεθνικά φερόμενη να εγκαταστήσει στα σύνορα ολόκληρη πόλη μεταναστών, παρά τις αντιδράσεις των εγχώριων κατοίκων, αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας, κυρίως αποστράτων που εγγράφως επισήμαναν τον τεράστιο κίνδυνο με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό. Αλλά φωνή σε ώτα μη ακουόντων.

Η κοροϊδία του λαού στο έπακρον, με πλήρη άγνοια των κινδύνων από την παράνομη συμπεριφορά των μεταναστών προς τους κατοίκους που εγγίζει και τα όρια εγκληματικότητας. Και τα φαινόμενα αυτά θα αυξηθούν όσο η οικονομική κρίση θα αυξάνεται. Είναι προφανές ότι η εγκατάσταση και ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία με ειδικά προνόμια που αγνοούνται για τους Έλληνες που υποφέρουν, ήδη είχε αρχίσει από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την προδοτική πολιτικής της σε εθνικά θέματα (Πρέσπες) και με την απίστευτη τότε δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών (Ξυδάκη) ότι η ενσωμάτωση των μεταναστών γίνεται λόγω της μείωσης του πληθυσμού από την υπογεννητικότητα.

Με αυτά τα λίγα, αλλά και πολλά άλλα που δεν επιτρέπει ο χώρος να αναπτυχθούν, η κυβέρνηση της υποτέλειας και της εθνικής μειοδοσίας σύντομα θα καταρρεύσει από την αντίδραση των αδικημένων πολιτών που τους στερεί εκτός από την ελευθερία τους και νόμιμα δικαιώματα εργασίας και απασχόλησης στις δουλειές τους. Και τα διάφορα προσχήματα περί αντιμετώπισης του Covid-19 με τα μέτρα που λαμβάνονται, γρήγορα θα αποδειχθεί πόσο ψευδεπίγραφα είναι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Σωτήρης Γκεκόπουλος είναι συν/χος Νομικός Θεσσαλονίκης, αρθρογράφος, πολιτικός αναλυτής