Την παροιμία που λέει, “χτυπάς το σαμάρι, για να πονέσει ο γάιδαρος”, την ξέρουμε όλοι.

Ε, κάτι τέτοιο συμβαίνει στην περίπτωση του Εύρυτου. Του νεαρού γραφιτά (καλλιτέχνη του δρόμου ελληνιστί), που τους τελευταίους μήνες έχει γεμίσει τοίχους της Αθήνας με τις μορφές των ηρώων του 1821. Η αριστερά και όχι μόνο που τον κατηγορεί για “ακροδεξιό”, δεν έχει στην πραγματικότητα πρόβλημα με τις όποιες ιδέες του, αλλά με το ίδιο το 1821. Και φυσικά, τους ενοχλεί πολύ και η δημοσιότητα που πήρε η τέχνη του.

Τους χαλάει την σούπα βλέπεται, που ήθελαν να στήσουν για την Εθνεγερσία. Την ήθελαν να την γιορτάσουν με τις νερόβραστες εκδηλώσεις της επιτροπής της Αγγελόπουλου, τις σαχλαμάρες του Βερεμη και τις κατηγορίες του “Έθνους” περι γενοκτονιών του Κολοκοτρώνη. Αντί γι αυτά που ετοίμαζαν, βλέπουν τον κόσμο να αγκαλιάζει αυτές τις προσωπογραφίες που μυρίζουν Ελλάδα και ηρωικό πνεύμα, ότι ακριβώς ήταν και το 1821. Και με τις αντιδράσεις τους πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο. Με τον να κατηγορούν τον Εύρυτο και το έργο του ως ακροδεξιό, φασιστικό και εθνικιστικό, ταυτίζουν την πλειοψηφία των Ελλήνων με αυτές τις ιδέες.

Όταν δε άνανδρα τις βανδάλισαν, τότε ακόμα περισσότερο έχασαν την μπάλα. Χαρακτηριστική είναι, η επιτυχία του κινήματος “με_τον_Εύρυτο” στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης που αμέσως έγινε επιτυχία με χιλιάδες ακόλουθους να το προωθούν.

Το ίδιο και αυτό που λέει “γεννημένος την 25 Μαρτίου” και απαντά σε αυτό των υποστηρικτών του Κουφοντίνα, “γεννημένοι στις 17Ν”. Αλήθεια, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την αριστερά και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της Αγγελόπουλου για το δώρο που έκαναν. Να αναδείξουν με τον συμπλεγματισμό τους, το πραγματικό, πολεμικό και ηρωικό 21.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος μέλος πγ Εθνικού Μετωπου