Το περίφημο «κορωνοπάρτι» στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός βρώμικου παιγνιδιού που παίζεται εις βάρος των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής. Ένα παιγνίδι μεταξύ αστυνομίας, κυβέρνησης και των παραβατικών, τύπου Εξαρχείων.

Η Κυψέλη, μια τυπική αστική γειτονιά της Αθήνας, βίωσε την γκετοποίση από το κύμα των αλλοδαπών που αφέθηκαν να εγκατασταθούν μαζικά εκεί. Βίωσε επίσης το κύμα των Μνημονίων, όπως και ολόκληρη η χώρα, με αποτέλεσμα να βιώσει έναν επώδυνο κοινωνικό μετασχηματισμό. Με αντικατάσταση του πληθυσμού της από μετανάστες και μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων που λειτουργούσαν σε αυτή. Ακολούθησε η πτώση των τιμών των ακινήτων και το μαζικό ξεπούλημα περιουσιών. Με το που ακούστηκε η δημιουργία μετρό στην περιοχή, μια ανάσα αισιοδοξίας επέστρεψε, άνοιξαν ξανά μαγαζιά και Έλληνες ξαναγύρισαν στην γειτονιά τους.

Όμως όχι, λες και κάποιο αόρατο χέρι θέλει να ασκήσει μια πολύ συγκεκριμένη κοινωνική μηχανική στην Κυψέλη. Η παράδοση της Αγοράς σε ΜΚΟ, η αποσυμφόρηση των νησιών και η εγκατάσταση “προσφύγων” σε σπίτια και ξενοδοχεία μέσω των προγραμμάτων Εστία και Φιλοξενία. Η μετοίκηση των παραβατικών των Εξαρχείων σε αυτήν, έδωσαν ένα νέο χτύπημα στην καθημερινότητα των κατοίκων της Κυψέλης.

Η πανδημία και τα σπασμωδικά μέτρα της ΝΔ, έδωσαν την χαρακτική βολή σε μια ήδη προβληματική κατάσταση. Για να φτάσουμε στα «κορωνοπάρτι», τα οποία λίγο τελικά, έχουν να κάνουν με την αντίθεση στα lockdown ενώ σκοπό έχουν να προκαλέσουν μια ακόμα μετάλλαξη της περιοχής.

Με την αστυνομία να κοιτά αδιάφορη, κάποιοι στήνουν άναρχο πάρτι, με διακίνηση ναρκωτικών, αλλοδαπούς και όλο το κλίμα που χρόνια κατέστησε τα γειτονικά Εξάρχεια σε γκέτο. Δίπλα σε αυτά, οι καταστηματάρχες της εστίασης, παραμένουν κλειστοί, βλέποντας να αισχροκερδούν εις βάρος τους διάφοροι επιτήδειοι. Οι κάτοικοι και οι λοιποί ιδιοκτήτες μαγαζιών, μετρούν βρωμιές και ζημιές την επόμενη ημέρα, με τον Δήμο και την κυβέρνηση να σφυρίζουν αδιάφορα ή μάλλον στον ίδιο τόνο με τους ψευτοεπαναστάτες της αριστεράς.

Αυτό είναι το επιτελικό κράτος του κ Μητσοτάκη, μια περιοχή αφημένη στους περιθωριακούς, το έγκλημα και στην συνειδητή οικονομική καταστροφή της τοπικής αγοράς και του κοινωνικού ιστού.

Γιατί τελικά τα γκέτο συμφέρουν πολλούς. Το κράτος για να έχει μαντρωμένα τα πολιτικά άκρα, το παρακράτος για να κάνει τα επαναστατικά πειράματά του και φυσικά τους λογής-λογής καιροσκόπους που διαβλέπουν σε μελλοντικό ξεπούλημα με τιμές κόστους και ακόμα πιο μελλοντική «ανάπλαση» για λίγους και εις βάρος των κατοίκων.

Υπερβολές; Καθόλου, μια βόλτα στην Κυψέλη θα σας πείσει για το βρώμικο παιγνίδι που παίζεται εις βάρος των ζωών και των περιουσιών των κατοίκων της. Απλά, πάρτε μέτρα προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος είναι μέλος πγ Εθνικού Μετώπου