Με ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό και πολύ χαρακτηριστικό σημερινό της δημοσίευμα μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης εκκένωσης της Κωνσταντινούπολης και προσδιορίζει τις κατευθύνσεις σε πόλεις της ασιατικής πλευράς όπου θα καταφύγει ένας πανικόβλητος πληθυσμός.

Το σχέδιο προβλέπει την διοχέτευση του πληθυσμού της Κωνσταντινούπολης και μιλάμε για εκατομμύρια κατοίκους, κυρίως σε πόλεις της δυτικής αλλά και κεντρικής Μικράς Ασίας αλλά και στην Σαμψούντα του Πόντου, συμβολικό σημείο από όπου άρχισε την πορεία του ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Πρόκειται για ένα γιγάντιο σχέδιο μετακίνησης ουσιαστικά εκατομμυρίων κατοίκων της Πόλης, που προβλέπεται μετά από επικείμενο μεγάλο σεισμό 7,5 ρίχτερ, ή για άλλους μετά από μια απρόβλεπτη πολεμική σύρραξη που θα φέρει την Κωνσταντινούπολη στο επίκεντρο των συγκρούσεων με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Θα χρησιμοποιηθούν όπως αναφέρεται όλα τα μέσα μεταφοράς, ξηρά θάλασσα και αέρα και το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι ο πανικός και σύγχυση που θα δημιουργηθεί με όλες τις συνέπειες απώλειας του ελέγχου των μετακινήσεων.

Φαίνεται πως τα γεγονότα άρχισαν να τρέχουν.

Εμείς σε όλα αυτά αλήθεια που είμαστε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος