Την αποκάλυψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση που υποτίθεται ότι ασκεί σκληρή κριτική στην Τουρκία για μια σειρά θεμάτων, όπως ανθρώπινα δικαιώματα, η λογοκρισία, μαζικές φυλακίσεις αντιφρονούντων κλπ, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ επενδύσεων, κάνει γνωστή τουρκική εφημερίδα πολύ μεγάλης κυκλοφορίας επικαλούμενη στοιχεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, το ύψος των ευρωπαϊκών επενδύσεων στον τελευταίο χρόνο στην Τουρκία ξεπεράσει τα…13 δις δολάρια σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Συμφωνά με στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, (EBRD), ο Odile Renaud-Basso, την τελευταία χρονιά 2020 έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο επίπεδο οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στην Τουρκία, ενώ και κατά την φωτεινή χρονιά αναμένεται να συνεχιστεί αυτός ο ξέφρενος ρυθμός ευρωπαϊκών επενδύσεων στην γειτονική χώρα σημειώνοντας και νέο ρεκόρ. Ήδη τους πρώτους μήνες της φωτεινής χρονιάς και ενώ συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 2 δις δολάρια.

Σημαντικό είναι, όπως τονίζεται, πως αυτός ο ρυθμός ευρωπαϊκών επενδύσεων στην γειτονική χώρα συμβάλει στην εδραίωση του καθεστώτος του Ερντογάν, σωσίβιο για την οικονομία του που παρουσιάζει πολλά προβλήματα τελευταία, παραβλέποντας όλες τις προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος πολλών γειτονικών χωρών όπως η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Εμείς να τους χαιρόμαστε τους εταίρους μας στην Ενωμένη υποτίθεται Ευρώπη.

Μπράβο μας!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος