Όπως σε κάθε σφαίρα της ζωής, τα αυθεντικά πράσινα κινήματα των απλών ανθρώπων που πραγματικά ενδιαφέρονται για τον πλανήτη έχουν αντικατασταθεί από τον εταιρικό πράσινο ακτιβισμό.

Παραδείγματα εταιρικού ακτιβισμού είναι η Greta Thunberg και η Extinction Rebellion (νέοι που είναι υπάλληλοι ή ασχολούνται με τον τομέα των ΜΚΟ, οργανώνουν διαδηλώσεις για την αλλαγή του κλίματος σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης, “Παρασκευές για το μέλλον” κ.λπ.).

Αυτός ο εταιρικός «πράσινος» ακτιβισμός είχε ως στόχο να τρομοκρατήσει τους απλούς ανθρώπους να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους, να εγκαταλείψουν τα ελεύθερα ταξίδια, να εργαστούν από το σπίτι, να φορολογηθούν για να μειώσουν το «αποτύπωμα άνθρακα» (μια κατασκευή πράσινων τσαρλατάνων που μετρά πόσο επιβλαβές είναι κάθε άτομο) στο περιβάλλον, εκπέμποντας διοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή αναπνοή…) και να σταματήσουμε να έχουμε παιδιά, γιατί διαφορετικά «σε μερικές δεκαετίες αν συνεχίζουμε να τηγανίζουμε θα γίνουμε σαν την Αφροδίτη», πρόσφατα ο πρωθυπουργός μας είπε πως πρέπει να τρώμε συνθετικό κρέας, να διαλύσουμε την κτηνοτροφία ώστε να μειωθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου…

Αλλά επειδή η πράσινη προπαγάνδα του club της Ρώμης (μια οργάνωση κορυφαίων παγκόσμιων πολιτικών, διανοούμενων, διπλωμάτων και επιχειρηματιών, που ιδρύθηκε το 1968) δεν λειτούργησε με τον επιθυμητό για αυτούς ρυθμό και έφτασε η ώρα για την αναδιάρθρωση του συστήματος το οποίο διεθνώς κατέρρεε, μας έφεραν μια «πανδημία» «τόσο τρομερή, έναν τόσο επικίνδυνο ιό που «δεν υπάρχει φυσική ανοσία», που μόνο τα εμβόλια μπορούν να μας σώσουν. Ένας ιός που «μεταδίδεται από ασυμπτωματικούς ανθρώπους», έναν ιό όπως κανέναν άλλο στην οικεία σύγχρονη ιστορία που «θα σκοτώσει εκατομμύρια μόνο στην Αγγλία, στην Ινδία, στην Βραζιλια» και ούτω καθεξής.

Οι «εξαιρετικές super ιδιότητες» του κορονοϊού ανάγκασαν πονηρά τους υγιείς ανθρώπους να κλειδωθούν στα σπίτια τους και όλοι να φορούν μάσκες. Οι άνθρωποι πείστηκαν ότι αν δεν έμεναν στο σπίτι, αν δεν σταματούσαν να ταξιδεύουν, αν δεν σπούδαζαν εξ αποστάσεως και δεν χρεοκοπούσαν “μικρές” επιχειρήσεις (“περιττές”, εννοούν, αλλά μετονομάστηκαν προσωρινά σε “μικρές”), θα πεθάνουν «Δεκάδες εκατομμύρια.»

Η προπαγάνδα σχετικά με τους κινδύνους του κορονοϊού σχεδόν επαναλαμβανόμενη κάθε δευτερόλεπτο έχει σχέση με την ιδεοληψία για υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά πέτυχε αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Η ανησυχία για τον πλανήτη είναι ένα θέμα, αλλά η απειλή του «να γίνεις σαν την Αφροδίτη» είναι υπερβολικά αφηρημένη έως παρανοϊκή. Ωστόσο, η απειλή από τον αόρατο εχθρό τον covid-19 ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική, άμεση, κατανοητή, εκφοβιστική και άκρως απειλητική και οι άνθρωποι αντέδρασαν όπως αναμενόταν ή όπως το είχε σχεδιάσει το σύστημα.

Οι πράσινες ραδιουργίες και οι παγκόσμιες απάτες του Club της Ρώμης συνεχίζονται εδώ και δεκαετίες. Πολλοί άνθρωποι γεννιούνται και πιστεύουν ειλικρινά ότι υπάρχει υπερπληθυσμός στην Γη και πρέπει να εξαλειφθούν δισεκατομμύρια άνθρωποι ώστε να επιβιώσουν οι υπόλοιποι. Τα ψέματα του club της Ρώμης, το μίσος και η περιφρόνηση των Μαλθουσιανών (Thomas Malthus, Άγγλος προτεσταντικός πάστορας και οικονομολόγος του 19ου αιώνα, ο δημιουργός της θεωρίας ότι οι πόροι του πλανήτη δεν είναι αρκετοί για τόσους πολλούς ανθρώπους και πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός, υπάρχει μια μερίδα “αρίστων” καπιταλιστών που βλέπουν την υπόλοιπη ανθρωπότητα ως «παράσιτα» και θεωρούν πως ο πληθυσμός της Γης πρέπει να μειωθεί, εννοώντας φυσικά τους φτωχότερους.

Η προπαγάνδα έχει φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα που οι νέοι καλούνται να μην κάνουν παιδιά, επειδή αυτά τα παιδιά θα «ξοδεύουν πόρους» και θα «σκοτώνουν τον πλανήτη». Ή επειδή αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν σε έναν κόσμο ξηρασίας, συνεχών ιογενών επιδημιών, φυσικών καταστροφών, λιμού και τελικά κανιβαλισμού…

Το σύστημα που ελέγχει όλα τα ΜΜΕ δημοσιεύουν άρθρα όπως στην Guardian, ένα από τα μέσα των σύγχρονων Μαλθουσιανών:

“Η μεγαλύτερη συμβολή όλων στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι να μην κάνουν παιδιά. Εάν ναι, γιατί εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τη γονική μέριμνα ακόμη ως άνευ όρων;

“Θυμήθηκα τώρα ένα τέτοιο άρθρο. Εάν ένα μωρό που πρόκειται να γεννηθεί σήμερα, θα είναι 10 ετών, όταν το ένα τέταρτο των εντόμων στον κόσμο μπορεί να εξαφανιστεί, όταν 100 εκατομμύρια παιδιά αναμένεται να υποφέρουν από ακραίες ελλείψεις σε τρόφιμα. Το παιδί αυτό θα είναι 23 όταν το 99% των κοραλλιογενών υφάλων θα παρουσιάσει σοβαρή λεύκανση. Θα είναι 30 – η ηλικία του τότε – όταν 200 εκατομμύρια πρόσφυγες για το κλίμα θα ταξιδέψουν στον κόσμο, όταν τα μισά από όλα τα είδη στη Γη αναμένεται να εξαφανιστούν στην άγρια φύση. Θα είναι 80 το 2100, όταν τμήματα της Αυστραλίας, της Αφρικής και των Ηνωμένων Πολιτειών ενδέχεται να είναι ακατοίκητα.

https://www.theguardian.com/books/2020/jul/25/why-a-generation-is-choosing-to-be-child-free

Ή αυτό το άρθρο: “Συμφωνήσατε να γεννηθείτε; Γιατί ένας αγόρι μήνυσε τους γονείς του επειδή τον γέννησαν; Ο 27χρονος Μουμπάι Ραφαέλ Σαμουήλ πιστεύει ότι είναι απαράδεκτο να τον φέρουν στον κόσμο η μητέρα και ο πατέρας του χωρίς τη συγκατάθεσή του .

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/shortcuts/2019/feb/05/consent-being-born-man-suing-parents-for-giving-birth-to-him

Ο καπιταλισμός είναι ένα υπερσυγκεντρωτικό και ελεγχόμενο σύστημα το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο και απειλή την μετάβαση στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση μέσω της λεγόμενης «πανδημίας» για να διασωθεί. Και ήταν πάντα ένα ελεγχόμενο και υπερβολικά συγκεντρωτικό σύστημα. Υπάρχει ένα αόρατο χέρι, αλλά δεν είναι το «αόρατο χέρι των αγορών, όπως θέλουν να διαδίδουν».

Η λύση των δισεκατομμυριούχων και τρισεκατομμυριούχων που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας του συστήματος της νέας τάξης πραγμάτων, οδηγούν την παρέλαση για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τεχνητά οι ίδιοι, όπως η ανισότητα, η περιβαλλοντική καταστροφή, η φτώχεια και η έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης, είναι αυτοί που οργανώνουν την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση ώστε να διασώσουν για αρκετούς αιώνες ακόμη την παγκόσμια κυριαρχία τους.

Ο καπιταλισμός σήμερα δεν χρειάζεται τόσους πολλούς εργαζόμενους, χρειάζεται προγραμματιστές και βάσεις δεδομένων κατάρτισης τεχνητής νοημοσύνης που θα συλλέγονται καθώς όλοι μαθαίνουν, εργάζονται και ζουν “online”.

Οι εταιρικοί ακτιβιστές, είτε παρουσιάζουν «πράσινους» είτε «σοσιαλιστές», έχουν μια λύση σε κάθε πρόβλημα που δημιουργείται από τον καπιταλισμό. Και είναι τεχνολογικό ή / και Μαλθουσιανό. Η υπέρβαση που «ξοδεύει» τους πόρους της γης και εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα CO2 πρέπει να μειωθεί. Δεν θα μειώσουν ποτέ όμως την ανισότητα, στοχεύουν στην ένταξη των φτωχών στην οικονομική πυραμίδα μέσω διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών και fintech (ψηφιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες).

Δεν θα σταματήσουν ή θα επιβραδύνουν την περιβαλλοντική καταστροφή – Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση απαιτεί πολλούς πόρους για την ανοικοδόμηση πόλεων, “έξυπνες πόλεις” ή για την κατασκευή εκατομμυρίων νέων “πράσινων” αυτοκινήτων. Για την αντιμετώπιση της ανισότητας, θα παρέχεται ένα άνευ όρων βασικό εισόδημα (το οποίο θα συνδέεται με την κοινωνική πίστωση και δεν θα είναι άνευ όρων) και το οποίο δεν μειώνει την ανισότητα, αντίθετα, την διατηρεί. Τα χρήματά σας θα πλησιάζουν ξανά στο μηδέν σε σύγκριση με τα κεφάλαια της τάξης των κυβερνώντων ολιγαρχών. Με την εισαγωγή του βασικού εισοδήματος, όλα τα κοινωνικά συστήματα, εάν εξακολουθούν να υπάρχουν, το πιθανότερο θα καταργηθούν, οπότε δεν θα υπάρχει δημόσια υγεία ή δωρεάν παιδεία, γιατί όλοι θα έχουν ένα «εγγυημένο εισόδημα, άρα θα έχουν κάποια χρήματα».

Δηλαδή, αυτό το μέτρο είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία για την τελική ιδιωτικοποίηση του κράτους πρόνοιας. Οι λύσεις των «πράσινων» δισεκατομμυριούχων περιλαμβάνουν επίσης τη γεωμηχανική για την εξαγωγή CO2 από τον αέρα, μια ψηφιακή οικονομία που δεν είναι σαφές γιατί λένε ότι είναι «πράσινη».

Θα λύσουν το πρόβλημα της φτώχειας βελτιστοποιώντας τους πόρους που θα υπολογιστούν και θα παρακολουθούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και έτσι, «θα εξοικονομήσουμε τόσα πολλά» που λένε πως θα θέσουν τέλος στη φτώχεια…

Η απόφαση των δισεκατομμυριούχων ολιγαρχών για την εκπαίδευση, η οποία καταστράφηκε όχι μόνο στη χώρα μας, είναι “η ένταξη των φτωχών στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της τηλεκπαίδευσης – οπουδήποτε και οποτεδήποτε.” Έχουν τις ίδιες ιδέες για την υγειονομική περίθαλψη, την οποίες κατέστρεψαν. Θα λύσουν προβλήματα υγείας με κινητές εφαρμογές στο τηλέφωνο που θα διαγνώσουν, ας πούμε, κορονοϊό, τηλεϊατρική και νοσοκόμες – ρομπότ που, σε αντίθεση με τις νοσοκόμες μας, δεν θα κουράζονται και θα είναι σε θέση να δουλεύουν άπειρο αριθμό βαρδιών και ατελείωτων ωρών.

Σύμφωνα με τον Corey Morningstar, ο οποίος είναι πραγματικός οικολογικός ακτιβιστής:

“Εννοούμε ότι η επιχείρηση Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση αντιπροσωπεύει 477 επενδυτές με 34 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία (4 Ιουλίου 2019). Οι ιδρυτικοί συνεργάτες του We Mean Business είναι οι BSR, CDP, Ceres, The B Team, The Climate Group, The Prince of Wales’s Corporate Leaders Group (CLG) και WBCSD. Μαζί, αυτές οι οργανώσεις αντιπροσωπεύουν τις πιο ισχυρές και αδίστακτες εταιρείες στον πλανήτη – ομάδες που είναι πρόθυμες να αποδεσμεύσουν 100 τρισεκατομμύρια δολάρια για να τροφοδοτήσουν την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Για να σώσουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, να σώσουν δηλαδή τους μεγάλους ολιγάρχες του πλανήτη. “

Εν κατακλείδι, θα απαριθμήσω μερικές από τις «πιο πράσινες» εταιρείες και ιδρύματα: Club of Rome, Club 1001, World Economic Forum, Black Rock, Black Stone, World Bank, European Investment Bank, Microsoft, Google, Facebook, Tesla, Amazon, Cisco, Johnson και Johnson.

Η πράσινη συμφωνία δεν σώζει τον πλανήτη, σώζει τον καπιταλισμό σε βάρος των ανθρώπων και του πλανήτη.

1) https://www.naturalgasintel.com/exxonmobil-greening-up-via-carbon-capture-and-hydrogen- Sementara-eschewing-north-american-natural-gas/

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

2) https://www.wrongkindofgreen.org/2019/01/17/the-manufacturing-of-greta-thunberg-for-consent-the-political-economy-of-the-non-profit-industrial-complex/