Οι νεότεροι στην ηλικία σίγουρα δεν έχουν καμιά εμπειρία από την εποχή του φακελώματος της ασφάλειας και μη γνωρίζοντας τι σημάνει αυτό και τι επιπτώσεις είχε στην καθημερινή ζωή των πολιτών, αντιμετωπίζουν με κάποια αμηχανία τις εξαγγελίες για αυστηρές κυρώσεις και ουσιαστικά διώξεις σε όσους από το Φθινόπωρο και μετά δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ήταν η εποχή που φακέλωναν κάθε αντιφρονούντα και του έκαναν το βίο αβίωτο, καθώς δυσκολεύονταν να πιάσει δουλειά αν δεν είχε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και να επιβιώσει σε μια κοινωνία υποτίθεται δημοκρατική, αλλά στην πραγματικότητα άκρως δικτατορική.

Αυτή την εποχή την πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα και άφησε πολλά ψυχικά και κοινοοικονομικά τραύματα στον κοινωνικό ιστό της. Γενικά την πήγε πολλά χρόνια πίσω και οδήγησε ακόμα και σε εθνικές τραγωδίες.

Τι συγκυρία να ξαναγυρίζουμε σήμερα στο ίδιο μοτίβο, με ένα βέβαια τελείως διαφορετικό πλαίσιο. Και όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μια θλιβερή τραγωδία.

Όλες οι απειλές που εξακοντίζουν κάθε πρωί τα μεγάλα ανθελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, που σήμερα παίζουν τον ρόλο του μπάτσου και του μπασκίνα της παλιάς εποχής, για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν ότι όταν θα κυκλοφορήσει σε ευρεία κλίμακα τι πιστοποιητικό εμβολιασμού αυτοί δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά, ούτε να πιάσουν δουλειά, ούτε να ψωνίζουν, ειλικρινά είναι μια σύγχρονη κοινωνική τραγωδία αυτής της ταλαίπωρης ελληνικής κοινωνίας, με πολλές προεκτάσεις και παρενέργειες.

Η σημερινή εμβολιακή δικτατορία είναι πολύ πιο σκληρή και πιο επικίνδυνη γιατί στοχεύει και στον ψυχικό κόσμο και στην άλωση του αυτεξούσιου, που είναι και το μεγαλύτερο δώρο του Παντοδύναμου στην ανθρωπότητα.

Δυστυχώς και τότε και πολύ περισσότερο σήμερα, η εκκλησιά δεν στέκεται στο ύψος της να υπερασπιστεί τους Κανόνες της που η εμβολιακή δικτατορία επιδιώκει να τους εξαφανίσει. Σήμερα ο ρόλος της είναι της σύγχρονης αποστασίας και το τίμημα της θα είναι πολύ βαρύ για όλους αυτούς τους σύγχρονους φαρισαίους και ξεπουλημένους στο νεοταξικό ολοκληρωτισμό.

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι πυρήνες αντίστασης σε όλο αυτό το κοινωνικό αλλά και εθνικό ολοκαύτωμα, και δίνουν κάποια ελπίδα φωτός στην ζοφερή δικτατορία του κορωνοϊού.

Και έχουν το θάρρος να υψώσουν ανάστημα στην δαιμονική απολυταρχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος