Την περασμένη μόλις εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταικούρας, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να βάλει ένα τέλος στο θέμα της εξαγοράς των κόκκινων δανείων.

Την παράδοση δηλαδή των Ελλήνων δανειοληπτών σε ξένα, κυρίως, funds, τα οποία αφού εξαγόραζαν από τις τράπεζες, σε    εξευτελιστικές τιμές, τα δάνεια των πολιτών, μετά “με όχι εύρυθμο τρόπο”, λόγια του κ. Σταικούρα αυτά, ζητούσαν τη συνολική αποπληρωμή τους από τους πολίτες.

Η ανακοίνωση αυτή δημιούργησε έκπληξη και όχι λίγες αντιδράσεις από τους τραπεζικούς κύκλους. Κάποιοι, απλά σκέφτηκαν ότι είναι  ένα ακόμα δείγμα της παροχολογίας της ΝΔ, ενόψει των εκλογών που έρχονται. Τελικά όμως, όπως φαίνεται, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά.

Η αποπομπή του Βουλευτή της ΝΔ, Αντρέα Πάτση, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, δεν πρέπει να ξάφνιασε πολλούς στην κυβερνητική παράταξη.

Οι λόγοι δε της αποπομπής του όμως, εγείρουν πολλά ερωτηματικά. Γιατί ο Βουλευτής αυτός βρέθηκε να είναι μέτοχος σε εταιρεία του εξωτερικού που σύμφωνα με τις καταγγελίες, εξαγόρασε σε εξευτελιστικές τιμές, κόκκινα δάνεια ελληνικών τραπεζών.

Και μόνο το γεγονός ότι Βουλευτής είναι μέτοχος σε ξένη εταιρεία, αποτελεί ασυμβίβαστο. Το ότι βέβαια η ΝΔ περίμενε 3 χρόνια για να ανακαλύψει το ασυμβίβαστο αυτό, είναι το πρώτο μόνο γεγονός που προξενεί εντύπωση.

Τελικά μήπως η σπουδή του κ. Σταικούρα να απεμπλέξει την κυβέρνηση από τα ξένα funds, σχετίζεται με την υπόθεση του κ. Πάτση; Ερωτούμε εμείς τώρα, γιατί απλά και μόνο η χρονική συγκυρία των 2 γεγονότων, αφήνει πολύ τροφή για σκέψη.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της ΝΔ, επί 3 χρόνια στην εξουσία άφησε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση με τις εξαγορές των δανείων και τις αφόρητες πιέσεις των funds προς τους δανειολήπτες να υπάρχει. Αν προσπαθεί τώρα να την μαζέψει, είτε λόγω προεκλογικων… αναγκών, είτε λόγω του κ. Πάτση, δεν της  αφαιρεί καμία ευθύνη.

Η κυβέρνηση των  αρίστων, είναι η κυβέρνηση των ξεχασιάριδων τελικά. Αυτή που αφού άφησε επί 3 χρόνια, funds, πολυεθνικές, αλυσίδες, τραστ και ημετέρους επιχειρηματίες να αλωνίζουν, τώρα, θυμάται τα πλαφόν, τα καλάθια της νοικοκυράς, τα ασυμβίβαστα.

Το μόνο ασυμβίβαστο ήταν και είναι ο νεοφιλελευθερισμός σας κύριοι της ΝΔ, η υποταγή στα ξένα πολιτικά και οικονομικά κέντρα.

Ασυμβίβαστο με την εθνική και λαϊκή πολιτική και στις εκλογές θα δείτε πόσα χωράει το καλάθι της οργής και της νοικοκυράς και του κάθε Έλληνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*H Ιωάννα Καραδήμα είναι υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.