Η προμήθεια των 40 F-35 κόστιζε πριν δύο χρόνια (Νοέμβριος 2021) 4,6 δισ. δολ. Σήμερα κοστίζει 8,6 δισ. δολ. Διαφορά (προς τα πάνω βεβαίως-βεβαίως): 4 δισ. δολάρια!

Εσύ που θα πληρώσεις, τι λες;

Συνέντευξη Τύπου του μακαρίτη αντιπροσώπου της Lockheed Martin Πλέσσα 2021 Νοέμβριος στην Αθήνα:

«Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να προμηθευτεί το προηγμένο μαχητικό 5ης γενεάς F-35, η τιμή «fly away» της κάθε μονάδας υπολογίζεται πως θα βρίσκεται κάτω από τα 80 εκατ. δολάρια, περιλαμβανομένων συστήματος αυτοπροστασίας, επιπρόσθετων ατρακτιδίων κ.λ.π.»

Δηλαδή 40 αεροπλάνα Χ 80 εκατ δολάρια = 3,2 δις δολάρια.

Συν τα όπλα 40 Χ 35 = 1,4 δις

Σύνολο 4,6 δις

2024 Ιανουάριος

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να εγκρίνει μια πιθανή στρατιωτική πώληση στην κυβέρνηση της Ελλάδας, 40 F-35 Joint Strike Fighter συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης (CTOL) και σχετικού εξοπλισμού για εκτιμώμενο κόστος 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση ειδοποιώντας το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή πώληση σήμερα.»

2024 κόστος 8,6 δις
2021 κόστος 4,6 δις

Διαφορά ;;;
(προς τα πάνω βεβαίως-βεβαίως)
4 δις δολάρια !!!

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ…

Στο συνολικό κόστος της αγοράς μην ξεχάσουμε να υπολογίσουμε και το κόστος συντήρησης των αεροσκαφών.

Κόστος που πολύ φοβόμαστε ότι θα οδηγήσει σε απαξίωση τα Rafale, τα οποία όπως είναι γνωστό ακόμη και σε όσους δεν έχουν καμία σχέση με την αεροπορία, φέρουν τα σοβαρά όπλα της ΠΑ.

ΕΣΥ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΑΙ προλαβαίνεις να συζητήσεις με κάποιον αεροπόρο πρώτο γραμμής για να σου υπενθυμίσει -γιατί ξέρει βεβαίως- ότι το αεροσκάφος όταν θα πρόκειται για την Τουρκία μάλλον… δεν θα παίρνει μπροστά!!!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΟ