Ένα ειδικού ενδιαφέροντος σεμινάριο έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Μια ομάδα ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος παρέδωσε μαθήματα πυρόσβεσης και αντιμετώπισης καταστάσεων “έκτακτου ανάγκης” σε ομάδα 30 περίπου “προσφύγων” και μεταναστών στη Σάμο.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης , ενώ και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μετανάστευσης παρευρέθηκαν για να δώσουν τα συγχαρητήρια τους.

Δεν έλειψε φυσικά και η υφυπουργός κ. Βούλτεψη η οποία παρέδωσε τα διπλώματα “πυροσβέστη” στους δικαιούχους πλέον “πρόσφυγες”, νόμιμους, παράνομους και ίσως και ημιπαράνομους μετανάστες.

Μάλιστα, η υφυπουργός δήλωσε πως τέτοια μοναδικά (!) στην Ευρώπη και πρωτοποριακά προγράμματα, θα βοηθήσουν την ένταξη αυτών των ανθρώπων στις τοπικές κοινωνίες καθώς θα μπορούν και αυτοί να συμμετέχουν σε μια δύσκολη στιγμή της περιοχής.

Μα τι ωραίος κόσμος είναι αυτός, νεοδημοκρατικά φτιαγμένος. Ένας κόσμος που νομιμοποιεί το παράνομο μέσω της δήθεν βοήθειας προς τον συνάνθρωπο. Μα οι “πρόσφυγες” ως τι βρίσκονται στη Σάμο, τα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στον Έβρο και στις άλλες εισόδους πρόσβασης στη χώρα μας; Πρόκειται περί ατόμων που εισήλθαν παράνομα στη χώρα και αντί να λειτουργεί ο νόμος και να τους απελαύνουν, παραμένουν εκεί.

Στην καλύτερη περίπτωση, έχουν κάνει αίτηση ασύλου και το αίτημα τους εκκρεμεί, άρα βρίσκονται σε ένα καθεστώς προσωρινότητας στην Ελλάδα.

Και η ΝΔ τι κάνει; Ψάχνει με κάθε μέσο να τους ενσωματώσει. Γιατί εδώ πρέπει να θυμηθούμε το Σύμφωνο Μετανάστευσης που ψηφίστηκε πριν ένα χρόνο και μάλιστα η υπεύθυνη της ΕΕ για αυτά τα θέματα κ Γιόχανσον, μαζί με τον κ. Μηταράκη είχαν πάει στην Μυτιλήνη και εν μέσω διαμαρτυριών, το παρουσίασαν.

Σύμφωνα με αυτό οι “πρόσφυγες” που εισέρχονται στην Ευρώπη θα παραμένουν στον τόπο εισόδου τους. Δηλαδή, σε ότι αφορά την Ελλάδα, στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο.

Γι’αυτό και η κατασκευή των νέων, τεραστίων δομών στα μέρη αυτά.

Δομές τόσο μεγάλες σε έκταση ώστε να μοιάζουν με πόλεις. Οπότε γιατί αυτές να μην έχουν και τις δικές τους υπηρεσίες, όπως η Πυροσβεστική πχ; Και γιατί αύριο να μην έχουν και τη δική τους αστυνομία, τον δικό τους στρατό, τους δικούς τους ηγέτες;

Παραχώρηση της κρατικής και εθνικής κυριαρχίας σε αλλοδαπούς είπατε και μάλιστα παράνομους;

Ναι ακριβώς αυτό είναι που συμβαίνει στα σύνορα της πατρίδας μας αλλά και σιγά σιγά και στα γκέτο των μεγαλουπόλεων. Και θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο η μετανάστευση είναι μια από τις μεγαλύτερες μπίζνες παγκοσμίως.

Θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθηθεί κατά γράμμα τις εντολές των Βρυξελλών που θέλουν την χώρα μας “σκουπιδότοπο” μεταναστών.

Θα εξακολουθεί να συμβαίνει όσο οι πολιτικές της αντικατάστασης πληθυσμού παραμένουν στην εξουσία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Η Ιωάννα Καραδήμα, υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.