Η Ελλάδα έχει γίνει μία παράλογη χώρα. Αν χρωστάς στην εφορία ένα ευρώ, είσαι ψηφιοποιημένος, η εφορία σε βρίσκει, σου ρίχνει πρόστιμο και αν εσύ δεν έχεις να το δώσεις σου κατάσχει το σπίτι, τα έπιπλα και ότι άλλο αξίας θεωρεί ότι κατέχεις.

Αναλόγως στον καιρό της πανδημίας μας επέβαλαν να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας για περίπου δύο χρόνια, κι αν έπρεπε να βγούμε έξω, βγαίναμε με συγκεκριμένο ωράριο στέλνοντας μηνύματα σε ένα κεντρικό server ο οποίος μας έδινε και την άδεια να βγούμε για το διάστημα αυτό.

Βέβαια κάποιοι από εμάς αρνηθήκαμε να δίνουμε λογαριασμό στην κυβέρνηση για το που πάμε και τι κάνουμε και προτιμούσαμε να υπογράφουμε χαρτί στον εαυτό μας, και ο εαυτός μας εν συνεχεία μας έδινε την άδεια να βγούμε έξω.

Ακούγεται γελοίο αλλά το ζήσαμε και αυτό.

Όμως η ουσία και εδώ είναι μία: Πλήρης ψηφιοποίηση για να ελέγχεται ο πληθυσμός ως προς το τι κάνει και πώς αντιδρά κατά μέτρων εγκλεισμού όπως έγινε στα περιβόητα lockdown.

Αλλά μην το πάμε μακριά, εδώ έχουμε ολόκληρο σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων το οποίο απέδειξε πόσο καλά λειτουργεί η ψηφιοποίηση στις ζωές… των παρακολουθούμενων.

Εκεί παραδόξως η ψηφιοποίηση δούλεψε στην εντέλεια. Δεν παρουσιάστηκε κανένα «ανθρώπινο λάθος».  Όλα καταγράφονται λεπτομερώς και με σαφήνεια.

 Σε μία εποχή λοιπόν που μας βρίσκουν ακόμα και όταν κυκλοφορούμε έξω μέσω του κινητού μας θα περίμενε κάποιος ότι όπως είναι ψηφιοποιημένα όλα, σε ότι αφορά την παρακολούθηση μας και στις ενέργειές μας, όπως επίσης σε ότι αφορά τις δημόσιες και μαζικές μεταφορές μας.

Έλα όμως που δεν είναι έτσι, γιατί μετά την τραγωδία των Τεμπών μάθαμε ότι εν έτει 2023 οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι ελέγχονται χειροκίνητα ακριβώς όπως γίνονταν στο Φαρ Ουέστ και στα κόμικς του Λούκι Λουκ.

Και θα πει κάποιος γιατί εκεί δεν φρόντισαν να μπει η τεχνολογία: Πολύ απλά γιατί δεν τους ενδιέφερε.

Αν τους ενδιέφερε θα το είχαν κάνει.

Γιατί το σύμπαν λειτουργεί με τη δύναμη της θέλησης. Η θέληση είναι η δύναμη που κινεί το σύμπαν.

 Όταν κάτι δεν γίνεται είναι γιατί δεν υπάρχει θέληση και καλό θα είναι αυτό οι Έλληνες να το μάθουν και ας τους έχει αποβλακώσει η τηλεόραση και το εκπαιδευτικό σύστημα.

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!