Υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη δεκαετία του ‘10 και σε αυτήν που διανύουμε τώρα του ‘20 που προβλέπουν ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά που θα δούμε στην επόμενη δεκαετία του ‘30.

Μεταξύ 2010 και 2020 στην πλειοψηφία του δυτικού κόσμου διαχειρίστηκαν την εξουσία άνθρωποι που επέβαλαν τις λεγόμενες προοδευτικές ατζέντες, δηλαδή πολιτικές οι οποίες επέβαλαν με το έτσι θέλω στις δυτικές κοινωνίες αναθεωρητικές πρακτικές.

Κυρίως επρόκειτο για αλλαγές στον τρόπο που θα βλέπουν το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια ή ακόμα καλύτερα να μην το βλέπουν καν, ώστε αυτό να εξαφανιστεί.

Ξαφνικά σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου η έννοια της θρησκείας διαστάλθηκε, ξεθώριασε και εν τέλει κατέληξε ως μία ιδεολογία άνευ ουσίας και πρακτικής εφαρμογής.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια ο Χριστιανισμός πρέσβευε συγκεκριμένες αξίες και πιστεύω και δεν ανέχονταν κάποιες καταστάσεις.

Πλέον περάσαμε σε μία εποχή που σε ονομάζουν Χριστιανό αν ανέχεσαι τα πάντα δε σε ενοχλεί τίποτα και υποβαθμίζεις τα υποτιθέμενα δικά σου πιστεύω.

Συνεπώς, φτάσαμε στο παράδοξο το να είσαι Χριστιανός να μην σημαίνει απολύτως τίποτα ενώ αντιθέτως θρησκείες τύπου Ισλάμ να διατηρούν πλήρως την πνευματική και δογματική τους δύναμη.

Άρα η δύναμη της θρησκείας στην Δύση για χάρη του προοδευτισμού έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί.

Φυσικά, μία θρησκεία η οποία δεν εξασκεί, δεν τηρεί και επί της ουσίας δεν πιστεύει τα πιστεύω της δεν έχει καμία πλέον χρησιμότητα. Αυτό είναι κατόρθωμα των προοδευτικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν στην δεκαετία του ’10.

Σε ό,τι αφορά την έννοια της Πατρίδας αυτή συγκεκριμένα έχει πυροβοληθεί περισσότερο από οτιδήποτε.

Πλέον η έννοια του γηγενούς κατοίκου σε μία χώρα έχει χάσει το νόημα της καθώς αρκεί οποιοσδήποτε με διαφορετική καταγωγή να έχει γεννηθεί ή να έχει μεγαλώσει ή να έχει εργαστεί σε ένα κράτος με το οποίο δεν είχε πρότερα κανέναν εθνικό, θρησκευτικό ή πολιτιστικό δεσμό.

Σε ό,τι αφορά την οικογένεια κάποια κέντρα εξουσίας στην Δύση αποφάσισαν να την εξαλείψουν εντελώς με κάθε τρόπο και μέσο χτυπώντας τα στηρίγματα της που είναι οι παραδοσιακές αξίες και παραδοσιακές σχέσεις με τις οποίες και δημιουργείται.

Όλα αυτά συνέβησαν με «φωτονιακή» ταχύτητα μεταξύ του 2010 και του 2020. Αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει τηλεοπτικές σειρές από το 2000 μέχρι το 2010 και θα συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος άλλαξε πολύ απότομα τα επόμενα 10 χρόνια.

Από το 2020 και μετά ζούμε την διαχείριση της πολιτικής εξουσίας από επικίνδυνους διανοητικά ανθρώπους όπως δείχνει το παράδειγμα της διακυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την προεδρία Τ.Μπάιντεν και όπως φαίνεται θα δούμε και στην διακυβέρνηση της Βρετανίας (καθώς ναι μεν ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενος αλλά η Λιζ Τρας που δεν ξέρει ούτε Γεωγραφία θα αφήσει εποχή) ενώ μία προσεκτική ματιά και στις άλλες χώρες θα δείξει κι άλλα τέτοια ωραία καθεστώτα όπως η καγκελαρία Σολτς που έχει οδηγήσει την Γερμανία στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής και μαζί με αυτήν και την ΕΕ.

Γερμανός οδοντίατρος πρόσφατα μου δήλωσε χαρακτηριστικά για την γερμανική κυβέρνηση ότι «το ποτήρι που πίνουμε νερό αυτή την στιγμή έχει περισσότερη νοημοσύνη από αυτούς».

Για την ελληνική πραγματικότητα τα πράγματα είναι γνωστά δε χρειάζεται να τα αναμοχλεύσουμε και να τα ξαναθυμηθούμε καθώς λόγω της επικαιρότητας έχουν αναλυθεί επαρκώς και έχουν γίνει κοινή συνείδηση.

Πώς όμως θα επηρεαστεί η μελλοντική δεκαετία του ‘30 από την καταστροφή των αξιών  που δημιουργήθηκε στην δεκαετία του ’10 κι από την καταστροφή που συντελείται σε κάθε τομέα της ιδιωτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην δεκαετία του ‘20;

Πολύ απλά, μετά την διάλυση που προκαλούν διανοητικά ανεπαρκείς άνθρωποι και το χάος και την αταξία που θα επιφέρουν, ο ίδιος ο κόσμος, η ίδια η κοινωνία ζητάει να έρθει κάποιος που θα επιβάλει την τάξη ξανά και θα επαναφέρει τις αξίες που συγκρατούσαν κάποτε την σταθερότητα στις ζωές όλων.

Με άλλα λόγια η δεκαετία του ’30 θα είναι η δεκαετία των τυράννων. Τυράννων τους οποίους οι ίδιοι θα ζητήσουμε να έρθουν για να επαναφέρουν τις ζωές μας και πάλι πίσω στις πρότερες ασφαλείς ράγες.

Η δεκαετία αυτή, θα είναι η δεκαετία το απροκάλυπτου ολοκληρωτισμού και όλα αυτά θα συμβούν στο όνομα της ασφάλειας και της ευημερίας που μας στοίχισαν οι ασυδοσίες το φιλελεύθερων προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών.

Με άλλα λόγια οι ίδιες οι κοινωνίες θα φέρουν στην εξουσία απολυταρχικά συστήματα τα οποία μέχρι τώρα τα διαβάζαμε σε βιβλία.

Αυτό που λίγοι θα έχουν καταλάβει είναι ότι αυτή η κατάληξη θα είναι αποτέλεσμα κινήσεων των ίδιων παγκόσμιων κέντρων εξουσίας.

Είναι τα ίδια που δημιούργησαν το πρόβλημα για να προκαλέσουν αντίδραση και να παρουσιάσουν την «λύση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!