Αυτά που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια με την πανδημία και την ουκρανική κρίση ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία αφού επί της ουσίας άνοιξαν τον δρόμο για την αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης αλλά αυτή τη φορά όχι στον παλιό γνωστό της χώρο αλλά στον χώρο στον οποίο βρίσκονταν οι παλιοί της αντίπαλοι, δηλαδή τα δυτικά κράτη.

Παγκοσμίως οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς «έχουν πάει περίπατο» ενώ το να πει κάποιος πως στην Δύση ζούμε σε καπιταλιστικό καθιστός κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι σκοπίμως αλλάζει το νόημα των λέξεων (που αυτό κάνει στηριζόμενος στο ότι εκπαιδευτικά η πλειοψηφία έχει μετατραπεί σε… «μπαμπουϊνους»).

Στην Δύση πλέον υπάρχουν καθεστώτα τα οποία απαγορεύουν να ακουστούν οι αντίθετες απόψεις από τη στιγμή που έχουν καταργήσει την παρουσία καναλιών (όπως της Ρωσίας) που να μπορούν να εκφράζουν την επίσημη και την ανεπίσημη άποψη των δικών τους κοινωνιών για τα παγκόσμια τεκταινόμενα έχει καταργηθεί η ελευθερία του τύπου.

Στα δημοκρατικά καπιταλιστικά καθεστώτα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να λέει οτιδήποτε και ο πολίτης ΚΡΙΝΕΙ.

Αλλιώς δεν ισχύει η βασική αρχή της Δημοκρατίας που είναι η ελεύθερη διακίνηση απόψεων και ειδήσεων.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τι θα ακούσει ο πολίτης, γιατί αυτό γινόταν, που αλλού; Στην Σοβιετική Ένωση και στις χώρες του Σιδηρούν Παραπετάσματος

Πέραν αυτού έχει καταργηθεί και ελευθερία διακίνησης προσώπων αφού οι Ρώσοι πολίτες για να μπορέσουν να έρθουν διακοπές σε δυτικές χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία θα πρέπει να το κάνουν αυτό διαμέσου τρίτης χώρας όπως η Τουρκία.

Μάλιστα κάποιοι εξυπνούληδες στην Ευρωπαΐκή Ένωση σκέφτονται πως να πείσουν ο ένας τον άλλο και κυρίως τις κοινωνίες τους ώστε να απαγορεύσουν στους Ρώσους πολίτες να έρχονται στα δυτικά κράτη καθιστώντας τους σαν ένα είδος εθνικά «ψωριάρηδων».

Φυσικά ελεύθερη διακίνηση προσώπων και ιδεών δεν είχαμε και στα δύο χρόνια της πανδημίας με τις καραντίνες, τις απαγορεύσεις ταξιδιών και μεταφορών.

Όπως επίσης διώκονταν ποινικά οποιοσδήποτε εξέφραζε αντίθετες απόψεις σχετικά με τους εμβολιασμούς, τα εμβόλια και τις κυβερνητικές πρακτικές.

Συνεπώς, σε ό,τι αφορά την Ελευθερία του Τύπου, την πολυφωνία, και την ελεύθερη διακίνηση προσώπων αυτά ήδη μας έχουν αποχαιρετίσει.

Ας μιλήσουμε όμως και για την οικονομία. Επιδοτήσεις σε οτιδήποτε «πετάει και περπατάει» για καθετί που πουλιέται όπως συμβαίνει παραδείγματος χάριν με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ευρωπαΐκή ένωση και στην Ελλάδα, επιδοτήσεις στα καύσιμα, επιδοτήσεις για διακοπές αλλά και το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες επιβάλουν πλαφόν στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου και του ρωσικού πετρελαίου που είναι άλλη μία καταστρατήγηση των νόμων της αγοράς, όλα αυτά μαζί δείχνουν ότι πλέον η Δύση είτε το ήθελε είτε δεν το ήθελε ζει πλέον σε ένα σοβιετικό καθεστώς.

Οτιδήποτε άλλο είναι απλώς λογοπαίγνια, η ουσία όμως είναι ότι ζούμε κομμουνιστικές πρακτικές οι οποίες σκοπίμως δεν αναφέρονται έτσι για να μην ενεργοποιηθεί το συλλογικό ασυνείδητο και κατανοήσουν οι μάζες τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, σοβιετικό καθεστώς σημαίνει κι άλλα πράγματα. Σημαίνει απολυταρχία, ανελευθερία και μάζες οι οποίες διαβιούν υπό συνεχές καθεστώς προπαγάνδας.