Πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, ο Πρωθυπουργός και ο τότε υπουργός Μετανάστευσης αλλά σήμερα πλέον σε μόνιμες διακοπές Ν.Μηταράκης, μας είχαν βεβαιώσει ότι το μεταναστευτικό έχει λυθεί. Επίσης, πάλι σύμφωνα με αυτούς, διαβεβαίωναν ότι αυτό το θέμα δεν απασχολεί πλέον κανέναν .   

Ξαφνικά, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κ.Μητσοτάκης εξέφρασε τους φόβους του για κίνδυνο και πάλι, έξαρσης , αυτού του τεράστιου ζητήματος με αφορμή τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Δυτική και Κεντρική Αφρική.

Ας σοβαρευτούμε! Το μεταναστευτικό ούτε λύθηκε ποτέ, ούτε έπαψε να απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Αντίθετα, είναι το μεγαλύτερο Εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας με την αντικατάσταση πληθυσμού που φέρνει, την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών, την εγκληματικότητα αλλά και τις  αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες που προκαλεί.

Η φιλελεύθερη ΝΔ το μόνο που έκανε, ήταν να διαχύσει το πρόβλημα με τους “πρόσφυγες ” σε όλη την επικράτεια ανοίγοντας δομές παντού, εγκρίνοντας αφειδώς τα αιτήματα ασύλου και προωθώντας τα προγράμματα για την ένταξη αυτών στις μεγάλες πόλεις, ώστε να χαθούν μέσα στον κοινωνικό ιστό.

Τέλος δε , έφερε την απόδοση ιθαγένειας μέσω εξετάσεων, το μεγαλύτερο έγκλημα στην Εθνική συνοχή της Ελλάδας, ακολουθώντας πιστά την λογική και την πολιτική της ενσωμάτωσης.
Τώρα, κανείς δεν πιστεύει ότι το μεταναστευτικό θα αυξηθεί εξαιτίας ενός πραξικοπήματος σε μια μπανανία της Αφρικής. Το μεταναστευτικό είναι καθημερινά δίπλα μας ,  το ίδιο και τα αποτελέσματα του.

Απλά, μία με το ναυάγιο στην Πύλο, μία με την  κατακόρυφη αύξηση των ροών στα νησιά, μία με τα καθημερινά δυστυχήματα στον Έβρο, το χαλάκι γέμισε και η κυβέρνηση των… αρίστων ψάχνει μια δικαιολογία στην Αφρική, ώστε να κρύψει τα χάλια των πολιτικών της στο θέμα.

Υπάρχει όμως και η παράμετρος με τα καθημερινά εγκλήματα στις γειτονιές- γκέτο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κυρίως, αλλά όχι μόνο . Εγκλήματα τα όποια σκόπιμα προσπαθούν να υποβαθμίσουν ή να κρύψουν τα ΜΜΕ , αφαιρώντας συχνά από την είδηση την ταυτότητα των δραστών.

Εγκλήματα πάθους όπως τα λένε, με θύματα γυναίκες και ανήλικα παιδιά, τα οποία και η κατά τα άλλα ευαίσθητη αριστερή και φεμινιστική κοινότητα, αφήνει να περνούν αβασάνιστα , ακριβώς γιατί η ταυτότητα των δραστών είναι αλλοδαπή.

Σε αυτόν τον τρομακτικό κόσμο, το μεταναστευτικό δεν λύνεται ούτε με ευχές, ούτε με επιδόματα, ούτε με ενσωμάτωση που καθημερινά στην πράξη είναι αποτυχημένη. Αντίθετα, λύνεται με αυστηρή φύλαξη των συνόρων, με απελάσεις, με παραδειγματική τιμωρία των διακινητών, με την απαγόρευση λειτουργίας των ΜΚΟ , με κατάργηση των επιδομάτων και των παροχών στους λαθρομετανάστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μεταναστευτικό αντιμετωπίζεται με μια Εθνική πολιτική που θα βάζει προτεραιότητα το δημογραφικό πρόβλημα, που δεν θα μοιράζει την ελληνική ιθαγένεια και που θα είναι απέναντι σε κάθε πολιτική ενσωμάτωσης. Αυτή όμως η πολιτική, είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσεις στα χέρια φιλελεύθερων πολιτικών και εδώ ακριβώς εστιάζεται το πρόβλημα.