Επί Α. Σαμαρά ψήφισαν στις Ευρωεκλογές την ΝΔ 1.298 εκατ. πολίτες, 10 χρόνια μετά, ο Κ .Μητσοτάκης καταρρίπτει το ρεκόρ του ‘14 με 1.123 εκατ. ψηφοφόρους!

Συμβαίνει και το ακόμα χειρότερο … να ψηφίζεται από 1.000.000 (…!) λιγότερους απ’ όσους είχαν ψηφίσει Ν.Δ. στις Εθνικές Εκλογές, μόλις έναν χρόνο πριν…!

Συντριβή για τις καλοπληρωμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων και για τα exit polls έφεραν τα τελικά αποτελέσματα στην επικράτεια.

Ηχηρό λοιπόν το μήνυμα στο μεταλλαγμένο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη διά της ψήφου αποδοκιμασίας που έριξε ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές.

«Από το 41% … στο 27% , σε 10 μήνες είναι ηχηρή αποδοκιμασία…».

Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έβαλε δηλαδή «φρένο», όχι μόνο στην αλαζονική άσκηση της εξουσίας, αλλά και στις επικίνδυνες πολιτικές της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη στα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα , καθώς επίσης και στην τακτική της συγκάλυψης και των αντιθεσμικών εκτροπών σε μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων, ακόμα και σε περιπτώσεις όπως οι τηλεφωνικές υποκλοπές και η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών…

Το Σημιτικό  παρεάκι, που έχει αλώσει το κόμμα του Κ. Καραμανλή, με τις τραγικές πολιτικές που ακολουθεί, έφερε το χαμηλότερο αποτέλεσμα των τελευταίων αναμετρήσεων, τόσο σε απόλυτο αριθμό ψήφων, όσο και στα ποσοστά.

Ό,τι έσπειρε θερίζει τώρα ο κ. Μητσοτάκης…

Η απρόσμενη (από τους δημοσκόπους που σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά και το επίσης κρατικοδίαιτο σύστημα) βαριά ήττα, θα γίνει καταλύτης εξελίξεων γιατί το τελικό ποσοστό είναι 5 μονάδες κάτω από τον στόχο του 33% που είχε βάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ο Μητσοτάκης επανειλημμένως είπε ότι το ποσοστό κάτω του 33% θα φέρει πολιτική αστάθεια… και να που «αναζητείται 41%» από τον ηγεμόνα της αλαζονείας και δεν το βρίσκει ούτε στον ύπνο του…

Τούτου δοθέντος η πολιτική περίοδος μετά τις Ευρωεκλογές θα φέρει πάνω στο τραπέζι τον αναγκαίο επαναπροσδιορισμό της πολιτικής και ιδεολογικής φυσιογνωμίας της παράταξης, την αλλαγή της αντιλαϊκής και συνάμα επικίνδυνης για τα εθνικά μας θέματα κυβερνητικής πολιτικής, καθώς επίσης και τον εκτεταμένο, όπως επιβάλλεται, ανασχηματισμό.

Η αμφισβήτηση των προσωπικών επιλογών Μητσοτάκη και το πείραμα της μετάλλαξης της ΝΔ σε ένα τύπου ΣΗΜΙΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ απέτυχε παταγωδώς !

Κερδισμένα είναι τα κόμματα δεξιά της ΝΔ που εισέπραξαν τα μεγαλύτερα οφέλη από την ψήφο διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, αλλά και το ΚΚΕ το οποίο κέρδισε αριστερούς ψηφοφόρους.

Ψήφο αποδοκιμασίας έλαβε και η κεντρο-αριστερή αντιπολίτευση. Τα καραγκιοζιλίκια της αντιπολίτευσης πήραν αυτό που τους άξιζε. Η κακόγουστη παράσταση του πολιτικού ΒΑΡΙΕΤΕ έλαβε τέλος !

Ψήφος αποδοκιμασίας είναι το αποτέλεσμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ κάτω και πολύ μακριά από το 20% που είχε βάλει σαν στόχο ο κ. Κασσελάκης, αλλά και από το προηγούμενο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Και μία από τα ίδια για το ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρουλάκης απέτυχε να κατακτήσει τη 2η θέση που είχε βάλει στόχο και το χειρότερο είναι πως με αυτό το χαμηλό ποσοστό δεν θα καταφέρει να αναστηλώσει το ΠΑΣΟΚ.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες από τα δεξιά μέχρι τα αριστερά του πολιτικού φάσματος, έστειλαν ξεκάθαρα μήνυμα, με τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής αλλά και επίδοσης στην κάλπη. Για ζητήματα έμφυλης ταυτότητας και τασσόμενοι κατά του woke και του δικαιωματισμού που προωθείται από την Ε.Ε..

Μεγάλη εθνική ανησυχία δημιουργεί και το αποτέλεσμα που κατέγραψε το μειονοτικό μουσουλμανικό κόμμα στο νομό της Ροδόπης. Η «γραμμή» του τουρκικού προξενείου της Θράκης αυτή τη φορά ήταν η πριμοδότηση του μειονοτικού κόμματος και όχι υποψηφίων σε κάποια άλλα κόμματα.

Συμπερασματικά:

Το κεντρικό μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών είναι …

Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης, αλλά και του ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟΥ WΟKE – ΚΙΚΟΥ πολιτικού συστήματος, καθώς επίσης, η σαρωτική ανατροπή των μέχρι πριν λίγο Ευρωπαϊκών συσχετισμών που θα επιφέρει σημαντικές μεταβολές στις βάσεις των επιλογών πολιτικής της Ε.Ε..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τούτο, διότι, παρά τις διαφορές μεταξύ τους, τα νέα αυτά πολιτικά κόμματα περιέχουν εχθρικές πλευρές, εναντίον της ακολουθούμενης πολιτικής της Ε.Ε., που προφανώς θα επιδιώξουν να επιβάλουν όταν ισχυροποιηθούν εντός αυτής… ”.