Με στόχο την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας η Περιφέρεια Αττικής έχει αναπτύξει σειρά δράσεων.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Αττικής δεν σταμάτησε ούτε κατά την περίοδο της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού, όπου εκατοντάδες επιχειρήσεις της Αττικής υποστηρίχθηκαν για να αντέξουν το lockdown.

Με στόχο την ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς εγκαινίασαν τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας. Ο θεσμός αυτός σε συνδυασμό με δεκάδες άλλους σε όλη τη χώρα δίνει βήμα στις πρωτότυπες ιδέες των νέων της Ελλάδας και παράλληλα υποστηρίζει συμβουλευτικά αλλά και οικονομικά τις νεοφυείς επιχειρήσεις στα πρώτα στάδιά τους.

Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής δημιουργώντας νέους τομείς εξωστρέφειας και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της Αττικής ως προορισμό για εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, δίνει την ευκαιρία σε νέες και νέους επιστήμονες αλλά και επαγγελματίες να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Παρατηρητήριο Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας

Το Παρατηρητήριο Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας που δημιουργείται στην Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να αποτελέσει έναν υψηλού επιπέδου σύγχρονο πολυδιάστατο μηχανισμό δημόσιου χαρακτήρα που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στις πολλές δράσεις της Περιφέρειας και τις αρμόδιες υπηρεσίες της μέσα από την υποστήριξη και ενίσχυση των διαδικασιών διαμόρφωσης πολιτικών και προγραμμάτων, στο πλαίσιο των ευρύτερων στρατηγικών επιδιώξεων της Περιφέρειας όπως καταγράφονται στην Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης και το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Αττικής.

Υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και γυναικών επιχειρηματιών

Η Περιφέρεια Αττικής έχει αξιοποιήσει ευρωπαϊκούς πόρους για την υποστήριξη και ανάδειξη και της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Παράλληλα με συνδιοργάνωση εκδηλώσεων όπως το Athens Businss Women Forum, τις θεματικές εκδηλώσεις για το νέο ΕΣΠΑ αλλά και τις επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό, η Περιφέρεια αναδεικνύει τον  δυναμισμό όχι μόνο των γυναικών επιχειρηματιών, ή των νέων επιχειρηματικών αλλά συνολικά όλων όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του «επιχειρείν».

Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία σε κάθε ηλικία είναι το κρίσιμο συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης που συμβαίνει τόσο στη χώρα μας γενικότερα όσο και στην Περιφέρεια Αττικής ειδικότερα τα τελευταία χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ή συγκυριακό. Μια σειρά έργων υποδομής που έγιναν αλλά και αυτά που έχουν δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2029 στην Περιφέρεια Αττικής (Οδική διαδρομή που θα συνδέει τη Βάρκιζα με το Σούνιο, ποδηλατικός άξονας του Βόρειου Τομέα της Αττικής, διάνοιξη του οδικού άξονα που θα συνδέει τον Μαραθώνα με τον Ωρωπό, τριπλός κόμβος του Σκαραμαγκά που θα συνδέει την Εθνική Οδό με τη Λεωφόρο Σχιστού και φυσικά το εμβληματικό έργο της ανάπλασης της Ριβιέρας της Αττικής), θα αναδιαμορφώσουν τον χάρτη όλου του νομού, εντάσσοντας τον ανατολικό και δυτικό τομέα της Αττικής σε έναν διευρυμένο χάρτη ανάπτυξης.