Δεν είναι τυχαία η επικύρωση του σωματείου “Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας “στην Φλώρινα ούτε του συλλόγου με την ονομασία “Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης ” στην άλλη άκρη της Ελλάδας στην Κομοτηνή.

Και οι δύο σύλλογοι εκπορεύονται από τους ίδιους ανθελληνικούς κύκλους, από το ίδιο τόξο που προσπαθεί να στραγγαλίσει οτιδήποτε ελληνικό στην περιοχή !Ο ελληνικός λαός δεν είναι εύκολος και το ξέρουν!

Γι αυτό προσπαθούν να τον πλήξουν στην γλώσσα και στον πολιτισμό του! Είναι το ίδιο μυσαρό σοβινιστικό σκληρό παρακρατικό Ισλάμ με τα «μαύρα ταμεία» και την ανίερη προπαγάνδα σε όλη την βαλκανική χερσόνησο!

Είναι ξεκάθαρες οι καταγγελίες για την ύπαρξη  ενός μηχανισμού στην Θράκη που χρηματοδοτείται  από « μαύρες επιχειρήσεις» με επιρροή στα τοπικά δρώμενα, προφανώς συνδεδεμένες με  την δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, την σύγκρουση των ναρκοβαρόνων στην Τουρκία αλλά και την εμπλοκή του ερντογανικού καθεστώτος και των επιμέρους δομικών στοιχείων που  το συναπαρτίζουν.

(Για το θέμα αυτό δείτε την αναλυτική και πλούσια αρθρογραφία του μαχητικού και ερευνητικού Δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη και στο άρθρο από 23-6-2022 «θα γυριστούν επεισόδια  του Teskilat στην Θράκη;» στον ιστότοπο «Komotinipress»! Αλλά με αφορμή τους  πρόσφατους καταστροφικούς  σεισμούς  στην  Τουρκία συμβαίνει και το αντίστροφο! Να διακινείται μέσω παρακρατικών μηχανισμών  μαύρο χρήμα από την Θράκη προς την Τουρκία!

Ας μη ξεχνάμε τις δηλώσεις  του ψευδοπαραμουφτή Κομοτηνής  Ιμπραήμ  Σερήφ , ο οποίος δήλωσε  πως εκτός από τα 15 φορτηγά  ανθρωπιστικής βοήθειας από τις εκστρατείες  βοήθειας  που οργάνωσαν « οι Τούρκοι της Δυτικής  Θράκης ;!» συγκεντρώθηκαν  και 1,5 εκατομμύριο ευρώ ρευστό χρήμα  ως οικονομική βοήθεια από τις εκστρατείες  βοήθειας  και εράνων  τα οποία και εστάλησαν  από την Δυτική  Θράκη(;!) στην Τουρκία… Αλήθεια που βρέθηκε αυτό το χρήμα στην κατά τα άλλα « δυστυχούσα» μουσουλμανική  μειονότητα ;!Για να οδεύσει στα χέρια του τουρκικού κράτους  που με την σειρά του  χρηματοδοτεί  λογής –λογής πολιτιστικές και  αθλητικές προπαγάνδες;!

Μήπως προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρέπει να ψάξει η  πολιτεία  και για όλες τις άλλες περιπτώσεις διαχείρισης  των χρημάτων των εράνων (βλ Νίκος  Αρβανίτης άρθρο από  24 -2-2023   «Διακίνηση « μαύρου χρήματος» από  την Θράκη προς την Τουρκία», άρθρο  από 14-3-2023 «Kahramanmaras  gate»στην μειονότητα;

Ποιος διαχειρίζεται τα χρήματα των εράνων;

Που πήγαν οι 35.000 ευρώ των Ιασμιωτών;» αλλά και άρθρο από  12-2-2023 για την ωμή αλήθεια πως «το παρακράτος του  Ερντογάν» (είναι) υπεύθυνο για τα εγκλήματα κακοτεχνιών  και 24617 θανάτους»  το Komotinipress. Να που πάει το μαύρο χρήμα!

Έτσι χρηματοδοτούνται  οι συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις του τουρκικού παρακράτους  που απεργάζεται  την ελληνική παράδοση και ιστορία , την ελληνικότητα της περιοχής μας και γι αυτό οι δήθεν αθώες ονομασίες των ποδοσφαιρικών σωματείων και λοιπών πολιτιστικών συλλόγων  που και μόνο αθώες δεν είναι! Και στις δύο περιπτώσεις ( Φλώρινας και Κομοτηνής) ενυπάρχει ο σπόρος του αλυτρωτισμού!

Γιατί αλλιώς πως εξηγείται  η όχι τυχαία συνάντηση της Προέδρου του Εθνικοισλαμοφασιστικού κόμματος των Τουρκοφώνων  Θράκης Τσιγδεμ  Ασάφογλου  στην Αριδαία Πέλλας με τον αρχιερέα της σλαβοσκοπιανής προπαγανδας  «ψευτο παπα – Τσαρκνιά»;! ( βλ σχετικό άρθρο  από 5-2-2022  στο komotinipress).

Οι σκοτεινοί αυτοί κύκλοι σπέρνουν στο σήμερα για να θερίσουν φωτιά και χολή στο «αύριο». Δυστυχώς αλλά αποδείχθηκαν ανεπαρκείς σε ενσυναίσθηση και γνώσεις οι φυσικοί δικαστές που εν προκειμένω είναι οι αρμόδιοι ειρηνοδίκες και στην συνέχεια, εφόσον ασκηθεί ανακοπή οι αντίστοιχοι πρωτοδίκες !

Για να αναλαμβάνουν έτσι την σκυτάλη οι ενεργοί Έλληνες πολίτες (λέγε με Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, λέγε με Κακουλίδη από το Θρυλόριο) κινώντας τις αναγκαίες διαδικασίες για θεσμική παρέμβαση με ανακοπή και τριτανακοπή!

Όμως οι ανακοπές μόνες τους δεν λύνουν το πρόβλημα !Γιατί η παθογένεια υπάρχει στα ίδια τα πολιτειακά όργανα !Γιατί επικυρώνουν τα αρμόδια δικαστήρια τα καταστατικά τέτοιου είδους σωματείων, αφού και Μακεδονική γλώσσα δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα αλλά και καμιά Φενέρμπαχτσε δεν μπορεί να εδρεύει σε ανύπαρκτη σε επίπεδο κρατικής  υπόστασης «Δυτική Θράκη»!

Δεν συνδέονται αυτά τα δύο… γιατί η  ύπουλη σύνδεση επιχειρείται από το βαθύ κράτος του Ισλάμ! Γιατί οι ειρηνοδίκες επικυρώνουν αβασάνιστα τέτοιου είδους συλλόγους χωρίς να ελέγχουν ούτε την τυπική νομιμότητα , το κατά πόσον δηλαδή προσκρούουν τέτοια καταστατικά στο φίλτρο της δημόσιας τάξης (Άρθρα 3 και 33 ΑΚ), ενώ παλαιότερα δεν περνούσε ούτε κουνούπι στην εσωτερική έννομη τάξη μας ,όσο κι αν προσπαθούσαν τέτοιοι σκοτεινοί κύκλοι όπως είχε συμβεί  στο παρελθόν με  τον Σύλλογο « Τουρκική ένωση Ξάνθης»!

Έφτασαν άραγε οι κύκλοι αυτοί με την σωρευμένη σε αυτούς δύναμη μέχρι το σημείο να ελέγχουν τα διαφορά κέντρα εξουσίας στην χώρα μας και αυτά με την σειρά τους να δίνουν τις αντίστοιχες εντολές, εκεί όπου φτάνουν…;!

Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε η χώρα μας είναι ελεγχόμενη από τα ξένα αυτά συμφέροντα… ότι χειρότερο για εμάς !

Η παθογένεια όμως ενυπάρχει και στον ίδιο τον λαό μας! Σε ένα τέτοιο κορυφαίο θέμα δεν αντιδρούν παρά ελάχιστοι. Δεν μας διακρίνει εκείνη η αρετή που θα είχε υποχρεώσει τους φαύλους κυβερνήτες μας να αναδιπλωθούν και να τραπούν σε άτακτη φυγή!

Η επέτειος της Εθνικής Επαναστάσεως του 1821 όμως διδάσκει και οδηγεί σε αναπόφευκτες συγκρίσεις..

Ας αναλογιστούμε ποια η σχέση μας με τους ευκλεείς αυτούς προγόνους μας ! Εκείνοι έδωσαν την ψυχή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα… εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα γύρω μας πηγαίνοντας ταξιδάκια στην Ανδριανούπολη και ενώ ο κίνδυνος ζυγώνει…

Να δείτε πόσα άνθη του κακού μέσα στην αδιαφορία μας θα φυτρώσουν ακόμη ! Κι εμείς πεισματικά δεν θα θέλουμε να πάρουμε χαμπάρι! Όμως  ένα είναι βέβαιο… Με την νοοτροπία αυτή που κουβαλάμε  κάποια στιγμή «θα μας δικάσουν οι αγέννητοι κι οι νεκροί…!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Ηλίας  Ν. Ηλιακόπουλος είναι Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος και δραστηριοποιείται στον χώρο της Θράκης.