Το σύστημα εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις αποτυχημένες πολιτικές επιλογές και ανήθικες πρακτικές του, τις αντεθνικές δεσμεύσεις του και τις ύποπτες διαχειριστικές αδυναμίες του δεν μπορεί να διασφαλίσει και να εγγυηθεί τη γεωπολιτική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική και οικολογική σταθερότητα και ομαλότητα στην χώρα. 

Η αδερφή του Πρωθυπουργού ξεσκέπασε την μυστική συμφωνία του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν για τις Πρέσπες του Αιγαίου.

Οι εκλογές λοιπόν παρουσιάζονται σαν την μοναδική ευκαιρία δημοκρατικά και ειρηνικά να επέλθει η  αναγκαία ανατροπή του σάπιου και διεφθαρμενου πολιτικοοικονομικού και μιντιακού καθεστώτος.

Οι πολίτες που τιμούν και αγωνίζονται για την υπεράσπιση της ελευθερίας παντού θα δώσουν με την ψήφο τους την απάντηση που πρέπει στον Πρωθυπουργό των υποκλοπών… και στην κυρία Μπακογιάννη!

Όχι κα Μπακογιάννη το Αιγαίο δεν ανήκει στη Τουρκία …

Το Αιγαίο πέλαγος και τα νησιά είναι της Ελλάδας.

Η προκήρυξη των εκλογών ενεργοποιεί τους εμπεριστατους  ενεργούς πολίτες  να πάρουν άμεσα μια σειρά πολυεπίπεδων πρωτοβουλιών προκειμένου να πολλαπλασιαστεί το μήνυμα  της πολιτικής αλλαγής που ζητάνε καθημερινά ολοένα και περισσότεροι πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Η ψήφος του λαού θα είναι απόλυτα ανάλογη με την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου που έχει κάνει η ΒΟΥΒΗ ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ … και με την επιθυμία του για την χάραξη και υλοποίηση Κοινωνικής Πολιτικής και την επανίδρυση του Κοινωνικού Κράτους ως απάντηση στην ακρίβεια που διαλύει σήμερα ως ηλεκτροπληξία νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η οικονομική κατάσταση είναι το πρώτο στοιχείο που υπαγορεύει την πρόθεση ψήφου και καθορίζει την τελική επιλογή στην κάλπη.

Από μόνος του ο χρόνος της Διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι υπερεπαρκής για να συσσωρεύσει μεγάλα αρνητικά «υπόγεια ρεύματα».

Οι δεξαμενές της δυσαρέσκειας είναι τεράστιες …

Γι’ αυτό και επειδή η πολιτική απεχθάνεται το κενό, αναμένονται εξελίξεις από την κάλπη της απλής αναλογικής επιβάλλεται να αναδειχθεί μια νέα κοινωνική, πατριωτική, οραματική και ριζοσπαστική λαικη πλειοψηφία που θα κληθεί να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο του πεπρωμένου της χώρας μας και του λαού μας μέσα σ’ έναν κόσμο ραγδαίων αλλαγών.

Στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που έχουν συμφωνήσει να μας οδηγήσουν οι «ηγέτες» του κυβερνητικού κατεστημένου Μητσοτάκης Τσίπρας Ανδρουλάκης οι δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις της ανατροπής πρέπει να στοιχηθούν και απο κοινού να συγκροτήσουν ενιαίο ψηφοδέλτιο με βάση μια προγραμματική διακήρυξη.

Ο βίος και η πολιτεία του Κυρ. Μητσοτάκη καθώς και η ακολουθούμενη  πολιτική του είναι πλέον απωθεί  , ακόμα και τους πλέον καλόπιστους.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής του τα γεύονται όλα τα νοικοκυριά μικρής και μεσαίας τάξης και δυστυχώς ολοι φοβούνται τα πιο πικρά πιάτα είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας.

Οι όσοι -ευτυχώς λίγοι- υπερασπιστές του ακροκεντρωου απερχομενου Πρωθυπουργου,  προφανώς έχουν ιδιοτελείς λόγους η και δικές τους προσωπικές προσδοκίες που τους «αναγκάζουν» να  εθελοτυφλούν.

Ο λαός περιφρονητικά τους γυρίζει τη πλάτη του και  τους αφήνει να ζήσουν με τον μύθο τους ή μάλλον με τον μύθο που τόσο επιτυχημένα τους έχει σερβίρει το σύστημα της ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΔΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Στην περίπτωσή τους ισχύει στο ακέραιο η περίφημη «ατομική ευθύνη».

Οι πολλοί όμως νιώθουμε και την ατομική, και την κοινωνική και την εθνική μας ευθύνη.

Οι πολλοί αγωνιζόμαστε για μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα μπορέσει να στεγάσει όλες και όλους τους ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΕΣΤΙΟΥΣ που βρίσκονται ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ.

Οι επαφές με αρκετά μικρά κόμματα και κινήσεις του κοινωνικού πατριωτικού χώρου, έχουν ξεκινήσει ήδη… απομένει να καταλήξουν σε συμφωνίες με νεανικά σχήματα καθώς και με μαζικά κινήματα που λειτουργούν υπέρ των αδυνάτων και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

 Την εκλογική εθνικη συμμαχία των μικρών πολιτικών κομμάτων θα την χαρακτηρίζει ο πολιτικός και πατριωτικός φιλελευθερισμός, η «κοινωνική οικονομία της αγοράς», η δύναμη και οι αξίες της ηθικής, φιλοσοφικής και πνευματικής κληρονομιάς του ελληνισμού και τέλος η πίστη πως η Ελλάδα και οι απανταχού Έλληνες με την ιστορία μας, την εθνική μας ταυτότητα, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, την θρησκευτική κληρονομιά μας και τον πολιτισμό μας.

Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο του πεπρωμένου μας.

Όσον αφορά τον πυλώνα των θεσμών, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος προτείνει στην εκλογική συμμαχία να «αξιώσει» από τους κυβερνητικούς εταίρους κυβέρνηση  12 υπουργών, Βουλή 215 εκπροσώπων, σύσταση Συνέλευσης Περιφερειών, αλλά και με ορίζοντα το 2025 οριστική και αμετάκλητη απονομή της Δικαιοσύνης σε όλα τα δικαστήρια εντός τεσσάρων ετών.

 Όσον αφορά τα της οικονομίας, προϋπόθεση για την κυβερνητική μας συνεργασία είναι αύξηση του κατώτατου μισθού, η διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και ταυτοποίηση της οφειλής στο 150% του τιμήματος που κατέβαλε ένα fund αγοράζοντας το χρέος ιδιώτη.

Η νέα κυβερνητική πλειοψηφία θα υπερασπιστεί πρωτίστως τους χιλιάδες κατατρεγμένους απο τις Τράπεζες και τα ξένα founds και μέσα από το Κοινοβούλιο θα δώσει τις πρέπουσες σωτηρίες νομοθετικές λύσεις που ήδη έχει επεξεργασθεί η υπέρβαση!

 Ο αγώνας της «Υπέρβασης» κόντρα στην τραπεζική αυθαιρεσία που δικαιώνεται καθημερινά  στην κοινωνία και στα δικαστήρια όλης της χώρας, ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου και η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα αναδειχθεί απο το δευτερο γύρο των εθνικών εκλογών όλα δείχνουν ότι θα υιοθετήσει, μέχρι κεραίας, αυτούσια την πρόταση της «Υπέρβασης» για το ιδιωτικό χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Με ικανοποίηση επίσης αποδεχόμαστε την πρόταση των Ελλήνων ριζοσπαστών που απαιτεί από τη νέα κυβέρνηση ρητή δέσμευση  ότι για τα κοινωνικά ζητήματα θα θεσπίσει τη δωρεάν διάθεση 100.000 κατοικιών σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ενώ το ίδιο αποτελεσματική θα είναι η πολιτικη γενναίων κινήτρων για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος .

Υπό την προμετωπίδα του συνθήματος «Η Ελλάδα είναι χώρα. Δεν είναι χώρος» ζητείται η ενίσχυση του ελληνικού πληθυσμού με αναπροσανατολισμό δαπανών από την ένταξη των μεταναστών στην ενίσχυση του θεσμού της ελληνικής οικογένειας.

Είναι αρκετοί οι πρωτεργάτες της εκλογικής σύμπραξης της δεύτερης κάλπης και έχουν όλοι και όλες μια καθαρή δημοκρατική, πατριωτική διαδρομή με κοινωνική πρόσφορα.

 Τέλος όπως έγραψε στο παρελθόν το ενημερωτικό site Pronews όλες  οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αφήνουν περιθώριο μέχρι και 15% να πάρει η εκλογική συνεργασία εφ’οσον οι ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ της συμβολίζουν ΑΞΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΛΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ώστε να πάει Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.