Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται στην Ιταλία μετά την μεγάλη ανατροπή που έφεραν οι εκλογές με την περήφανη νίκη των πατριωτικών δυνάμεων της λαϊκής κοινωνικής Δεξιάς.

Η νίκη του μετώπου των δεξιών κομμάτων φέρνει μια νέα εποχή, όχι μόνον στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη .

Ασφαλώς επηρεάζει και τις εξελίξεις στην Ελλάδα αφού η νίκη των Ιταλών ευρωσκεπτικιστών, αποτελεί ένα πετυχημένο παράδειγμα για την εμφάνιση ενός νέου ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από κόμματα που εκφράζουν αναντίρρητα διαφορετικές πολιτικές από αυτές του «ιερατείου» των Βρυξελλών και που αμφισβητούν ευθέως, τις γεωπολιτικές κι άλλες επιλογές των θιασωτών της παγκοσμιοποίησης και των ακραίων εκφραστών του άκρατου νεοφιλελευθερισμού.

Οι Κ.Μητσοτάκης, Α.Τσίπρας, Ν.Ανδρουλάκης και οι λοιπές δυνάμεις του ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ, νιώθουν την καυτή ανάσα του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της Ιταλίας και γνωρίζουν από τις ποιοτικές έρευνες της κοινής γνώμης, πως και η πλειοψηφία των Ελλήνων βρίσκεται αποστασιοποιημένη από την αντιλαϊκή ευρωπαϊκή πορεία και είναι πιθανό να δημιουργήσει “αντάρτικο”… που να φέρει ανάλογες πολιτικές εξελίξεις.

Η αντικοινωνική πολιτική Μητσοτάκη που βάφτισε το χάος επιτελικό κράτος, απογειώνοντας παράλληλα τις κυβερνητικές δαπάνες και εξακόντισε  το δημόσιο χρέος στο ύψος των 400 δις €, χωρίς να καλύψει βασικές ανάγκες του λαού, ρίχνοντας το βιοτικό του επίπεδο.

Η προσπάθεια με τη «χρυσή» προπαγάνδα «επιτυχίας», σείεται σήμερα και καταρρέει με πάταγο!

Η φορολογική πολιτική Μητσοτάκη, δημιούργησε ήδη μια νέα γενιά 692.413 οφειλετών με χρέη στην εφορία, (σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων), που συνολικά χρωστούν μόνο στην εφορία 335 εκατ. ευρώ!

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη δοκιμασία και σε ακόμα μεγαλύτερη τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι αντοχές του προϋπολογισμού δεν είναι τέτοιες που θα μπορέσουν να συντηρήσουν τις εισοδηματικές ενισχύσεις.

Το ρεκόρ πληθωρισμού, πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, έριξε την αγοραστική δύναμη των χαμηλοσυνταξιούχων κατά 15-20%.

Ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός γκρεμίζει την εθνική οικονομία και την κοινωνία.

1.Εξαερώνει τις οικονομίες μιας ζωής.

2.Ρίχνει το πραγματικό εισόδημα των ασθενέστερων, μη προνομιούχων.

3.Μεγαλώνει κοινωνικές ανισότητες.

4.Ρίχνει ανταγωνιστικότητα, μεγαλώνει εξωτερικό έλλειμμα.

5.Φέρνει στασιμοπληθωρισμό.

«Χαστούκι» επίσης στην κυβέρνηση είναι τα στοιχεία της «Εργάνη» που φανερώνουν πως χάθηκαν 32.966 θέσεις εργασίας μόνον τον Αύγουστο. Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Εξίσου συνταρακτικό είναι ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, με τον πτωχευτικό του Μητσοτάκη γίνεται πλιάτσικο από τα ξένα fund και τις κάθε λογής εισπρακτικές που παρανομούν κάθε μέρα, ενοχλώντας κόσμο εκφοβίζοντας τους με τρομακτικές απειλές.

Συμβαίνουν αυτά γιατί τα κυβερνητικά συστημικά κόμματα επέτρεψαν στις τράπεζες, ενώ δεν αποδεικνύουν ότι διαθέτουν την εκ’ του νόμου απαιτούμενη ενεργητική νομιμοποίηση, να δίνουν το δικαίωμα στα αρπακτικά κοράκια να εισπράττουν, να διεκδικούν, να μεταβιβάζουν και να εκχωρούν σε Funds και Servicers, τις απαιτήσεις τους από δάνεια και πιστωτικές κάρτες και ακόμη χειρότερα, να πετυχαίνουν την έκδοση διαταγών πληρωμής, να επισπεύδουν και να αναγγέλλουν πλειστηριασμούς, να κατάσχουν τραπεζικούς λογαριασμούς και να επισπεύδουν πτωχεύσεις.

Η φθορά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μεγάλη, ραγδαία και απεικονίζεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά όλων των δημοσκοπήσεων, ακόμη και αυτών που διεξάγονται για φιλικά προς το Μέγαρο Μαξίμου ΜΜΕ.

Ασφαλώς πέραν από την αβίωτη καθημερινότητα καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων θα γίνει η αναμενόμενη εμφάνιση της Γαλάζιας Συμμαχίας των κεντροδεξιών και δεξιών μικρών κομμάτων με παρονομαστή, πρώτα τα συμφέροντα της Ελλάδας και του Λαού και μετά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρώτα οι Έλληνες και μετά οι νόμιμοι μετανάστες, πολιτική για την Οικογένεια και υπεράσπιση της θρησκείας και των παραδόσεων.