Την ώρα που η ελληνική Βουλή ψήφιζε το εθνοκτόνο νομοσχέδιο για τους δήθεν εργάτες γης, η κοινή γνώμη ασχολείτο με το πανί της κ. Λαλέ. Όπως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε για να λύσει κάποια προβλήματα στο εργατικό δυναμικό της χώρας, έτσι και το έργο της καλλιτέχνιδος, ούτε σημαία ήταν αλλά ούτε και τέχνη.  
Παράλληλα με τα ανωτέρω, η ΕΕ ψήφισε το νέο σχέδιο για τη μετανάστευση, σύμφωνα με το οποίο οι χώρες πρώτης γραμμής ( Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία κλπ) , θα παίρνουν ένα χαρτζιλίκι από αυτές της δεύτερης ( χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης) για να κρατούν τους λαθρομετανάστες στις χώρες τους.
Από τη μια λοιπόν με το νέο νομοσχέδιο οι λαθρομετανάστες θα γίνονται νόμιμοι και συγχρόνως, αυτή η προοπτική ανοίγει το φως για να έρθουν περισσότεροι στην πατρίδα μας . Την ίδια ώρα, με την απόφαση της ΕΕ, ακόμα και όσοι λαθρομετανάστες δεν τηρούν τα κριτήρια «νομιμότητας», θα είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να τους κρατάει εδώ, παίρνοντας ένα μπαχτσίσι για τα έξοδα παραμονής τους.
Τα χρήματα αυτά φυσικά θα τα διαχειρίζεται η κυβέρνηση για τα διάφορα προγράμματα ενσωμάτωσης, τα οποία όμως προγράμματα τα εφαρμόζουν οι ΜΚΟ. Αυτές οι ΜΚΟ που προωθούν , μεταξύ πολλών άλλων, την «τέχνη» της κ. Λαλέ και των ομοίων της. Αυτών που προωθούν την αποεθνικοποίηση , την αποχριστιανοποίηση , την κατάργηση της κάθε ταυτότητας των Εθνών.
Γι’ αυτό και η υποβάθμιση του θρησκευτικού χαρακτήρα των Χριστουγέννων, γι’ αυτό και η συζήτηση για την προσβολή ή όχι των εθνικών συμβόλων, γι’ αυτό και η απόφαση του Πρωτοδικείου Πατρών που δικαίωσε τον πολίτη που τον ενοχλούσε ο ήχος από τις καμπάνες.
Στην Ιταλία της «ακροδεξιάς» Μελόνι, ψηφίστηκε νόμος για τον υποχρεωτικό εορτασμό των Χριστουγέννων στα σχολεία. Εκεί έφτασε η καθολική Ιταλία, να έχει εορτασμό για τις «χειμερινές γιορτές» και όχι για τα Χριστούγεννα. Εδώ βγάζουμε τις φάτνες από τους δημόσιους χώρους και τον σταυρό από τον στολισμό, συζητάμε για το αν μπορεί ένα πανί να αποτελεί εθνικό σύμβολο και μας παρουσιάζουν ότι η νομιμοποίηση χιλιάδων αλλοδαπών θα βοηθήσει την οικονομία. Λες και η πανάκριβη τιμή του λαδιού οφείλεται στο ότι ο κάθε Χασάν δεν έχει χαρτιά και όχι στην κερδοσκοπία των αγορών που έχουν καταστήσει το κάθε προϊόν, το κάθε αγαθό, χρηματηστηριακό παιγνίδι.
Ο φιλελευθερισμός μαζί με τον πολιτιστικό μαρξισμό είναι σε αγαστή συνεργασία για την αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας των λαών. με την αντικατάσταση πληθυσμού, την διάλυση της κοινωνίας, την κατάργηση των θρησκευτικών και πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, την διαστροφή της έννοιας της οικογένειας. Μας πετάνε το γάντι στα μούτρα και έχει έρθει ο καιρός να τους το πετάξουν και τα Έθνη πίσω.