Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου  Πάγου που νομιμοποιεί τις εταιρείες διαχείρισης (servicers) να επιχειρούν κατασχέσεις – εκτελέσεις σε βάρος της περιουσίας  Ελλήνων Δανειοληπτών  για  λογαριασμό των funds έπεσε κεραυνός εν Αιθρία… 

Ιδιαίτερα γιατί  εκδόθηκε μόνο λίγες ημέρες μετά την συζήτηση του  νευραλγικού  ζητήματος  της Νομιμοποίησης  τρίτων –«μη δικαιούχων και υπόχρεων  Διαδίκων» στην διενέργεια πλειστηριασμών.

Πότε αλήθεια πρόλαβαν και διασκέφτηκαν εκδίδοντας μια απόφαση που τινάζει τα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας στον αέρα;! Επτακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά και σπίτια κινδυνεύουν από εδώ και πέρα   να περάσουν σε «ξένα χέρια»!

Και ξέρουμε όλοι πως τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια. Και όμως αρκούσαν μόνο οκτώ ημέρες  για να καταλήξουν οι «σοφοί»…  πως τα funds με έδρα το Δουβλίνο, με γραφεία  φαντάσματα  μπορούν να αρπάζουν την περιουσία Ελλήνων  για να ικανοποιήσουν τις κουτσουρεμένες απαιτήσεις των.

Και το κυριότερο οι περίεργες αυτές εταιρείες δεν πληρώνουν  ούτε   ένα ευρώ φόρο στο Ελληνικό Δημόσιο για οποιαδήποτε πράξη κατάσχεσης ή πλειστηριασμού επιχειρούν! Αυτό αλήθεια γιατί δεν το έλαβαν υπόψη  οι σοφοί του Αρείου Πάγου;!

Δυστυχώς αλλά τόσο ο Νόμος  4354/2015 των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  όσο και ο παλαιότερος  της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 3156/2003  άνοιξαν  κερκόπορτα  για την πώληση των δανείων  στα funds!

Με την απόφαση της Ολομέλειας  του Αρείου Πάγου αποδεικνύεται πόσο  εξαρτημένο είναι το όλο σύστημα στην Ελλάδα!  Από εγχώρια  αλλά κυρίως  από  ξένα γρανάζια…  Δηλαδή γιατί  σε απλές υποθέσεις  το δικαστικό σύστημα εκδίδει απόφαση μετά από ενάμισι   χρόνο  και ούτε που  νοιάζεται γι αυτό… αλλά στη υπόθεση  Διενέργειας πλειστηριασμών την εκδίδει  σε χρόνο ρεκόρ ;!

Ούτε ο αριθμός της  μας είναι  γνωστός ! Αλήθεια εδώ δεν υπάρχει  ο κίνδυνος έκδοσης  λαθεμένης  απόφασης;!

Το πολιτικό σύστημα, όπως μετουσιώνεται  σε νομοθετική  λειτουργία ,πως αλήθεια επιτρέπει  να λειτουργούν και να επιχειρούν τα funds στην Ελλάδα χωρίς να πληρώνουν φόρο ;! Δηλαδή   υποχρεώνει  όλους εμάς να πληρώνουμε φόρους αλλά στα ξένα αυτά  μορφώματα  χαρίζει τα πάντα!

Τι είδους κράτος  Δικαίου είναι αυτό ;!  Αλλά και το τραπεζικό σύστημα  πως μπορεί να πωλεί στο 10%  τα  κόκκινα δάνεια των Ελλήνων στα ξένα funds , ποιος αλήθεια του το επιτρέπει αλλά το fund να μπορεί  να ζητά από τον δύσμοιρο τον Δανειολήπτη όλο το ύψος του Δανείου;! Και που είναι ακόμη η μαχητική δημοσιογραφία στο σύνολο της για να  ξεσκεπάσει τα κακώς κείμενα  του όλου δορυάλωτου και σάπιου συστήματος μας ;!

Σε αυτό το τέλμα βρισκόμαστε δυστυχώς ….

Όμως δεύτερες  σκέψεις  που  πρέπει  να κάνει κάθε υποψιασμένος πολίτης  οδηγούν σε κάποιο φωτεινό μονοπάτι για την μοίρα μας

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΑΠ αντιμετωπίζεται  πλέον ως λαίλαπα  για την  Ελληνική κοινωνία . Όλοι πια  σηκώνουν τα χέρια  ψηλά αντιλαμβανόμενοι   το οργανωμένο σχέδιο που εξυφαίνεται γύρω μας.

Τα funds ορθώνονται πλέον ως  αποφώλια ( αποκρουστικά) τέρατα  και αλάστορες ( δαίμονες)  που δεν μπορεί  να τα δαμάσει κανείς αναμένοντας  το μοιραίο… Εκτός  όμως αν υπάρξει  μια  νέα πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, που θα αναστείλει έστω προσωρινά τους  πλειστηριασμούς  μέχρι τις εκλογές….!

Και γι αυτό  απαιτείται να εξευρεθούν γενναίοι! Και θα εξευρεθούν ! Όμως μια τέτοια ρύθμιση θα φέρει  πολλά πρόβατα στο μαντρί  του κυβερνώντος κόμματος  εν όψει εκλογών! Και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο  από το φυλλορροούν σε ψήφους κόμμα της κυβέρνησης…!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμορφος  κόσμος  μαγικός, δαιμονικά φτιαγμένος…!  Για όποιον  κατάλαβε…!