Αν πραγματικά, η κατάσταση δεν ήταν τραγική με νεκρούς και αγνοουμένους με μια περιφέρεια, τη Θεσσαλία, σε πλήρη καταστροφή και πόσες άλλες περιοχές της χώρας να μετρούν τις πληγές τους, η όποια αναφορά σε αυτή την κυβέρνηση θα μπορούσε να ήταν κωμική.
   
Κωμική, όπως οι εξηγήσεις που δίνει για την ανικανότητα της, χρεώνοντας τα όλα στην κλιματική αλλαγή.
Κωμική, όπως η πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται καιρό τώρα, που έφερε την ακρίβεια στην ενέργεια και δεκάδες συμβάσεις-  σκάνδαλο με κολλητούς, εργολάβους και πολυεθνικούς, δήθεν επενδυτές.
Κωμική, όπως οι εμμονές της με τα τοξικά τελικά, χάρτινα καλαμάκια που δήθεν θα έσωζαν την ατμόσφαιρα και τη χρέωση στις πλαστικές σακούλες. Κωμική, όπως οι φανφάρες που συνόδευαν το αντιπλημμυρικό φράγμα στον Παλαμά Καρδίτσας και σε αυτό στο Μενίδι, λίγες εβδομάδες πριν αυτά καταρρεύσουν από την ποιότητα της ανάθεσης τους.
Όμως, αυτή η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, τα στελέχη της δεν είναι κωμικοί, είναι τραγικοί όπως και οι δηλώσεις τους για όσα συμβαίνουν και τις οποίες κάνουν, όταν φυσικά δεν είναι διακοπές. Σε μόνιμες διακοπές πάντως είναι σίγουρα καθώς συνεπαρμένοι από το 41%, αφήνουν τη χώρα να καίγεται και να πνίγεται.
Την κοινωνία να καταστρέφεται οικονομικά και να μετρά θύματα, την Εθνική Άμυνα να αποψιλώνεται από εμπρηστές και όλη η χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι στη λαθρομετανάστευση.
Κρίμα και πάλι κρίμα που ακύρωσε ο Μητσοτάκης την παρουσία του στη ΔΕΘ. Γι αυτά τα πανηγύρια είναι καλός, ώστε μαζί με τους γιάπηδες και τους γραφειοκράτες φίλους του να συζητούν για οικονομική ανάπτυξη που ισχύει μόνο για τους ίδιους και να μοιράζουν pass στους πολίτες.
Κρίμα που δεν τον ακούσαμε στη ΔΕΘ να αναγγέλλει το πώς η κοινωνία είναι ώριμη για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία από αυτούς, δείχνοντας έτσι τις προτεραιότητες του και τις προτιμήσεις του σε έναν ροζ κόσμο της barbie, που δεν βλέπει ούτε τα καμένα, ούτε τα πλημμυρισμένα.