Ένα από τα πιο εκβιαστικά – φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης, ήταν το λεγόμενο “διοικητικό πρόστιμο” των 100 ευρώ ανά μήνα που επέβαλε στους συνταξιούχους άνω των 60 ετών και οι οποίοι δεν δέχονταν να εμβολιαστούν με το πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid 19!

Η επιβολή του άρχισε από τις 15 Ιανουαρίου και διήρκησε μέχρι τις 15 Απριλίου! Βεβαιωμένο πρόστιμο δηλαδή, 300 ευρώ!

Το οποίο πλήρωσαν 14-15% του συνόλου των συνταξιούχων!

Όμως περί τα τέλη Μαρτίου 2022 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωνε ότι:

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.»!

Από του σημείου αυτού, η εφημερίδα μας πρωτοστάτησε στην ανάδειξη των νομικών ενεργειών του νομικού γραφείου του δικηγόρου, Καθηγητή ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, στον αγώνα δικαίωσης των συνταξιούχων άνω των 60 ετών!

Έτσι στις 19 Απριλίου 2022 κατατέθηκε η Αίτηση Ακυρώσεως, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κατά των Υπουργού Υγείας, Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Επικρατείας, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του  Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ.

Είχε προηγηθεί εξώδικο προς όλα τα εμπλεκόμενα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής!

Ακολούθως η Πρόεδρος του Γ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σύμφωνα με τις διατάξεις… ορίζει δικάσιμο για την αίτηση ακυρώσεως που άσκησαν οι… την 21 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 και Εισηγητή τον Εφέτη κ. Ζαμπετίδη Παύλο X. και παραγγέλλει:

  1. Να ανακοινωθεί η δικογραφία στον κ. Εισηγητή.
  2. Να κοινοποιηθεί η πράξη αυτή, μαζί με αντίγραφο της αιτήσεως ακυρώσεως:

Α) Στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, Β) Στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, Γ) Στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, Δ) Στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε) Στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ) με την παράκληση να διαβιβάσουν απευθείας στον κ. Εισηγητή, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει το άρθρο 23 του κωδ. π.δ. 18/1989:

α) Όλα τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα,

β) έκθεση με τις απόψεις τους στην οποία να διευκρινίζεται με σαφήνεια το πραγματικό μέρος καθενός από τους προβαλλόμενους λόγους ακυρώσεως.

Την έκθεση αυτή πρέπει να την υπογράφει αρμόδιος υπάλληλος και ο νομικός σύμβουλος.

Επίσης να σημειώνεται σ’ αυτήν, πότε ακριβώς γνωστοποιήθηκε στον αιτούντα η προσβαλλόμενη πράξη!

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και επίσης σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θορυβήθηκε σε αφάνταστο βαθμό και επεξεργάζονταν με συσκέψεις στο Μαξίμου, την απάντηση που θα έδιναν, εν όψει μάλιστα και των εθνικών εκλογών που οσονούπω φτάνουν και στις οποίες δεν θα βρουν την ψήφο των συνταξιούχων!

Και η απάντηση ήρθε μέσω του πλέον φιλοκυβερνητικού Μέσου, τον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ, όπου ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε την κατάργηση του προστίμου για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχουν τα πρόστιμα:

«Κοιτάμε συνολικά το θέμα των προστίμων… Σίγουρα για όσους έχουν εμβολιαστεί θα διαγράφουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα ήταν ένας θεσμός που πέτυχε, και δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχει, θα δούμε το θέμα των προστίμων συνολικά».

Ωστόσο μέχρι σήμερα τα πρόστιμα σε όσους δεν τα πλήρωσαν εξακολουθούν να “φαίνονται” στο σύστημα!

Είμαστε όμως σίγουροι ότι τελικά η κυβέρνηση θα ανακαλέσει οριστικά αυτό το εκβιαστικό – φασιστικό μέτρο και θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τα ποσά και σε όσους πλήρωσαν!

Συμπέρασμα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχει δικαίωση, όταν υπάρχει δίκαιος αγώνας του λαού κατά αντικοινωνικών κυβερνητικών μέτρων!