ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Εθελοντική δράση σε 8 ελληνικά λιμάνια – Ανέσυραν 14 τόνους από σκουπίδια

Εθελοντική δράση σε 8 ελληνικά λιμάνια – Ανέσυραν 14 τόνους από σκουπίδια

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική κίνηση προχώρησαν εθελοντές που συνέλεξαν τουλάχιστον 14.155 κιλά απορριμμάτων από τους βυθούς 8 λιμένων και χερσαίων λιμενικών ζωνών στη διάρκεια τετραήμερη περιβαλλοντική δράσης.

Τουλάχιστον 14.155 κιλά απορριμμάτων ανασύρθηκαν από τους βυθούς 8 λιμένων και χερσαίων λιμενικών ζωνών στη διάρκεια τετραήμερη; περιβαλλοντική δράσης καθαρισμού.

Ποδήλατα, πολλά λάστιχα αυτοκινήτων, βυθισμένες βάρκες, πινακίδες, κάβοι, δίχτυα, καρέκλες, μπουκάλια (ένα με ημερομηνία λήξης 1992), καφάσια, δοχεία, ένα παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου, ένα παιδικό καροτσάκι, ένα θυμιατό, ήταν μερικά από τα ευρήματα των εθελοντών δυτών στους βυθούς των λιμένων.

Μέρος από τα υλικά που συλλέχθηκαν θα ενταχθούν στην κυκλική οικονομία, σε συνεργασία με πιστοποιημένους συνεργάτες ανακύκλωσης, ενώ μέρος αυτών θα μετατραπεί σε νέα προϊόντα, όπως για παράδειγμα παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι θα δοθούν στην συνέχεια πίσω στους λιμένες, από τους οποίους έγινε η συλλογή των απορριμμάτων.

Επίσης, εθελοντές καλλιτέχνες θα αξιοποιήσουν μέρος αυτού του υλικού για τη δημιουργία έργων τέχνης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε 8 λιμένες και χερσαίες λιμενικές ζώνες της χώρας και συγκεκριμένα στα λιμάνια Ραφήνας, Λαυρίου, Αγίου Νικολάου, Χανίων, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Σάμου και Κύμης, με την συνδρομή των κατά τόπους φορέων διοίκησης των λιμένων, των Λιμεναρχείων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών.

Αναλυτικά από τις θαλάσσιες λιμενικές ζώνες της Ραφήνας «αλιεύτηκαν» 2.050 κιλά απορρίμματα, από την Κέρκυρα 1.150 κιλά, από το Λαύριο 5.270 κιλά, από τα Χανιά 1.770 κιλά, από την Σάμο 1.670 κιλά, από την Κύμη 975,80 κιλά, από τον ‘Αγιο Νικόλαο 370 κιλά και από 2 ζώνες της Κεφαλονιάς 900 κιλά (Σύνολο: 14.155,80 κιλά).

Η δράση συνδιοργανώθηκε από τη Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΕΝΑΛΕΙΑ» στο πλαίσιο της δράσης Mediterranean Cleanup.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.