Πύρινη κόλαση σε Ροδόπολη – Σταμάτα – Διόνυσο: Διακομιδές πολιτών σε νοσοκομεία (upd2- βίντεο)

Πύρινη κόλαση σε Ροδόπολη – Σταμάτα – Διόνυσο: Διακομιδές πολιτών σε νοσοκομεία (upd2- βίντεο)

(2η Ανανέωση από αρχικό κείμενο: 15:25). Την στιγμή που οι φλόγες μαίνονται στην Σταμάτα μέχρι στιγμής ανέρχονται στις εννέα οι διακομιδές ατόμων – αν και όπως αναφέρθηκε δεν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά (αφορούν σε ορθοπεδικά και αναπνευστικά τραύματα) – που έχουν πραγματοποιηθεί προς εφημερεύοντα νοσοκομεία, από την περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης Αττικής.

Συγκεκριμένα, τρία περιστατικά διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, πέντε στο νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα» και ένα στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Με εντολή του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου οι επιχειρησιακές μονάδες του ΕΚΑΒ έχουν τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών από την περιοχή που εξελίσσεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Ροδόπολης έτσι ώστε να υπάρξει άμεση παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας ή και η διακομιδή σε κάποιο Υγειονομικό Σχηματισμό του Νομού Αττικής.

Αυτή τη στιγμή είναι σε ετοιμότητα έξι ασθενοφόρα οχήματα, μία Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ) και δύο μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ ενώ έχει τεθεί σε ετοιμότητα (red-alert) και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ).

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο: 12:16) Στις φλόγες έχουν παραδοθεί τα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Ροδόπολης από την πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής. Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και τον Διόνυσο.

Πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης: Η κατάσταση είναι δραματική

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δραματική εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως τόνισε «δόθηκε μάχη για να μην πάει η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη” και μέχρι ώρας αυτό φαίνεται να το έχουν πετύχει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά τώρα έχει φύγει από εκεί, πέρασε απέναντι στην Μητροπολίτου και έχει μπει στο Κόκκινο Χωράφι καίει δάσος αυτή την ώρα. Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες».


Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στην Σταμάτα Αττικής, όπου η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 12 το μεσημέρι έχει φτάσει στα σπίτια ενώ το μέτωπο ενισχύεται συνεχώς με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι φλόγες οι οποίες πλέον έχουν περάσει τις μάντρες των σπιτιών και έχουν μπει στις αυλές, με το πύρινο μέτωπο να εξαπλώνεται ραγδαία.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.Αστυνομικοί στο Δήμο Διονύσου ζητούν από κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο κάποιοι το πράττουν και μόνοι τους, χωρίς κάποια εντολή.

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, με την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη. Το κύριο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.

Η φωτιά κατευθύνεται προς την Πεντέλη λόγω των ισχυρών ανέμων 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, η Πυροσβεστική σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώνει τα σπίτια στη Ροδόπολη και τη Δροσιά ενώ στάχτες έχουν φτάσει μέχρι και το Χαλάνδρι!

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκένωση του οικισμού «Γαλήνη» -πρόκειται για τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται πιο κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έστειλε μήνυμα μέσω του 112.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

«Γλύφει» τα πρώτα σπίτια η φωτιά

Δραματική είναι η κατάσταση στη Σταμάτα, καθώς η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (27/07) καίει ανεξέλεγκτα, με τις φλόγες να «γλείφουν» τα πρώτα σπίτια, όπως λέει ο Δήμαρχος Διονύσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.