ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Nυχτερίδα πέταξε 2.018 χλμ από την Αγγλία στη Ρωσία για να τη φάει τελικά γάτα!

Nυχτερίδα πέταξε 2.018 χλμ από την Αγγλία στη Ρωσία για να τη φάει τελικά γάτα!

Μια μικροσκοπική νυχτερίδα από τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου στη Μεγάλη Βρετανία πέταξε 2.018 χιλιόμετρα διασχίζοντας ολόκληρη την Ευρώπη κι έφτασε μέχρι τη Ρωσία.

Η μικρή νυχτερίδα ολοκλήρωσε έτσι το μεγαλύτερο γνωστό ταξίδι που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ένα ζώο του είδους της – Pipistrellus nathusii.

Ωστόσο, κάπου εκεί στη Ρωσία η τύχη της μικρής νυχτερίδας τελείωσε, όταν έπεσε στα νύχια μιας γατούλας, που δεν δίστασε να δοκιμάσει ένα τόσο εξωτικό γεύμα.

Το ίδρυμα για την προστασία των νυχτερίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την Πέμπτη τον τραγικό θάνατο του μικρού θηλαστικού, σημειώνοντας ότι βρέθηκε από μια κάτοικο του χωριού Μολγκουίνο, στην πόλη Πσκοφ της βορειοδυτικής Ρωσίας.

Την άτυχη μικρή νυχτερίδα βρήκε τραυματισμένη στο έδαφος η Σβετλάνα Λάπινα και την παρέδωσε στο ρωσικό κέντρο αποκατάστασης για τέτοια ζώα, αλλά, δυστυχώς, το μικρό ιπτάμενο θηλαστικό δεν κατάφερε να επιζήσει μετά την θανάσιμη συνάντησή της με τη γάτα.

Η Λάπινα πρόσεξε ότι η νυχτερίδα φορούσε ένα δαχτυλίδι στο πόδι της, που έγραφε ότι ήταν κάτοικος του ζωολογικού κήπου στο Λονδίνο.

Η νυχτερίδα που έσπασε όλα τα ρεκόρ με την τεράστια πτήση της είχε το μέγεθος ενός ανθρώπινου δαχτύλου και βάρος μόλις 8 γραμμάρια.

Αυτό το απίστευτο ταξίδι είναι το μεγαλύτερο που γνωρίζουμε για μια νυχτερίδα από τη Βρετανία κατά μήκος της Ευρώπης” σχολίασε η Λίζα Γουόρλετζ, επικεφαλής του οργανισμού προστασίας της νυχτερίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τώρα ειδικοί στις νυχτερίδες από τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάζονται για να μάθουν περισσότερα για την Οδύσσεια της μικροσκοπικής νυχτερίδας.

Θεωρείται ότι η επέκταση της ακτίνας που ταξιδεύουν οι νυχτερίδες του είδους Pipistrellus nathusii συνδέεται με την κλιματική αλλαγή και οι ερευνητές συγκεντρώνουν πληροφορίες και δεδομένα προκειμένου να καταλάβουν καλύτερα τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στα ζώα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.