Δήμος Διονύσου – Τι απαντά στην αδιανόητη απόφαση για «εκτέλεση» των αγριογούρουνων

Δήμος Διονύσου – Τι απαντά στην αδιανόητη απόφαση για «εκτέλεση» των αγριογούρουνων

Aντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του δασαρχείου Πεντέλης να μειωθεί ο πληθυσμός των ζώων στο δάσος στα ανάντη της Εκάλης και δεξιά του Διονύσου. Σαφή θέση ενάντια στη θανάτωση των αγριόχοιρων πήρε ο Δήμος Διονύσου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Διονύσου αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν συμφωνεί με αυτή την πρακτική:

«Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Δασαρχείου Πεντέλης για τη μείωση του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων στην ευρύτερη περιοχή του Πεντελικού όρους, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου, ο Δήμος Διονύσου δηλώνει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι αντιτίθεται σε κάθε δράση που στρέφεται κατά της ζωής ανυπεράσπιστων ζώων.

Ο Δήμος Διονύσου δεν επικροτεί σε καμία περίπτωση την πρακτική και «δράση» που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 από τις 5 π.μ. έως τις 12 μ.μ., η οποία απλώς μας κοινοποιήθηκε από το αρμόδιο Δασαρχείο χωρίς να υπάρχει η παραμικρή συνεννόηση.

Ο Δήμος μας έχει πληγεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από την φυσική καταστροφή «Μήδεια» και είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς.

Η άγρια πανίδα βρίσκεται σε κίνδυνο και όλα τα ζώα έχουν υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία.

Για αυτό το λόγο καλούμε το Δασαρχείο να ακυρώσει την προγραμματισμένη δράση και να εξετάσει άλλες εναλλακτικές μεθόδους μείωσης του πληθυσμού των αγριόχοιρων που δεν προϋποθέτουν τη θανάτωση των ζώων.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, σε στενή συνεργασία με την Ειδική Σύμβουλο Φιλοζωίας Μαρία Αντωνοπούλου-Πρίντζου και τον αρμόδιο Εντεταλμένο Σύμβουλο Γιάννη Τσουδερό, θα ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση για την ακύρωση της απόφασης του Δασαρχείου και την αντικατάστασή της από μία άλλη δράση που δεν θα προβλέπει σε καμία περίπτωση τη θανάτωση ζώων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος Διονύσου για την προστασία των διερχόμενων οδηγών από τη διέλευση αγριόχοιρων έγκαιρα είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση από τις 13 Νοεμβρίου 2019, ενώ ολοκληρώνεται σύντομα η τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων σε διάφορα κεντρικά σημεία – περάσματα αγριόχοιρων στο Δήμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.