ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ιπτάμενες… αγελάδες στην Ελβετία – Επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένων βοοειδών από βοσκοτόπια (φώτο)

Ιπτάμενες… αγελάδες στην Ελβετία – Επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένων βοοειδών από βοσκοτόπια (φώτο)

Με την βοήθεια ελικοπτέρων μεταφέρθηκαν οι τραυματισμένες αγελάδες που πέρασαν το καλοκαίρι τους στα ορεινά βοσκοτόπια των ελβετικών Άλπεων.

Ο φακός του Reuters κατέγραψε εικόνες θεαματικές, αν και κάθε άλλο σπάνιες, στις πράσινες πλαγιές των Άλπεων.

Ελικόπτερα «επιστρατεύτηκαν» στην ειδική επιχείρηση μεταφοράς, από υψόμετρο 2 χιλιομέτρων, των τραυματισμένων βοοειδών που δέθηκαν με ιμάντες και απομακρύνθηκαν με αεροδιακομιδή για τα καταπράσινα ελβετικά λιβάδια.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι Ελβετοί κτηνοτρόφοι μεταφέρουν τις αγελάδες τους από τα ορεινά βοσκοτόπια στις πεδιάδες.
Οι υγιείς αγελάδες φτάνουν στα πεδινά λιβάδια περπατώντας, ενώ για όσες είναι τραυματισμένες, υπάρχει η πρόβλεψη της μεταφοράς τους πιο χαμηλά με ελικόπτερο. Μόνο οι τραυματισμένες αγελάδες και εκείνες οι οποίες αναρρώνουν μεταφέρονται όμως με ελικόπτερα.

Στην Ελβετία, γνωστή για τα τρία “C” (cheese, chocolate, cows/τυρί, σοκολάτα, αγελάδες), περίπου 1.000 τέτοιες αγελάδες μετεγκαταστάθηκαν ήδη με επιτυχία «πετώντας» το 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.