ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Στέγνωσε» το δεύτερο μεγαλύτερο ποτάμι της Λατινικής Αμερικής (βίντεο)

«Στέγνωσε» το δεύτερο μεγαλύτερο ποτάμι της Λατινικής Αμερικής (βίντεο)

Η ιστορική ξηρασία που πλήττει την Λατινική Αμερική έχει φέρει τα επίπεδα νερού του ποταμού Παρανά, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Νότια Αμερική μετά τον Αμαζόνιο στα χαμηλότερα από το 1944.

Ο ποταμός είναι βασικός για την εμπορική ναυτιλία και την αλιεία, αλλά παρέχει επίσης σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους πόσιμο νερό.

Μάλιστα, μια ξηρασία στην περιοχή σημαίνει ότι τα επίπεδα του νερού έχουν πέσει τόσο χαμηλά που κινδυνεύουν τα αλιευτικά μέσα των ψαράδων.

Οι περιβαλλοντολόγοι φοβούνται ότι η ξηρασία επιδεινώθηκε λόγω της αποψίλωσης των δασών και της κλιματικής αλλαγής.

Ο Παρανά έχει μήκος 4.880 χιλιόμετρα (3.032 μίλια) και ρέει νότια από τη νοτιοανατολική Βραζιλία , διασχίζοντας την Παραγουάη και την Αργεντινή.

Συγχωνεύεται με τους ποταμούς Παραγουάη και Ουρουγουάη για να σχηματίσει τη λεκάνη Río de la Plata.

«O Παρανά είναι ο μεγαλύτερος, πιο βιοποικιλόμορφος και ο σημαντικότερος κοινωνικά παραγωγικός υγρότοπος στην Αργεντινή», δήλωσε ο γεωλόγος Carlos Ramonell στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι η ξηρασία θα μπορούσε να διαρκέσει έως το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.