ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μαθητές της Σαμοθράκης ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα – Τι απαντά το Βρετανικό Μουσείο

Μαθητές της Σαμοθράκης ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα – Τι απαντά το Βρετανικό Μουσείο

Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης με επιστολή τους στο Βρετανικό Μουσείο ζητούν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη τα Eλγίνεια μάρμαρα.

Συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης έγραψαν και έστειλαν στο Βρετανικό Μουσείο μια επιστολή, στην οποία επιχειρηματολογούσαν υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην πατρίδα τους.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού έφτασε στο σχολείο η επίσημη απάντηση του Βρετανικού Μουσείου η οποία απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά και τα ευχαριστεί για την κίνησή τους και αναφέρει πως οι σκέψεις τους θα μεταφερθούν στο αρμόδιο τμήμα του Μουσείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 1803 και το 1812 τα πολυάριθμα γλυπτά από τον Παρθενώνα μεταφέρθηκαν στη Βρετανία και από τότε βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Οι προσπάθειες της Ελλάδας για την επιστροφή τους ξεκίνησαν δυναμικά το 1983 έπειτα από πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.