ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πλαστικές συσκευασίες τροφίμων συνδέονται με 100.000 θανάτους το χρόνο

Πλαστικές συσκευασίες τροφίμων συνδέονται με 100.000 θανάτους το χρόνο

Οι φθαλικές ενώσεις είναι μία κατηγορία χημικών που χρησιμοποιούνται ευρέως ως πλαστικοποιητές και περιέχονται συχνά σε συσκευασίες καταναλωτικών προϊόντων και τροφίμων.

Τώρα, μία νέα έρευνα έρχεται να συνδέσει αυτά τα χημικά με 100.000 πρόωρους θανάτους ενηλίκων κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Ενήλικες μεταξύ 55 και 64 ετών με υψηλότερες συγκεντρώσεις φθαλικών ενώσεων στα ούρα τους ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, ειδικότερα καρδιακές παθήσεις, σε σχέση με ενήλικους της ίδιας ηλικίας με μικρότερη έκθεση σε φθαλικές ενώσεις. Η έρευνα μάλιστα υπολόγισε πως αυτή η απώλεια ζωής στοιχίζει στις ΗΠΑ $47 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Έως τώρα καταλαβαίναμε πως τα χημικά συνδέονται με καρδιακές παθήσεις και με τη σειρά τους αυτές είναι η κορυφαία αιτία θανάτου, αλλά δεν είχαμε ακόμα συνδέσει τα χημικά με τον ίδιο το θάνατο. – Dr. Leonardo Trasande

Τρία είδη φθαλικών ενώσεων έχουν απαγορευτεί στις ΗΠΑ σε παιδικά παιχνίδια, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε καλλυντικά και συσκευασίες τροφίμων. Οι φθαλικές ενώσεις χρησιμοποιούνται για να μαλακώσουν το σκληρό πλαστικό για να μην είναι εύθραυστο, αλλά μπορούν να διαταράξουν τη λειτουργία των ορμονών μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνά μας υποδεικνύει πως το τίμημα αυτού του χημικού στην κοινωνία είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι νομίζαμε στην αρχή. Οι αποδείξεις είναι ξεκάθαρες και ο περιορισμός της έκθεσης σε τοξικές φθαλικές ενώσεις μπορεί να προστατεύσει τη φυσική υγεία και την οικονομία των Αμερικανών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.